SEVİNÇ ÖZARSLAN – TR724
İzmir’de Hizmet Hareketi cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 9 Haziran 2026 tarihinde gözaltına alınan ebe Rümeysa Şanal, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Şanal’ın, anne sütüyle beslenen 9 aylık bir bebeği bulunduğu öğrenildi. Gözaltı süresi de dahil olmak üzere bebeğin günlerdir annesinden ve anne sütünden mahrum kaldığı belirtildi.
İFADEDE BOSNA GEZİSİ, HEDİYE PARALAR VE ÖĞRENCİLER SORULDU
31 yaşındaki Rümeysa Şanal’a, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü D Büro Amirliği’nde alınan ifadesinde 2024 yılında neden Bosna-Hersek’e geziye gittiği, bebeğinin doğumu nedeniyle hediye olarak gönderilen paraların kime ait olduğu ve fotoğrafları gösterilen bazı öğrencileri tanıyıp tanımadığı soruldu. Ayrıca öğrencilerle neden görüştüğüne ilişkin sorular yöneltildi.Soruşturma kapsamında Şanal’a ailesinde başka tutuklu bulunup bulunmadığı da soruldu. Şanal, babası Ali Ertaş’ın Gülen cemaatine yönelik davalar kapsamında halen tutuklu olduğunu ifade etti.
“BEBEĞİM BENİM BAKIMIMA MUHTAÇ”

Mahkemedeki savunmasında bebeğinin sağlık sorunlarına dikkat çeken Şanal, şunları söyledi:
“Bebeğimin akciğerinde bulunan kistler nedeniyle tomografi çektirmesi gerekmektedir. Bunun için yaşını doldurunca tomografi çekelim demişti hekimler. Bu nedenle ameliyat olabilir. Ayrıca bebeğim emzirme dönemindedir ve benim bakımıma muhtaçtır. Herhangi bir örgütle bağlantım yoktur.”
EL YAPIMI ÇANTA YAPIP SATIYORDU
1995 yılında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğan Rümeysa Şanal, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 2013-2015 yılları arasında İvrindi 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yaptı. 2015 yılında Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nü kazanınca görevinden ayrıldı.
2019 yılında mezun olduktan sonra yeniden İvrindi 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde yaklaşık altı ay ebe olarak çalışan Şanal, daha sonra 2019-2021 yılları arasında Özel Sevgi Hastanesi’nde görev yaptı. 2021 yılında İzmir’e taşınan Şanal, emzirme danışmanlığı yaparak ve el yapımı çantalar üreterek aile geçimini katkı sağladı. 2024 yılında evlendikten sonra ebeliği bırakan Şanal’ın 9 aylık bir bebeği bulunuyor.
12 İLDE EV BASKINI, 80 GÖZALTI
NE OLMUŞTU?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 9 Haziran 2026 tarihinde İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. İzmir’in yanı sıra Niğde, Manisa, Aydın, Balıkesir, Adana, Denizli, Kütahya, Bilecik, Düzce ve Uşak’ta sabah saat 05.30 sıralarında gerçekleştirilen ev baskınlarında 80 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanların 40’ının öğrenci olduğu, toplamda 61 kadın ve 19 erkekten oluştuğu belirtildi. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde üç gün boyunca gözaltında tutulanlar arasında bulunan çoğu öğrenci olan 34 kişi, bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.













