Meryem Kuytul, babası Alparslan Kuytul Hoca ile annesi Semra Kuytul’un gözaltına alınmasının ardından, Aydınlık Gazetesi tarafından evde yapılan aramada yüksek miktarda para ve altın ele geçirildiği izlenimi veren görüntülerin servis edilmesine sert tepki göstererek söz konusu iddiaları yalanladı.
Kuytul çiftinin kızı Meryem Kuytul, paylaşılan görüntülerde yer alan yatak odasının ailelerine ait olmadığını belirtirken, evde gerçekleştirilen aramaya ilişkin el koyma tutanağını da kamuoyuyla paylaştı.Alparslan Kuytul ve Semra Kuytul, Furkan Vakfı’na yönelik soruşturma kapsamında Adana’daki evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınmıştı. Kuytul çiftinin gözaltına alındığı farklı haber kaynaklarınca da duyurulmuştu.
“Gösterilen yatak odası bizim evimize ait değil”
Meryem Kuytul, kendi X hesabına kısıtlama getirildiğini belirterek, Furkan Habere yaptığı açıklamalarını başka bir sosyal medya hesabı üzerinden sürdürdüğünü belirtti. Aydınlık tarafından servis edilen görüntülerde gösterilen yatak odasının kendi evlerine ait olmadığını ileri süren Kuytul, kendi yatak odalarına ait olduğunu söylediği bir başka görüntüyü de paylaştı.Meryem Kuytul, iki görüntü arasındaki farklılıklara dikkat çekerek:
“Parkelerimiz açık renk ve odada beyaz bir dolap yok. Başka bir görüntüyü birleştirdikleri ortada.” ifadelerini kullandı.Kuytul, söz konusu görüntüler üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışıldığını savunduğu algıya da:
“Ne kadar acınası, beyhude bir çaba…”sözleriyle tepki gösterdi.
Aramada el konulanları tutanakla paylaştı
Meryem Kuytul, evde gerçekleştirilen arama sonrasında düzenlendiğini belirttiği arama ve el koyma tutanağını da sosyal medya hesabından yayımladı. Kuytul’un paylaştığı tutanağa göre evden el konulan eşyalar arasında yaklaşık 50 yıllık, antika ve çalışmadığı belirtilen bir saçma tüfeği, üç flash bellek ve bir cep telefonu yer aldı.Kuytul, el konulan telefonun da kendisine ait eski bir telefon olduğunu ifade etti.
“Görüldüğü üzere bir kuruş para yok”
Aydınlık tarafından yayımlanan görüntülerde yüksek miktarda para ve altının Alparslan Kuytul’un evindeki aramada ele geçirilmiş olduğu izlenimi oluşturulduğunu savunan Meryem Kuytul, buna arama tutanağıyla cevap verdi.
Kuytul:“Görüldüğü üzere bir kuruş para yok. Buyurun tutanağın kendisini okuyun.”ifadelerini kullandı.
Meryem Kuytul daha önce de anne ve babasının gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, arama sırasında “Evden bir şey çıkmadı. Her şeyin videosu var.” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama olay günü farklı haber kaynaklarında da aktarılmıştı.
Meryem Kuytul’un son olarak paylaştığı tutanak, evdeki aramada yüklü miktarda para ve altın bulunduğu yönündeki görüntü ve iddialara karşı ailenin belgeye dayandırdığı cevabı olarak kamuoyuyla paylaşıldı.ZAMAN Avustralya













