• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Gündem

Rejmin Polis müdürlerinin rüşvet yazışmaları: Çalışıyoruz reis, alacağız o parayı gör bak!

Eylül 18, 2026
in Gündem, Manşet
7
Görüntüleme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Soruşturmada bazı şüphelilerin serbest bırakılması karşılığında rüşvet alındığı iddia edildi. Bir gözaltı işlemi için “250 bin TL” mesajı dosyaya girdi.Antalya’da iki Narkotik Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu altı kişinin tutuklandığı soruşturmada çarpıcı iddialar ortaya çıktı.

Dosyaya giren WhatsApp yazışmaları ve ses kayıtlarında, uyuşturucu şüphelilerinden dosyalarının kapatılması karşılığında para istendiği, bazı delillerin temizlendiği ve takiplerin rüşvet pazarlığında kullanıldığı öne sürüldü.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturmada mevcut Narkotik Şube Müdürü Ersin D. E. ile eski Narkotik Şube Müdürü Okan U.’nun da aralarında bulunduğu altı kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahmet Altan’dan yeni roman: “Çok yakında raflarda”

Hastane ile cezaevi arasında tükenen Abdullah Tırpan’a Adli Tıp’tan ağır karar: “R Tipi’nde kalabilir”

Saray’ın Danışmanı Uçum: Öcalan’a komisyonda bir görev verilecek

Soruşturmanın merkezinde Okan U.’nun Şubat 2023 ile Eylül 2026 arasındaki WhatsApp yazışmaları bulunuyor. Yazışmalarda Okan U.’nun bazı uyuşturucu soruşturmalarında şüpheliler aleyhindeki delilleri ortadan kaldırmak ve dosyaların kapanmasını sağlamak karşılığında rüşvet aldığı iddia edildi.

ÖNCE TAKİBE ALDIRDILAR, SONRA PARA İSTEDİLER İDDİASI

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın ulaştığı soruşturma bilgilerine göre Okan U. ile avukat R.K.’nin, daha önce uyuşturucu dosyası bulunan bazı kişileri yeniden polis takibine aldırdığı öne sürüldü.

İddiaya göre ikili, takip edilen kişilere soruşturmadan kurtulabilecekleri mesajını vererek para talep etti.

Dosyaya giren 7 Haziran 2026 tarihli yazışmada avukat R.K., aralarında uyuşturucu sicili bulunduğu belirtilen V.Ç.’nin de olduğu 10 kişinin isimlerini Okan U.’ya gönderdi.

Bu kişilerin yeniden uyuşturucu ticareti yaptıkları yönünde bir çalışma başlatılmasını isteyen R.K., “Çalışıyoruz reis. Alacağız o parayı gör bak” diye yazdı.

Okan U. ise “Ben yarın taktırırım bunları projeye” yanıtını vererek söz konusu kişilerin polis takibine alınacağını belirtti.

“ENSESİNDEYİZ, EKİPLERİ PEŞİNE TAKTIK”

Okan U., 9 Haziran 2026’da söz konusu kişilerin polis takibine alındığını gösterdiği belirtilen bir fotoğrafı avukat R.K.’ye gönderdi.

Eski Narkotik Şube Müdürü, mesajında “Hallettik abi, takibe devam ediyoruz. Ensesindeyiz abi. Ekipleri peşine taktık” ifadelerini kullandı.

Avukat R.K.’nin daha sonra takip edilen kişiler hakkında uyuşturucu ticareti suçundan takipsizlik kararı verilmesini istediği belirtilen yazışmalarda, Okan U.’nun bu talebe “Tamam canım” yanıtını verdiği görüldü.

Takibin sona erdirilmesini paraya bağladığı öne sürülen R.K., “Bu arkadaşlar da bir hafta içinde bu işin düzelmesini istiyorlarsa paramızı getirsinler, hayatlarına devam etsinler, yani takip de bitsin. İşte ne güzel fiziki takip de bitmiş olacak” diye yazdı.

RÜŞVETİ REDDETTİ, KOKAİNLE YAKALANDI İDDİASI

Teknik takip altında bulunan V.Ç.’nin rüşvet talebini kabul etmediği öne sürüldü. V.Ç., daha sonra düzenlenen operasyonda 1 kilo 20 gram kokainle gözaltına alındı.

İddianamede yer alan anlatıma göre V.Ç., Narkotik Şube’de Okan U. ve ekibi tarafından darbedildiğini ileri sürdü.

Tutuklanan V.Ç., dosyasının kapatılması karşılığında kendisinden rüşvet istendiğini savunarak Okan U. ile avukat R.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dosyaya giren mesajlarda, olayın ortaya çıkmasının ardından avukat ile Okan U. arasında küfürleşmeye kadar varan bir tartışma yaşandığı da belirtildi.

“ÖNÜNÜ AÇTIK, KİLOLARCA SATTI”

Soruşturmada Okan U., avukat R.K. ve paraların gönderildiği öne sürülen S.G. arasında yapılan bir konuşmanın ses kaydı da dosyaya girdi.

Ses kaydında kendilerini “ekip” olarak tanımladığı belirtilen Okan U., “Goşto” lakaplı uyuşturucu şüphelisi M.A.S.’nin önünü açtıklarını söyledi.

M.A.S.’nin yaklaşık bir yıldır polis takibinde bulunmadığını ve bu sürede kilolarca uyuşturucu sattığını ifade ettiği belirtilen Okan U., söz konusu kişinin kendi muhbiri olduğunu ancak kendisine herhangi bir bilgi vermediğini savundu.

Okan U., M.A.S.’nin dosyalarından beraat ettiğini anlatırken “Öyle oldu böyle oldu, kırk gün yattılar ama kılçıksız çıktı. Bir plan dahilinde işledi tıkır tıkır. Bütün dosyalarından yırttı” ifadelerini kullandı.

YAZIŞMALARDA YILLARA YAYILAN RÜŞVET İDDİASI

Dosyaya giren yazışmalar, avukat R.K.’nin uyuşturucu şüphelilerinin serbest bırakılması karşılığında Okan U.’ya uzun süredir para verilmesine aracılık ettiği iddiasını da gündeme getirdi.

14 Şubat 2024 tarihli bir mesajlaşmada R.K., “Hz. Davut” olarak adlandırdığı bir uyuşturucu şüphelisinin durumunu sordu.Okan U., bu kişinin serbest bırakıldığını belirterek “Uç uçabildiğin kadar, kanatlar senin. Rüzgârı hisset” ifadelerini kullandı.

Soruşturma ekipleri, bu yazışmayı “Davut” isimli kişiden serbest bırakılması karşılığında yüksek miktarda rüşvet istendiği iddiası kapsamında değerlendirdi.

BİR GÖZALTI İÇİN “250 BİN TL” YAZDI

12 Haziran 2024 tarihli başka bir yazışmada avukat R.K., bir kişinin gözaltına alınmasını istedi.Okan U.’nun talebe kalp emojisiyle “peki” yanıtını verdiği ve ardından “250 bin TL” yazdığı dosyaya yansıdı.R.K. ise “Ama fazla tacir olmamak lazım biraz esnaf işi yap” karşılığını verdi.Aynı yazışmalarda R.K., “Maşallah” adıyla bahsettiği bir kişiden 6 bin dolar istediğini belirterek “Getirirse erkek sözü” ifadelerini kullandı.

Okan U. ise “Nolcak ki Maşallah’a. Ne yapacağız” diye sordu.

184 BİN LİRALIK PARA TRANSFERİ DOSYAYA GİRDİ

14 Haziran 2024 tarihli yazışmada R.K., Okan U.’ya bir adres göndererek Denizli’den gelen iki kişinin yüklü miktarda kokain getirdiğini yazdı.

Bu kişilere operasyon yapılmasını isteyen R.K., uyuşturucu aldığı belirtilen F.K.’nin “arsa zengini” olduğunu da mesajında belirtti.

Konuşmanın devamında “para işini çözelim” diyen R.K.’nin, Okan U.’nun gönderdiği hesap numarasına 184 bin lira aktardığı soruşturma dosyasına yansıdı.

PARMAK İZİ DELİLİNİN SİLİNDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Soruşturmanın en dikkat çekici bölümlerinden birini ise deliller üzerindeki parmak izlerinin rüşvet karşılığında ortadan kaldırıldığı iddiası oluşturdu.

11 Temmuz 2024 tarihli yazışmada Okan U., 9 gram kokain ve hassas teraziyle yakalanan Suphi G. hakkında hazırlanan “makama arz” bilgi notunu avukat R.K.’ye gönderdi.

R.K., hassas terazide şüpheliye ait parmak izi çıkmamasının dosya açısından önemli olduğunu belirterek “Sadece terazi. Diğer kriminal önemli değil. Sadece terazi parmak izi çıkmazsa gol” diye yazdı.

Okan U. ise bu mesaja “Tamam canım” yanıtını verdi.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünün 18 Temmuz 2024 tarihli yazısında şüphelilerin parmak izlerinin suç unsuru eşyalar üzerinde tespit edilmediği belirtildi.

İKİ NARKOTİK ŞUBE MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada eski Narkotik Şube Müdürü Okan U.’nun yanı sıra mevcut Narkotik Şube Müdürü Ersin D. E. de gözaltına alındı.

Toplam altı kişinin tutuklandığı dosyada rüşvet, uyuşturucu soruşturmalarına müdahale, şüphelilerin takibe alınıp para karşılığında takipten çıkarılması ve delillere müdahale edildiği yönündeki iddialar araştırılıyor.

Dosyadaki WhatsApp yazışmaları, ses kayıtları, para transferleri ve kriminal inceleme sonuçlarının yargılama sürecinde değerlendirilmesi bekleniyor. Şüphelere konu eylemlerin gerçekleşip gerçekleşmediğine ve sanıkların hukuki sorumluluğuna mahkeme karar verecek.

Tags: AKPCezaevierdoganErdoğan rejimiErsin D. E.gözaltıİşkenceNarkotikOkan UŞube MüdürüTtuklandıTürkiyezulüm
PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Hastane ile cezaevi arasında tükenen Abdullah Tırpan’a Adli Tıp’tan ağır karar: “R Tipi’nde kalabilir”

SONRAKİ HABER

Ahmet Altan’dan yeni roman: “Çok yakında raflarda”

BENZER HABERLER

Ahmet Altan’a, Nazilere karşı direnişinin sembolü ‘Scholl Kardeşler Ödülü’
Gündem

Ahmet Altan’dan yeni roman: “Çok yakında raflarda”

Eylül 18, 2026
Hasta mahpusların çığlığını duyan yok: Koğuşta bilincini kaybeden Abdullah amca, ölümün eşiğinde
Manşet

Hastane ile cezaevi arasında tükenen Abdullah Tırpan’a Adli Tıp’tan ağır karar: “R Tipi’nde kalabilir”

Eylül 18, 2026
Saray’ın Danışmanı Uçum: Öcalan’a komisyonda bir görev verilecek
Gündem

Saray’ın Danışmanı Uçum: Öcalan’a komisyonda bir görev verilecek

Eylül 17, 2026
Avustralya göç sisteminde yeni dönem: Hangi vize sahibi kalacak hangileri gidecek?
Avustralya

Avustralya 77 bin vize aşımına özel ekip: Bakan Burke, “ABD’deki ICE modeli olmayacak” dedi

Eylül 17, 2026
Dış Haberler

ABD, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a yine vize vermedi

Eylül 17, 2026
Kozinoğlu soruşturması: Hasan Atilla Uğur, koğuş arkadaşı ve 2 eski savcı hakkında gözaltı
Gündem

Kozinoğlu soruşturması: Hasan Atilla Uğur, koğuş arkadaşı ve 2 eski savcı hakkında gözaltı

Eylül 17, 2026
  • All
  • Manşet
Ahmet Altan’a, Nazilere karşı direnişinin sembolü ‘Scholl Kardeşler Ödülü’
Gündem

Ahmet Altan’dan yeni roman: “Çok yakında raflarda”

by adminzaman
Eylül 18, 2026
0

Gazeteci ve yazar Ahmet Altan’ın yeni romanının çok yakında okurla buluşacağı açıklandı. Everest Yayınları, kitabın adını ve yayın tarihini henüz...

Antalya Emniyeti’nde rüşvet soruşturması: Eski ve yeni Narkotik Şube müdürleri gözaltında

Rejmin Polis müdürlerinin rüşvet yazışmaları: Çalışıyoruz reis, alacağız o parayı gör bak!

Eylül 18, 2026
Hasta mahpusların çığlığını duyan yok: Koğuşta bilincini kaybeden Abdullah amca, ölümün eşiğinde

Hastane ile cezaevi arasında tükenen Abdullah Tırpan’a Adli Tıp’tan ağır karar: “R Tipi’nde kalabilir”

Eylül 18, 2026
Saray’ın Danışmanı Uçum: Öcalan’a komisyonda bir görev verilecek

Saray’ın Danışmanı Uçum: Öcalan’a komisyonda bir görev verilecek

Eylül 17, 2026
Avustralya göç sisteminde yeni dönem: Hangi vize sahibi kalacak hangileri gidecek?

Avustralya 77 bin vize aşımına özel ekip: Bakan Burke, “ABD’deki ICE modeli olmayacak” dedi

Eylül 17, 2026

ABD, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a yine vize vermedi

Eylül 17, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

Sosyal Medya

Bluesky
Mastodon
Twitter

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM