• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Spor

Beşiktaş maça çıkmıyor: Sahada kazandık, masada kaybetmeyeceğiz

Nisan 27, 2018
in Spor
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Beşiktaş Yönetimi, perşembe günü oynananacak olan Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı aldı.

Beşiktaş yönetimi bugün olağanüstü divan kurulu toplantısından sonra yaptığı yönetim kurulu toplantısında TFF tarafından 3 Mayıs saat 20:30’da kaldığı yerden oynanacağı açıklanan Fenerbahçe maçına çıkmama kararı aldı.Siyah-Beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde: “Futbol ailesinin aklı selim davranması adına büyük fedakarlıklar yapan, her zaman iyiyi ve güzeli öne çıkarmaya çalışan, futbolun evrensel ilkesi ‘Fair Play’ (Adil Oyun) ile hareket eden, her zaman futbolun pozitif yanlarını öne çıkarmaya çalışan, bu konuda tüm dünyadan alkış alan, takdir toplayan ve en önemlisi her şeyin hukuk çerçevesi içinde yönetildiği inancına sahip olan Kulübümüz, dün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilen kararı büyük şaşkınlık, üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktadır.Her zaman emeği, saygıyı ve alın terini ifade eden 115 yıllık tarihimiz ile Beşiktaşlılık duruşu sergileyerek camiamızın ileri gelenleriyle Divan Kurulu İstişare Toplantısıyla görüş alışverişi yaptıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı ile, hukuka aykırı alınan bu karara tepkimizi göstermek adına sahip olduğumuz tek çözümü ortaya koyarak, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanması kararlaştırılan maça çıkmama kararı aldığımızı bildirmek isteriz.Bu kararımızın Büyük Beşiktaş taraftarının da sesini duyurması adına en vakur duruş olacağına inancımız sonsuzdur.115 yıldır hep sahada olduk, hep sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 Perşembe günü sahada olmayacağız.Beşiktaş Ailesi olarak futbolun güzelliklerini yaşamaya ve yaşatmaya devam ederken taraftarımızdan beklentimiz her zamanki gibi sağduyulu ve duyarlı davranarak Beşiktaşımıza hiçbir faydası olmayan bu gerilimin devam etmesine izin vermemesi, takımımızın arka arkaya üçüncü şampiyonluğuna inanması ve takımımızı destekleyip, kenetlenmesidir.

Kamuoyuna saygılarımızla”

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gündüz 500 milyon dolarına el konuldu, akşam maçta reklamı döndü

Djokovic’i devirdi: ‘Avustralya Açık’tan 4,15 milyon dolar ödül İspanyol raket Alcaraz’e

Play-off biletini aldı:Şampiyonlar Ligi’ni 20. bitiren Galatasaray’ın muhtemel rakipleri belli oldu

OLAYLI DERBİ SORUŞTURMASI: 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Fenerbahçe – Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarıfinal rövanş maçında çıkan olaylara ilişkin mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli “Silahla yaralama” suçundan tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Şenol Güneş’in yaralanmasına neden olduğu iddia edilen ve tutuklanan şüpheli S.D. ifadesinde “Kesinlikle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i hedef alarak fırlatmadım. Çakmak alıp attığım doğrudur ancak kimseyi hedef almadım” dediği öğrenildi.

SABAH SAATLERİNDE ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER 

Maçta çıkan olaylara ilişkin Şenol Güneş’in yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen S.D.’nin de aralarında bulunduğu 25 şüpheli bu sabah saatlerinde Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

SAVCIYA İFADE VERDİLER

25 şüpheli, Basın ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aslan’a ifade verdi. 5 şüphelinin ifadelerinin ardından serbest bırakılmasına karar veren Savcı Aslan, 15 şüpheliyi ise “Yasak madde kullanarak müsabaka düzenini bozma” suçundan adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Şüpheli S.D.’nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli ise “Silahla kasten yaralama” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

S.D.’NİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, önce 15 şüpheliye adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. Ardından hakimlik, şüpheliler G.T. M.S.Y. ve S.D.’nin üzerlerine atılı “Silahla  yaralama” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, somut delillerin bulunması,  şüphelilerin kaçma şüphesi, diğer şüphelileri etkileme şüphesi, delillerin karartılma ihtimali, meydana gelen eylemin toplumda huzursuzluk oluşturması, delillerin tam olarak toplanamamış olması, öngörülen ceza miktarı, adli kontrol tedbirinin bu aşamada yetersiz kalması ve tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu gerekçeleriyle tutuklanmalarına karar verdiğini kararında belirtti.

2 ŞÜPHELİYE ADLİ KONTOL TEDBİRİ

Şüpheliler T.Ç ve S.G.’nin  tutuklama talebinin reddine karar veren hakimlik,  T.Ç. ve S.G.’nin adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakıldı. Şüpheli S.D. ifadesinde, “Kocaeli’nde yaşıyorum. Eskiden galericilik yapardım. Şu an bu işi bıraktım. Herhangi bir iş yapmıyorum. 19 Nisan’da Fenerbahçe- Beşiktaş müsabakasının yapıldığı Ülker Stadyumu’nda Fenerium alt tribününde maçı izliyordum. Bu maç için 400 TL karşılığında kara borsadan bilet aldım. Maçın ikinci yarısında Beşiktaş’ın yedek kalecisi Tolga bizim tribündeki taraftarlar ile tartışmaya başladı, küfürlü konuşmalar oldu. Bu esnada benim de önüme üst tribünden atılan bir çakmak düşmüştü. Ben stadyuma çakmak ile gelmedim. Yerden bu çakmağı alıp yedek kulübesinin arkasını hedef alarak fırlattım. Kesinlikle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i hedef alarak fırlatmadım. Polis tespitine yansıyan kamera görüntülerini kabul ediyorum. Çakmak alıp attığım doğrudur ancak kimseyi hedef almadım. Fenerbahçe taraftarıyım. Ben bundan önce yaklaşık 4-5 kez futbol müsabakası izlemek için stadyumlarda bulundum. Düzenli olarak maçlara gitmiyorum. Beni gerçekleştirdiğim eylem için kimse önceden yönlendirmedi. Oraya maç izlemeye geldim ve çıkan olaylardan etkilenerek bu şekilde davrandım. Böyle bir eylemde bulunmak için kimseden talimat almadım. Maddi bir kazanç sağlamadım. Yine tribünde benim tanıdığım kimse yoktu. Taraftarlar ile anlaşmam, birlikte hareket etmem söz konusu değildir. Kendi başıma böyle bir eylemde bulundum. Üzerime atılı suçlamayı anlattığım şekilde kabul ederim” dediği öğrenildi.

ŞÜPHELİ M.S.Y. : OLAY ANLIK OLARAK GERÇEKLEŞTİ, PİŞMANIM”

Şüpheli M.S.Y. ise ifadesinde, bulunduğu bölgede taraftarlar arasında sözlü tartışma olduğunu belirterek, “Ben de bu kargaşada yanımda getirdiğim kalemin başlığını tribünün önüne doğru fırlattım. Bu eylemi kimseyi yaralamak kastıyla gerçekleştirmedim. O anki ruh hali ile elimdeki kalem başlığını fırlattım. Bu eylem için kimseden talimat almadım. Hiçbir taraftar ile anlaşma içerisinde değildik. Olay anlık olarak gerçekleşti. Bu şekilde davrandım. Pişmanım” dediği kaydedildi.

ŞÜPHELİ G.T. “SİNİRLERİME YENİLDİM, PİŞMANIM”

Şüphelilerden G.T. ‘nin de ifadesinde maç sırasında müsabakanın ikinci yarısında kargaşa çıktığını belirterek, “Maç durdu, küfürler edildi. Yedek kulübesinden de taraftara doğru küfürler edildi. Ben de bunun üzerine elimdeki dolu su şişesini körük adı verilen bölgeye doğru, hiç kimseyi hedef almaksızın attım. Bu esnada Beşiktaş teknik heyeti ve futbolcuları körüğe giriyorlardı. Ben o esnada görmedim ama sonra yakalanmadan önce televizyonda olayları izlerken attığım şişenin Şenol Güneş’e isabet ettiğini gördüm. Yaralama kastıyla, herhangi bir kişiyi hedef alarak eylemde bulunmadım. Böyle bir eylemde bulunmak için kimseden talimat almadım. Ben Hatay’dan geldiğim için tribünden de kimseyi tanımam. O kargaşa içerisinde böyle bir eylemde anlık olarak bulundum. Sinirlerime yenildim, pişmanım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

50 KURUŞ ATTIK KİMSEYE GELMEDİ

Serbest bırakılan şüpheliler T.Ç. ve S.G. de ellerindeki 50 kuruşu da sahaya doğru fırlattıklarını, kimseye gelmediğini iddia ederek,  pişman olduklarını söyledikleri öğrenildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş futbol müsabakası esnasında 19 Nisan 2018 tarihinde çıkan ve Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili “Silahla Yaralama”, “Müsabaka Alanına Yasak Madde Sokma ve Seyircilere Temin Etme”, “Müsabaka Alanında Yanıcı/Yakıcı Madde Kullanma” suçlarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 4’ü çocuk olmak üzere 62 kişi hakkında işlem yapan savcılık, 6 şüpheliyi ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakmıştı. Soruşturma kapsamında 47 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 25’i bu sabah Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Öte yandan, 5 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.kronoshaber1.com


PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

İnsan etiyle beslenen bakteriyle mücadele için 1 milyon dolar

SONRAKİ HABER

ABD Senatosu Mike Pompeo’nun Dışişleri Bakanlığı’nı onayladı

BENZER HABERLER

Gündüz 500 milyon dolarına el konuldu, akşam maçta reklamı döndü
Manşet

Gündüz 500 milyon dolarına el konuldu, akşam maçta reklamı döndü

Şubat 3, 2026
Djokovic’i devirdi: ‘Avustralya Açık’tan 4,15 milyon dolar ödül İspanyol raket Alcaraz’e
Manşet

Djokovic’i devirdi: ‘Avustralya Açık’tan 4,15 milyon dolar ödül İspanyol raket Alcaraz’e

Şubat 3, 2026
Play-off biletini aldı:Şampiyonlar Ligi’ni 20. bitiren Galatasaray’ın muhtemel rakipleri belli oldu
Manşet

Play-off biletini aldı:Şampiyonlar Ligi’ni 20. bitiren Galatasaray’ın muhtemel rakipleri belli oldu

Ocak 29, 2026
Şampiyonlar Ligi’nin 7.haftası:Galatasaray, Atletico Madrid’den ilk 24 için kritik puan aldı
Manşet

Şampiyonlar Ligi’nin 7.haftası:Galatasaray, Atletico Madrid’den ilk 24 için kritik puan aldı

Ocak 22, 2026
Zeynep Sönmez, Avustralya Açık’ta 3. turdaki rakibi belli oldu: Türkiye tenis tarihine adını yazdırdı
Manşet

Zeynep Sönmez, Avustralya Açık’ta 3. turdaki rakibi belli oldu: Türkiye tenis tarihine adını yazdırdı

Ocak 21, 2026
Galatasaray maçına atanan hakem İspanyolları korkuttu
Manşet

Galatasaray maçına atanan hakem İspanyolları korkuttu

Ocak 20, 2026
  • All
  • Manşet
Budist keşişlerden eksi 3 derecede 40 kilometre ‘Barış Yürüyüşü’
Dış Haberler

Budist keşişlerden eksi 3 derecede 40 kilometre ‘Barış Yürüyüşü’

by adminzaman
Şubat 7, 2026
0

Fort Worth’tan Washington’a uzanan “Barış Yürüyüşü” Fort Worth’tan Washington’a uzanan “Barış Yürüyüşü”, Budist keşişlerin şiddetsizlik mesajıyla yüz binlerce Amerikalıyı sokaklara...

 Almanya’nın Hanau şehrinde açılan Tenkil Müzesi sergisine büyük ilgi

 Almanya’nın Hanau şehrinde açılan Tenkil Müzesi sergisine büyük ilgi

Şubat 7, 2026
ABD’den itiraf gibi açıklama: İran’da protestolara yol açan dolar kıtlığını biz başlattık

ABD’den itiraf gibi açıklama: İran’da protestolara yol açan dolar kıtlığını biz başlattık

Şubat 7, 2026
LAKEMBA CAMİSİ’NE İKİNCİ TEHDİT MEKTUBU

LAKEMBA CAMİSİ’NE İKİNCİ TEHDİT MEKTUBU

Şubat 7, 2026
Ekrem İmamoğlu’nun koruması da gözaltına alındı

Ekrem İmamoğlu’nun koruması da gözaltına alındı

Şubat 7, 2026
50 yıllık arkadaşı Ahmet Turan Alkan’ı anlatan Türküne: Zorbalığa, baskıya, biat etmeye zorlayan düzene isyan etti

Şahin Alpay, hayatını kaybeden dostu Ahmet Turan Alkan’ı yazdı

Şubat 7, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM