Malına el konulan iş insanı, bugünkü şartlarda 50 milyon lira değer biçtiği entegre yumurta üretim tesisinin yandaşa peşkeş çekileceğini savunuyor.TMSF, Hizmet Hareketi operasyonlarında el koyduğu işletmeleri haraç mezat satmaya devam ediyor. 2016 yılında el konulan Türsa şirketine ait varlıklar, satılığa çıkarıldı.
Yayınlanan iki ilandan ilkinde satışa konu olan varlıklar olarak, 60 bin metrekare alanda kurulu iki tavuk çardağı ile depo ve ekipmanlar sayılıyor. Bu işletme için 15,1 milyon lira muhammen bedel belirlendi.
PEŞKEŞİ HİLEYLE KAMUFLE EDİYORLAR
El konulan işletmenin sahibi Soner Cesur, ilandaki hileye dikkat çekti. Bold Medya’ya konuşan Cesur, satışa çıkarılan varlıkların, olduğundan küçük gösterilerek düşük satış rakamının kamufle edildiğini söyledi.Google harita uygulaması üzerinden tesisin görüntülerini Bold Medya ile paylaşan Cesur, şirketteki varlıkları şu şekilde saydı: ‘’İlana göre iki tavuk çardağı satışa çıkarılmış. Ancak orada 2 değil 6 çardak var. Her birinde 100 bin yumurta tavuğu barınıyor. Tesisler 60 bin değil, 200 bin metrekarelik alan üzerine kurulu.’’
YEM FABRİKASI İLANDA YOK
İlanda işletme içindeki yem fabrikasından hiç bahsedilmiyor. İşletmenin entegre bir tesis olduğuna vurgu yapan Konyalı iş insanı, ‘’Tesis içinde yem fabrikası da var. Tavukların günlük 70 tonluk yem ihtiyacı buradan karşılanıyor. Bu fabrikayı hiç saymamışlar.’’ dedi.
KİRACIYA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?
Yoğunlaşan baskılar yüzünden 7 yıl önce ticari faaliyetlerini Romanya’ya taşıdığını kaydeden Cesur, ‘’Ben yurt dışına çıktıktan bir yıl sonra şirkete el koydular. Tavuk çiftliğini Tunçlar Gıda adlı yandaş firmaya ayda 100 bin liraya kiraladılar. Şimdi muhtemelen aynı kişilere satacaklar. Tıkır tıkır çalışan, bugünkü değeri 50 milyon lira eden bir işletmeyi peşkeş çekecekler. Yumurta ihracatıyla bu firmanın yıllık cirosu 10 milyon dolara ulaşmıştı.’’ ifadelerini kullandı.
UN FABRİKASI DA YOK PAHASINA SATILIYOR
TMSF’nin açtığı diğer ihale yine Türsa bünyesindeki un fabrikası. Günlük 250 ton üretim kapasiteli fabrika için 3,2 milyon lira muhammen bedel belirlendi. Bu fabrikanın gerçek değerini 20 milyon lira olarak açıklayan Cesur, söz konusu satışlarla kamu zararı oluşacağını kaydetti.
HUKUK MÜCADELESİ SÜRECEK
Kendisi hakkında kesinleşmiş hiçbir yargı kararı bulunmadığının altını çizen Soner Cesur, maruz kaldığı hukuksuzluklarla mücadelesini sürdürüyor. Satış sürecini yakından izlediğini belirten Cesur, avukatıyla ihaleye itiraz edecek.TMSF’nin açtığı ilanlardaki iki satış ihalesi aynı gün 29 Mart’ta yapılacak. NECDET ÇELİK I BOLD