Süper Lig’e yükselen Amedspor’un Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, 2 Mayıs’ta Iğdır FK ile oynanan maç sonrası saha içinde ülkesinin bayrağını açtı.
Sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşan, ortasında yeşil yıldız bulunan bayrağı gören polisler, Diagne’ye müdahalede bulundu.Diyarbakır merkezli Med Gündem haber sitesi, müdahale anına ilişkin görüntüleri “Iğdır’da Amedspor’un şampiyonluğunu ülkesi Senegal bayrağı ile kutlamak isteyen Mbaye Diagne’nin açtığı bayrak ‘Kürdistan bayrağı’ zannedilerek müdahale edilmeye çalışıldı.Emniyet müdürünün de bulunduğu ortamda bayrağın Senegal bayrağı olduğu anlatılmaya çalışıldı. Ortaya çıkan bu video gündem oldu” notuyla paylaştı.
AMEDSPORLU DİAGNE’YE POLİS MÜDAHALESİ
29 saniyelik videoda Diagne’nin Senegal bayrağını açarak saha içinde poz verdiği, bu sırada koruma polisleri ile çevik kuvvet polislerinin Diagne’nin etrafını çevirdiği, bir kişinin de görüntü alınmasını engellemeye çalıştığı görülüyor. Yaşanan arbede sırasında “Müdürüm o Senegal, müdürüm”, “Kendi bayrağı ya” denildiği duyuluyor.Amedspor’un Süper Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi olan Mbaye Diagne, bu sezon 36 maçta 29 gol attı.













