Üsküdar Belediyesi’nde mahkeme kararıyla yenilenen başkan vekilliğinin AKP adayı Dündar Ziya Gültekin’e verilmesinin ardından Cübbeli Ahmet’ten çeken bir mesaj geldi.
Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği’nin AKP adayı Dündar Ziya Gültekin’e verilmesinin ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Üsküdar’ın AKP yönetimine geçmesinin kendilerini “feraha gark ettiğini” söyleyen Ünlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de benzer bir siyasi değişim çağrısında bulundu.
‘BİZ MİLLÎ MÜSLÜMANLARI FERAHA GARK ETTİ’
Ünlü, X hesabından yaptığı paylaşımda Üsküdar’ın AKP yönetimine geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Ünlü paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Üsküdar’ın Ak Parti’ye geri dönmesi biz millî Müslümanları feraha ğarketti. Allâh-u Teâlâ İstanbul’umuzun iâdesiyle sürûrumuzu itmâm eylesin. İstanbul’un kaybedilmesine sebep olanlara da müstehaklarını i’tâ eylesin. Âmîn!”
Ünlü’nün kullandığı ifadeler günümüz Türkçesiyle, Üsküdar’ın AK Parti’ye geçmesinin kendilerini sevince boğduğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yeniden AK Parti yönetimine geçmesini temenni ettiği ve İstanbul’un kaybedilmesine neden olduğunu düşündüğü kişilerin “hak ettiklerini bulmasını” dilediği anlamına geliyor.
GÜLTEKİN 23 OYLA BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ
Üsküdar Belediye Meclisi’nde bugün yapılan ve dört tur süren seçimde Cumhur İttifakı’nın adayı Dündar Ziya Gültekin 23 oy, CHP/Yeni Parti grubunun adayı Sibel Tan Çetinkaya ise 19 oy aldı. Böylece Gültekin, Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.
AKP ve MHP’nin mecliste toplam 21 üyesi bulunmasına karşın Gültekin’in son turda 23 oy alması, CHP/Yeni Parti grubundan en az iki oyun AKP adayına gittiğini ortaya koydu.
CHP’NİN KAZANDIĞI İLK SEÇİM İPTAL EDİLMİŞTİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın tutuklanmasının ve görevden uzaklaştırılmasının ardından 5 Ağustos’ta yapılan ilk başkan vekilliği seçimini CHP adayı Sibel Tan Çetinkaya kazanmıştı.Çetinkaya dördüncü turda 22 oy alırken Gültekin 18 oyda kalmıştı. AKP’nin itirazı üzerine İstanbul 2. İdare Mahkemesi seçimle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiş, ardından seçim süreci yenilenmişti. Seçimin yenilenmesi kararının ardında da iki CHP’li meclis üyesi tutuklanmıştı.












