• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

DİKTOŞ FAŞO AĞA VE DANIŞMANLARI!

Ocak 9, 2019
in YAZARLAR
1
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

 

Bizim Diktoş Faşo Ağa 37 tane yetmiyormuş gibi 2 tane daha yeni “Başdanışman” atamış, vatana millete ve de yavru vatan Kıbrıs’a hayırlı uğurlu olsun.

Bu başdanışmanların yanında sayısını kimsenin bilmediği bir de danışmanlar var ki bunlar kimdir, hangi konularda kendilerine danışılır, ne yer ne içerler, nerelere giderler, devlet sırrı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahmet Turan Alkan’ın mektupları, Hizmet mensuplarının duruşu!

“Anne, babam şehit mi terörist mi!”

Hayatı süzerek yaşama…

Geçenlerde bir bacımızın bastırdığı kartvizit basına yansımasa bu değerli şahsiyetleri tanıma imkanından da mahrum kalacaktık. “Hanımefendi danışmanı” ünvanlı bu bacımızın uzmanlık alanı ise “hacamat” yapmak. Milletin ocağına incir ağacı dikip kanını emen vampir tıynetli bu sülüklere daha yakışır bir danışman da olamazdı zaten.

Herkesin bildiği gibi bizim Diktoş Faşo Ağa aklına ne geldiyse yapan bir adamdır, şu ana kadar kimseye bir şey danıştığını da gören olmamıştır. Beynini tasarruf olsun, şarjı bitmesin diye hep uçuş modunda kullanan bir adamın yanında 39 tane başdanışman tutmasının elbette tek sebebi “arpalık” olarak kullandığı bu makamlar sayesinde tosuncuklarını besleme çabasıdır. Gerçi aylık 10.000 TL’ye bu iş yapılmaz ama neyse. Zaten hepsine günde 10 dk bir şey danışsa bu 6,5 saat yapar. Siz Reis’i o kadar boş mu zannettiniz!

Hani Nasreddin Hoca’ya “Eskiyen ayları ne yaparlar?” diye sormuşlar o da “Kırpar kırpar yıldız yaparlar.” demiş ya bizimkisi de o hesap eski milletvekili, belediye başkanı, pis işlerini yapan bürokrat tayfası, ne kadar yalaka varsa hepsine “Başdanışman”lık dağıtıp yularlarını elinde tutmaya çalışıyor.

Merak edip kimmiş bunlar diye kısa bir araştırma yapınca zaten tablo kabak gibi ortaya çıkıyor. Mesela bunlardan biri Hollanda eski büyükelçisi, hani seçim öncesi bizimkine posta koyup “Burada halkı birbirine düşüren seçim çalışmaları yapamazsınız.” dedikleri için portakal soyup (Sunucu olan değil) protesto etmiştik ya, işte o dönemki büyükelçi. Olaylardan 20 gün sonra apar topar geri çağrılan adam. Elbette üstün dış ilişkiler bilgisinden faydalanmak lazım.

Bir diğeri “arkeolog” bir ablamız. Muhalifler üzerinde yapılacak her türlü kazı çalışması ve de TOKİ inşaatları için bence de elzem bir danışman.

Başka bir isimse uzmanlık alanı bitkilerle prostat tedavisi olan ünlü bir isim “Saraçoğlu“. Tabii ki Reis bir yaşa geldi artık, onun da birtakım sağlık sorunları olacak, koca başkan altına mı kaçırsın? Tedavi şart.

Listede bizim güreş şampiyonu “Hamza Yerlikaya” da var. Keratayı şahsen de tanırım, fena çocuk değildir ama biraz fazla elense yediğinden yavaş düşünür, yavaş konuşur. Bahçeli’yi nasıl kündeye getirdiğini ondan öğrenmiş olabilir.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun ardından BBP genel başkanlığı yapıp sonra yalaka takımına katılan Yalçın Topçu da danışmanlardan biri. Destici’yle birlikte bir dava nasıl satılır, makam mansıp için nasıl döneklik yapılır, bu konu da en uzman adamlar.

İlgimi çekenlerden biri de “Okçular Vakfı Başkanı” sıfatı da taşıyan Haydar Ali Yıldız. Artık Bilal Oğlan’la nasıl bir oka bulaştılarsa faydasını danışman olarak görmeye başlamış.

Reis elbette kafası şeytanlığa güzel çalışan, bir nefeste sıkılmadan arka arkaya onlarca kuyruklu yalan söyleyebilen bir yeteneğe sahip olduğu için yanındakilerin de bu özelliklere haiz kişiler olmasına dikkat eder. Geçenlerde BBC’de katıldığı programda “Türkiye’de tutuklu hiç gazeteci yok, hepsi terör suçlusu” diyen edepsiz kadın da bu danışmanlardan biri. Sunucunun  yerin dibine sokup sokup çıkardığı bu zavallı bir de akademisyen olacak.

Belediye başkanlığından danışman kadrosuna zıplayanlardan biri de Eski Of Belediye Başkanı. Artık Of’u nasıl güzelleştirip bir dünya şehri haline getirdiyse bu üstün başarısından dolayı danışmanlıkla ödüllendirilmiş.

NBA’den doping yaptığı için kovulunca kuyruğu kıstırıp Türkiye’ye dönen ahlaksız basketçimiz Hidayet de (Şimdi federasyon başkanı) bu danışman kadrosunda bulunmuş başyalakalardan biri. Reis’e siyasette nasıl doping yapılır, rakip hangi ahlaksız metodlara başvurulup yenilir, bu konuda olmayan aklından inciler aktarıyordur.

Bu yazıyı yazmamın ana sebebi ise yeni danışman atanan Mariam Kavakçı. Şimdilerin büyükelçisi Merve Kavakçı’nın kızı. Bu kızımız genç yaşında “Konuşma Dili Pataloğu ve Dil Bozuklukları Tedavi Uzmanı” sıfatıyla danışman olmuş. İlk aklıma gelen “Herhalde bizim Diktoş ağzını bozmaktan, sağa sola ayar verip küfretmekten sıkıldı, yoruldu, kendini düzeltecek bir danışman buldu.” gibi naif düşünceler olsa da bu bence zor bir ihtimal, bekleyip göreceğiz artık…

yilmazhepcakar@gmail.com

 

 

Tags: sarıyın danışmanları 39
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Maarif Vakfı’nın Afganistan’da ilk işi madalyaları yakmak oldu, getirilen öğretmenler kaçtı

SONRAKİ HABER

Bazı başkonsolosluklar boşaltıldı: Türkiye’nin Melbourne başkonsolosluğuna şüpheli paket

BENZER HABERLER

3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Ahmet Turan Alkan’ın mektupları, Hizmet mensuplarının duruşu!

Ocak 30, 2026
Bahçeli; rest mi çekiyor, blöf mü yapıyor?
Manşet

“Anne, babam şehit mi terörist mi!”

Ocak 20, 2026
Sınırsız kontenjan
YAZARLAR

Hayatı süzerek yaşama…

Ocak 18, 2026
O bir Hakas kızı
Manşet

Sarıl kızına!

Ocak 18, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Bilal’in “dindar insanı”, babasının dindara kini!

Ocak 17, 2026
Sınırsız kontenjan
Uncategorized

Sizi bekliyorduk…

Ocak 12, 2026

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
50 yıllık arkadaşı Ahmet Turan Alkan’ı anlatan Türküne: Zorbalığa, baskıya, biat etmeye zorlayan düzene isyan etti
Manşet

50 yıllık arkadaşı Ahmet Turan Alkan’ı anlatan Türküne: Zorbalığa, baskıya, biat etmeye zorlayan düzene isyan etti

by zmnaus
Ocak 30, 2026
0

   KHK TV’nin sorularını cevaplayan Mümtaz’er Türköne, 72 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve mütefekkir Ahmet Turan Alkan’ı anlattı. Türköne,...

Şam ve SDG arasında varılan anlaşma: PKK, Suriye dışına çıkarılacak

Şam’la askeri ve idari entegrasyon anlaşması

Ocak 30, 2026
Cezaevindeki KHK’lı öğretmen için acil yardım çağrısı

Cezaevindeki KHK’lı öğretmen için acil yardım çağrısı

Ocak 30, 2026
AİHM: Nazlı Ilıcak’ın başvurusunu mümkün olan en kısa sürede inceleyeceğiz!

Nazlı Ilıcak’tan 2016 sonrası ilk röportaj: “15 Temmuz hâlâ benim için bir muamma”

Ocak 30, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!

Ahmet Turan Alkan’ın mektupları, Hizmet mensuplarının duruşu!

Ocak 30, 2026
30 milyonluk skandala 350 bin TL ödül:Diyanet, doğrudan sorumlu şahsı Avrupa’da görevle ödüllendirdi

30 milyonluk skandala 350 bin TL ödül:Diyanet, doğrudan sorumlu şahsı Avrupa’da görevle ödüllendirdi

Ocak 29, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM