• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Genel Gündem

Ege’de deprem: Uzmanınlar, artçılar 3 hafta yoğun olarak sürecektir

Temmuz 21, 2017
in Genel Gündem, POLİTİKA
0
Görüntüleme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Ege Denizi’nin Muğla açıklarında saat 01.31’de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Kos olduğu açıklandı.

Bodrum’da 70, Datça’da 20 civarında kişi yaralandı. Depremin ardından 50’den fazla artçı sarsıntı ölçüldü. Oluşan dev dalgalar nedeniyle kıyı şeridindeki otellerin girişini su bastı. Hasar gören trafolar nedeniyle Bodrum’da elektrik kesintisi de yaşanıyor. Kos Adası’nda iki can kaybı var. AFAD, saat 08.03’de merkez üssü Gökova körfezinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

Kos Adası açıklarında saat 01:31’de meydana gelen deprem Ege Bölgesi’nde çok sayıda şehirde hissedildi ve paniğe neden oldu. Deprem AFAD’a göre 6.3 büyüklüğünde ve yerin 10 km altında meydana geldi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ‘Çok şiddetli sarsıldık’ dedi.AFAD, saat 08.03’de merkez üssü Gökova körfezinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

7 yıl sonra tahliye oldu: Selçuk Mızraklı, Demirtaş’ın annesini ziyaret etti

Tutuklama, transfer ve kayyım: Erdoğan rejimi 918 bin İstanbullunun oyunu yok saydı

7 Yıl sonra tahliye olan Selçuk Mızraklı: ‘Burada olması gereken benden önce Demirtaş’tır’

YUNANİSTAN’DA CAN KAYBI

Reuters, Kos Adası’nda 2 kişinin öldüğünü, 120 kişinin de yaralandığını bildirdi. Adanın Belediye Başkanı George Kyritsis, ölümleri doğruladı. Ayrıca, adadaki itfaiye ekipleri bir yıkıntının içinden 3 kişiyi yaralı olarak çıkardı. CNN Atina Muhabiri Yorgo Kırbaki canlı yayına bağlanarak bilgi verdi. Kırbaki “Kos Adası’nda hayatını kaybedenlerden birisi Türk, diğeri ise İsveçli. Adada gerçekleşen depremde 120 kişi yaralandı.  Mal kaybının büyüklüğü günün aydınlanmasıyla daha da ortaya çıktı” dedi.USGS’nin paylaştığı verilere göre, Bodrum’a 12 km uzaklıkta meydana gelen şiddetli deprem sonrası büyüklükleri yaklaşık 2.0 ile 5.0 arasında değişen çok sayıda artçı deprem hissedildi. Artçı depremler gece boyunca devam etti.

‘BODRUM BOŞALDI SÖYLENTİLERİ DOĞRU DEĞİL’

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu yaptığı açıklamada, “Bodrum’un deprem nedeniyle boşaldığı söylentileri çıkmaya başladı, bunlar kesinlikle doğru değil. Konuklarımız otellerinde tatillerine devam ediyor, sadece isteyenlere bahçede konaklayabilecekleri ortamlar yarattık. Evet, tedirgin olduk ama Bodrum’da turistin boşalması diye bir şey söz konusu değil, bu tür söylentiler gerçekçi olmadığı gibi turizme de büyük zarar veriyor” dedi.

KÜÇÜK BİR TSUNAMİ
Dev dalgalar nedeniyle sahildeki otellerin alt katları ile restoran bölümlerini su bastı, 16 işyeri sular altında kaldı. Deprem sırasında 30’a yakın otomobilde, ağaç dalları ve kayaların düşmesi sonucu maddi hasar meydana gelirken, Bodrum’un Mumcular, Yalıçiftlik, Mazı mahallelerindeki bazı evlerde çatlak meydana geldiği belirtildi. Parklarda, kaldıkları otellerin sahilindeki şezlonglarda ve restoranların masalarında sabahlayan Bodrumlular art arda gelen depremler nedeniyle sabaha kadar uyuyamadı.Reuters’ın haberine göre, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin küçük bir tsunamiye yol açtığını söyledi.

Resmi Twitter’da görüntüle

Resmi Twitter'da görüntüle

 Takip et

EMSC 

✔@LastQuake

Second image from tsunami this time 90km from the epicentre of M6.7 #earthquake

09:14 – 21 Jul 2017
  •  

  •  7676Retweet

  •  

  •  4747 beğeni

Twitter Reklamları’na ilişkin bilgiler ve gizlilik

CAN KAYBI YOK, DUVARLAR YIKILDI

Depremin merkez üssü olan Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ekiplerin il geneline dağılıp inceleme başlattığını belirterek, “Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefek duvar yıkık bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu, onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer’den Bodrum’a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu” diye bilgiler verdi.
deprem3KOCADON: YOL ÇÖKMELERİ TOPRAK KAYMALARI VAR

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise can kaybı konusunda bilgi gelmediğini belirterek, “Devlet hastanesine gelen bir vaka yok. Evlerde olun bazı zararlar var. Devrilen dolaplar, kırılan bardaklar, çanaklar var. Şu anda Bodrum Yarımadası’na gelen halk otellerinin bahçesinde sokaklarda duruyorlar. Bir panik yaşanıyor. Yaralı yok şu an için. İki elektrik direği devrildi. Ufak yangınlar var. Yol çökmeleri, toprak kaymaları var” dedi.

Ege Denizi’nin Gökova Körfezi’nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Sarsıntı İzmir merkez ve Fethiye’ye kadar geniş kıyı şeridinden de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar kendilerini açık alanlara attı.Yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 01.52 ile 02.23 arasında 4 artçı deprem daha kaydedildi.

deprem5AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52’de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54’te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00’de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23’te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi’nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54’teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi’nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00’daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23’teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

TATİLCİLER PROGRAMLARINI YARI BIRAKIP DÖNÜYOR

Deprem sonrası bazı tatilciler, tatillerini yarıda keserek sabah ilk uçakla Bodrum’dan İstanbul’a döndü. Yaşadıkları depremin şokunu hala atamadıklarını söyleyen bazı tatilciler deprem anında kaldıkları otel ve evlerden panik halinde kaçtıklarını söylediler.Yunanistan’ın Kos Adası’nda iki kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası THY’nin bu sabah Bodrum’dan kalkan uçağı ile , saat 07.30’da da İstanbul’a gelen tatilcilerden Nail Dağlı hemen havalimanı geldiğini ve ilk bileti aldığını belirterek şöyle konuştu:“Deprem oldu. O nedenle döndüm. Bu ayın 26.sında Fransa’ya gitmem lazımdı. Hemen Havalimanı’na geldim.Birinci bileti aldım.İstanbul’a dayımın yanına geldim.Deprem anında çarşıda diskoteklerin orda bir dükkanın içindeydim.Elbise bakıyordum.Birden hepimiz yere düştük. Dışarı çıktık. Lambalar söndü. Elektrikler gitti. Herkes dışarı çıktı. Çok panik vardı.”

deprem6Tatilcilerden Yılmaz Kahraman deprem nedeniyle tatili kısa kestiğini ve hemen döndüğünü belirterek şöyle konuştu: “Deprem nedeniyle ilk uçakla döndüm. Çünkü orada odalara bile girişimiz yasaklandı. Sahildeydik. Bir anda çatırtılarla birlikte su yükseldi. Şezlongların suya çekildiğini gördük. Herkeste bir panik havası vardı. Dışarıda yatacağımıza uçağımızı öne alalım dedik. Çünkü yurtdışı dönüşümüz var. Aktarmalı onu kaçırmamak için yine de dönmek istedik. Deprem anında plajdaydım. Korkunç çığlıklar başladı. Çünkü otelin içinden dışından çatırtılar geliyordu. Deniz tarafından alttan geldiği belliydi. İnsanlar dışarıya koştu. Çoğu insan nerede duracağını bilmiyordu. Deprem ülkesi olmamıza rağmen insanlar birbirine soruyor. Arabalara mı gidelim? Oteldeki yöneticilerin yönlendirmesiyle güvenle yerlere alındık.”

PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’tan Suruç katliamı mesajı: IŞİD ve onun türevlerine destek olanlar hesap verecek

SONRAKİ HABER

Avrupa Ligi’nde Östersunds’a elenen Galatasaray’da flaş ayrılık

BENZER HABERLER

7 yıl sonra tahliye oldu: Selçuk Mızraklı, Demirtaş’ın annesini ziyaret etti
Manşet

7 yıl sonra tahliye oldu: Selçuk Mızraklı, Demirtaş’ın annesini ziyaret etti

Eylül 10, 2026
Tutuklama, transfer ve kayyım: Erdoğan rejimi 918 bin İstanbullunun oyunu yok saydı
Manşet

Tutuklama, transfer ve kayyım: Erdoğan rejimi 918 bin İstanbullunun oyunu yok saydı

Eylül 9, 2026
7 Yıl sonra tahliye olan Selçuk Mızraklı: ‘Burada olması gereken benden önce Demirtaş’tır’
Manşet

7 Yıl sonra tahliye olan Selçuk Mızraklı: ‘Burada olması gereken benden önce Demirtaş’tır’

Eylül 8, 2026
10 Ekim katliamı davası Avukatı, Davutoğlu’na: Bildiğiniz, ortak olduğunuz her şeyi anlatın
Manşet

İfade veren Davutoğlu: Sözlerimin arkasındayım, susmayacağım

Eylül 7, 2026
AKP eski Başbakanı Davutoğlu, Saray Yargısı’na ifade verecek:“Haram yemedim”
Manşet

AKP eski Başbakanı Davutoğlu, Saray Yargısı’na ifade verecek:“Haram yemedim”

Eylül 7, 2026
İmamoğlu’ndan Üsküdar’daki tutuklamalara sert tepki:“Üsküdar sizin tapulu malınız mı?”
Manşet

İmamoğlu’ndan Üsküdar’daki tutuklamalara sert tepki:“Üsküdar sizin tapulu malınız mı?”

Eylül 7, 2026
  • All
  • Manşet
Sydney Hava limanında personel açığı: Her üç günde bir uçuş iptal edildi
Avustralya

Sydney Hava limanında personel açığı: Her üç günde bir uçuş iptal edildi

by adminzaman
Eylül 11, 2026
0

Avustralya’nın hava trafik yönetiminden sorumlu Airservices Australia’da yaşanan personel sıkıntısının uçuşlara etkisi parlamentoya taşındı. Kurumun verdiği bilgilere göre, personel yetersizliği...

Meme kanseri uzmanı Warrier: Sadece mamografi yetmez, kişisel riskinizi bilin

Meme kanseri uzmanı Warrier: Sadece mamografi yetmez, kişisel riskinizi bilin

Eylül 11, 2026
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!

‘Işık evler’ mi, ‘ışık insanlar’ mı?

Eylül 11, 2026
Avustralya İstihbarat Başkanı Burgess: 9 ayda 16 terör planını engelledik

Avustralya İstihbarat Başkanı Burgess: 9 ayda 16 terör planını engelledik

Eylül 11, 2026
Saray Rejimi’den, Süleymanlılar soruşturmasını gündemde tutan TR724’ü susturma girişimi

Saray Rejimi’den, Süleymanlılar soruşturmasını gündemde tutan TR724’ü susturma girişimi

Eylül 11, 2026
Bakan Wong: Kayıp 38 Avustralyalıyı bulmak için uzman drone ekibi gönderiyoruz

Bakan Wong: Kayıp 38 Avustralyalıyı bulmak için uzman drone ekibi gönderiyoruz

Eylül 11, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

Sosyal Medya

Bluesky
Mastodon
Twitter

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM