Yeşil Burun Adaları’nın kalecisi olarak son Dünya Kupası’nda ünlü olan Josimar Jose Evora Dias (Vozinha), eski sakin hayatını aradığını ve imkan olsa önceki hayatını tercih edeceğini söyledi.
2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Arjantin’e 3-2 yenilerek turnuvaya veda eden Yeşil Burun Adaları, futbol kamuoyunun ilgisini çekmiş, Vozinha takımın adeta sembolü olmuştu.Dünya kupasında ilk maçına çıkan en yaşlı oyuncu olan Vozinha, turnuva sonunda en iyi 11’e seçilmişti.
İngiliz yayın kuruluşu Observer gazetesine konuşan 40 yaşındaki kaleci, “Dürüst olmak gerekirse, bugün sahip olduğum hayatla önceki hayatım arasında bir seçim yapma şansı verilseydi, önceki hayatımı seçerdim” dedi.Günlük hayatında rutin olarak yaptığı şeylerin bile zorlaştığını belirten Vozinha, bir restorana gittiğinde birilerinin mutlaka kendisiyle fotoğraf çektirmek ya da imza almak istediğini belirtti.
Ağustosta Şili ekibi Colo Colo’yla sözleşme imzalayan Vozinha, “Hatta daha da kötüsü beni videoya çekenler oluyor. Hayatımda en çok değişen şey bu. Sanırım bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok” açıklamasını yaptı.Hayatında hiç mahremiyetin kalmadığını anlatan Vozinha, sosyal medya hesabındaki bildirimleri kapattığını belirtti.









