Zaman Avustralya
Gündem

Ertuğrul Günay: Başkalarının uğradığı haksızlıkları seyredenler, şimdi yasalardan söz ediyor

Zaman Avustralya31 Mart 20231 dk okuma
Paylaş
Ertuğrul Günay: Başkalarının uğradığı haksızlıkları seyredenler, şimdi yasalardan söz ediyor
Yazı Boyutu

Yüksek Seçim Kurulu’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. kez adaylığına yönelik itirazları reddetmesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Özellikle muhalefet Anayasa’yı hatırlatarak söz konusu kararın hukuksuz olduğunu söylüyor.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuyla ilgili çok önemli bir paylaşımda bulundu. Meseleye farklı bir pencereden bakan Günay, YSK’nın kararı karşısında ‘adalet ve hukuk’ diyenlerin son 10 yıldır ‘başkalarına’ yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kaldığını hatırlattı.Ertuğrul Günay, “Son on yılda nice hukuksuzluk yaşandı; insanlar suç olmayan eylemlerden yargılandı, tutuklandı, ceza aldı; beraat etti, açlığa mahkum edildi. Başkalarının uğradığı haksızlıkları seyretmekle yetinenlerin şimdi yasalardan, anayasalardan söz etmesi, çok geç…” ifadelerini kullandı.

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun

Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!

Patreon'da Destek Ol

Bağımsız gazeteciliği desteklemek için bizlere Patreon ile destek olabilirsiniz
Etiketler:#Manşet
Tutuklanan gazeteci İsmail Arı’nın babası: “Hırsızlar dışarıda, oğlum içeride”Sıradaki HaberTutuklanan gazeteci İsmail Arı’nın babası: “Hırsızlar dışarıda, oğlum içeride”23 Ekim 2026