Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) feshedildiğini duyuran Mazlum Abdi, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara’nın danışmanı oldu.
Şam ile SDG arasındaki entegrasyon sürecine dair çalışmalar 29 Ocak 2026’da imzalanan anlaşma ile başladı. Anlaşma, kalıcı ateşkes, SDG’nin feshi, SDG güçlerinin Suriye ordusu içinde konuşlandırılması, güvenlik güçlerinin İçişleri Bakanlığı’na bağlanması, petrol sahalarının merkezi yönetime devri, yerel yöneticilerin atanması gibi düzenlemeler yer aldı.
Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun
Zaman Avustralya, hiçbir kurum veya kuruluşa bağlı olmadan haber üretiyor. Bu haberciliğin sürmesi için Patreon üzerinden bize destek olabilirsiniz.
Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, 29 Ocak Anlaşmasından 7 ay sonra, geçtiğimiz salı günü (25 Ağustos) Suriye’nin başkenti Şam’daki Halk Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, SDG’nin “bağımsız bir askeri güç” olarak varlığına son verildiğini ve Suriye ordusuna tam entegrasyonun sağlandığını duyurdu.