Yeni Yol, İYİ Parti, CHP, DEM Parti ve Yeni Parti’nin fon krizine ilişkin verdiği araştırma önergeleri, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Muhalefetin fon krizini araştırma önergeleri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun
Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!
Patreon'da Destek OlSermaye piyasalarında yaşanan ve kamuoyunda “fon krizi” olarak bilinen gelişmelerin araştırılması amacıyla TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet partileri tarafından verilen önergeler, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
CHP’li Cevdet Akay, milyarlarca dolarlık dijital varlıkların soğuk cüzdanlarla yurt dışına kaçırıldığı iddialarını sorarken; DEM Partili Kezban Konukcu, Varlık Fonu’nun kapatılması ve mağdurların zararının sorumluların mal varlıklarından karşılanması gerektiğini savundu.
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurul gündeminde, grubu bulunan muhalefet partilerinin kamuoyunda “fon krizi” olarak bilinen sermaye piyasalarındaki gelişmelere ilişkin verdikleri meclis araştırma önergeleri yer aldı.
Yeni Yol, İyi Parti, CHP, DEM Parti ve Yeni Parti’nin önergeleri, yapılan oylamaların tamamında AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI
Yeni Yol Grubu, “finansal soygunun arka planındaki organize suç ağlarının, sığ paylardaki manipülatif çete faaliyetlerinin ve kriz öncesi fonları boşaltan odakların” araştırılması için önerge sundu.Önerge üzerine söz alan Yeni Yol Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, acilen bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirterek, “İşin sonu nereye kadar giderse gitsin izlemeli, şeffaf bir şekilde millete bilgi vermeli ve milletin çalınan, gasp edilen alın terini bir an önce iade etmeliyiz” dedi.
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun araştırma komisyonuna ilişkin, “Kimse burada yalan ve iftirayla suçsuz insanları suçlayamaz. Meclis araştırma komisyonu bunun aleti yapılmamalıdır” sözlerine tepki gösteren Kısacık, “Sayın Akbaşoğlu’nu şok içinde izledim, bir araştırma komisyonu kurmaktan bu kadar mı kaçılır? Bu Meclis’in bir onuru var, yeter bu kadar da olmaz” ifadelerini kullandı.
455 BİN YATIRIMCI MAĞDUR
İyi Parti Grubu’nun manipülasyon iddiaları ve yatırımcı mağduriyetlerinin araştırılması için verdiği önerge üzerine konuşan Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, iktidara seslenerek şunları kaydetti:
“Yüce Türk milleti ve biz bu konuda sizden ‘-cek’li, ‘-cak’lı cümleler değil, sadece icraat görmek istiyoruz. Türk milletinin devletine güvenerek yatırım yaptığı sermaye piyasalarında 455 bin bireysel yatırımcı mağdur.”
Yeni Parti Muğla Milletvekili Gizem Özcan ise birikimini kaybeden vatandaşların, karşılarında denetlenen bir kamu otoritesi olduğunu düşünerek yatırım yaptıklarını vurguladı.
Sosyal medyadaki başarı hikâyeleriyle yatırımcıların sisteme çekildiğini belirten Özcan, “İlk girenler sonradan gelenlerin parasıyla olağanüstü kazanç elde ederek sistemden çıktı mı? Küçük yatırımcının birikimi bağlantılı hesaplara aktarıldı mı? İşlem kayıtlarını, para hareketlerini incelemeliyiz” dedi.
Yapılan oylamalar sonucunda, Meclis’te grubu bulunan beş muhalefet partisinin “fon krizi”nin araştırılması için verdiği önergelerin tamamı AKP ve MHP’nin ret oylarıyla reddedilmiş oldu.
Sıradaki HaberSiyaset bilimci Türköne :İslamcılar devleti ele geçirdi, fon soygunuyla batırdı, enkazın altında kaldılar28 Ekim 2026İlgili Haberler

Fon vurgunu: AKP’li vekilin eşi dahil 3 kişi için tedbir kararı
28 Ekim 2026
Fon soygunu AKP’de kriz derinleştiriyor
27 Ekim 2026
Fon vurgununda, Saray’ın eski danışmanı Ertan Aydın’a yakalama kararı
25 Ekim 2026
Avustralya’da konut fiyatları çakıldı: 15 yıl sonra bir ilk!
23 Ekim 2026
Rejim“Fon soygununu” cadı avıyla örtmeye çalışıyor: Hizmet Hareketi’ne yönelik yeni nefret söylemine dönüştürüldü
22 Ekim 2026
Avustralya’da konut krizi büyüyor: Fahiş kiralar aileleri aynı evde kalmaya zorluyor!
19 Ekim 2026Çok Okunanlar
- 1GündemSürgünün ve hasretin beyaz perdeye yansıyan hikâyesi: ‘Gazelle’ filmi Avustralya’da!
- 2DünyaNetanyahu sandıkta kaybetti: İsrail vatandaşı Filistinli 17 Milletvekili kazandı
- 3EkonomiSiyaset bilimci Türköne :İslamcılar devleti ele geçirdi, fon soygunuyla batırdı, enkazın altında kaldılar
- 4SporGalatasaray, UEFA Şampiyonlar liginde Lille’i devirdi: 4-2
- 5PolitikaFederal Parlamento’da Helen Haines için gözyaşı: “Acısı yüreğimizde bir taş gibi duruyor!”

