İsrail devlet televizyonu KAN’ın sandık çıkış anketlerine göre, eski Genelkurmay Başkanı Eisenkot liderliğindeki muhalefet bloku 53 sandalye kazanırken Başbakan Binyamin Netanyahu’nun liderliğindeki iktidar bloku 50 sandalyede kaldı.
Netanyahu sandıkta kaybetti: İsrail vatandaşı Filistinli 17 Milletvekili kazandı

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun
Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!
Patreon'da Destek Olİsrail devlet televizyonu KAN’ın açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre, eski Genelkurmay Başkanı Eisenkot öncülüğündeki muhalefet bloku 53 sandalye kazanarak Netanyahu liderliğindeki iktidar blokunun önünde yer aldı. Netanyahu’nun liderliğindeki iktidar bloku ise 50 sandalyede kaldı.
Ancak muhalefet, 120 sandalyeli İsrail Meclisi’nde hükümet kurmak için gereken 61 milletvekiline ulaşamadı. Bu sonuç, seçim yarışını önde tamamlayan muhalefetin hükümet kurabilmek için diğer siyasi partilerin desteğine ihtiyaç duyacağını gösteriyor.
İSRAİL VATANDAŞI FİLİSTİNLİLER 17 SANDALYE KAZANDI
İsrail vatandaşı Filistinlilerin yoğun katılım gösterdiği seçimlerde, Filistinlileri temsil eden iki siyasi blok toplam 17 sandalye kazandı.
Sandık çıkış anketlerine göre, Netanyahu’nun liderliğindeki Likud Partisi 25 milletvekili çıkararak seçim yarışını birinci sırada tamamladı. Eisenkot’un liderliğindeki Yashar Partisi ise 21 sandalyeyle ikinci sırada yer aldı.
Muhalefet blokunda bulunan eski başbakanlar Naftali Bennett ve Yair Lapid’in Birlikte Listesi 14, eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın İsrail Evimiz Partisi 8, Yair Golan liderliğindeki Demokratlar Partisi ise 10 sandalye kazandı.
İktidar blokunda yer alan ultra-Ortodoks Yahudilerin temsilcisi Şas Partisi ve Birleşik Tevrat Yahudiliği 6’şar milletvekili çıkardı. Netanyahu’nun müttefikleri arasında bulunan Itamar Ben-Gvir liderliğindeki Yahudi Gücü Partisi 7, Bezalel Smotrich’in liderliğindeki Dini Siyonizm Partisi ise 6 sandalye kazandı.
İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Hadash, Ta’al ve Balad partilerinin oluşturduğu Ortak Liste 10 milletvekili çıkarırken, Mansur Abbas liderliğindeki Raam Partisi 7 sandalyeyle Meclis’te temsil edilmeye hak kazandı.
KESİN SONUÇLAR 8 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK
Sandık çıkış anketlerine dayanan sonuçların kesinleşmesi için itiraz sürecinin tamamlanması gerekiyor. Kesin sonuçların en geç sekiz gün içinde açıklanması bekleniyor.
Sıradaki HaberSırbistan’da sandık devrimi: Öğrenci Hareketi, 14 yıllık baskıcı Vucic iktidarını yıktı25 Ekim 2026İlgili Haberler

Suriye, Beşşar Esad ve kardeşi için Interpol’e başvuru yaptı
23 Ekim 2026
Azerbaycan’dan 31 Türkiye vatandaşına ülkeye giriş yasağı
21 Ekim 2026
Yeşil pasaportuna güvenip Almanya’ya gitti, Frankfurt Havalimanı’ndan geri çevrildi
19 Ekim 2026
Meriç’te 3 evladını kaybeden annenin feryadı: ‘Su diz boyu’ dediler, gözümün önünde battılar
18 Ekim 2026
Azerbaycan’daki rahatsızı sürüyor:İlham Aliyev’e yakın medyadan Hakan Fidan’a “darbe” suçlaması
18 Ekim 2026
Meriç’te 3 çocuğunu kaybeden babadan yürek yakan açıklama: Kaçakçı tehdit ederek bota bindirdi
17 Ekim 2026Çok Okunanlar
- 1GündemGülistan Doku cinayetinin baş sorumlusu: Tunceli eski Valisi’nin kirli işleri bilirkişi raporunda
- 2EkonomiSiyaset bilimci Türköne :İslamcılar devleti ele geçirdi, fon soygunuyla batırdı, enkazın altında kaldılar
- 3SporGalatasaray, UEFA Şampiyonlar liginde Lille’i devirdi: 4-2
- 4PolitikaFederal Parlamento’da Helen Haines için gözyaşı: “Acısı yüreğimizde bir taş gibi duruyor!”
- 5RöportajGazeteci Kerim Balcı’dan yeni adım: Okurlarımla uzun yıllar sürecek bir sözleşme yapmak istiyorum

