Zaman Avustralya
Gündem

Önce mesleğinden koparıldı, şimdi hayattan: KHK’lı Muammer öğretmenden acı haber!

adminzaman11 Ekim 20261 dk okuma
Paylaş
Önce mesleğinden koparıldı, şimdi hayattan: KHK’lı Muammer öğretmenden acı haber!
Yazı Boyutu

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Muammer Kukul, bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü. Yalova’da tedavi gören Kukul, 10 Ekim Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Evli ve üç kız çocuğu babası olan Kukul’un vefatı, yakınları ve meslektaşları arasında büyük üzüntüye neden oldu.15 Temmuz 2016 sonrası çıkarılan KHK’larla yüz binlerce kamu çalışanı görevlerinden ihraç edildi. Mesleklerinden uzaklaştırılan çok sayıda insan, yıllardır işsizlik, ekonomik sıkıntılar, sosyal dışlanma ve ağır psikolojik baskılarla mücadele ediyor. KHK mağdurları ve aileleri, yaşadıkları hukuksuzlukların yalnızca meslek hayatlarını değil, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını da derinden etkilediğini dile getiriyor. Bu süreçte çok sayıda KHK’lı kamu çalışanının ağır hastalıklarla mücadele ederken hayatını kaybetmesi, yaşanan mağduriyetlerin insani boyutunu bir kez daha gündeme getiriyor.

https://x.com/istkhk34/status/2108916240366358719

Muammer Kukul’un vefatı sosyal medyada da duyuruldu. Yapılan paylaşımda, “KHK’lı öğretmen Muammer Kukul, tedavi gördüğü Yalova’da vefat etmiştir. Başımız sağ olsun. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır diliyoruz. Mekânın cennet olsun Muammer Hoca” ifadeleri kullanıldı.

 

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun

Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!

Patreon'da Destek Ol
Bağımsız gazeteciliği desteklemek için bizlere Patreon ile destek olabilirsiniz
Erdoğan eski danışmanı Prof. Özgenç, Erdoğan’ın davalara nasıl müdahale ettiğini anlattıSıradaki HaberErdoğan eski danışmanı Prof. Özgenç, Erdoğan’ın davalara nasıl müdahale ettiğini anlattı29 Ekim 2026