Zaman Avustralya
Manşet

Rejim Yargısı, tüm tepkilere rağmen cezaevinden ölüme gönderdi: Abdullah Tırpan dualarla defnedildi

adminzaman28 Ekim 20261 dk okuma
Paylaş
Rejim Yargısı, tüm tepkilere rağmen cezaevinden ölüme gönderdi: Abdullah Tırpan dualarla defnedildi
Yazı Boyutu

Cezaevinde yaşadığı hak ihlalleri nedeniyle bile bile ölüme gönderilen ağır hasta mahpus Abdullah Tırpan (73), Tekirdağ Rüstem Paşa Camii’nde ikindi vaktinde kılınan cenaze namazından sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eski Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

Geride üç kız ve bir erkek çocuk bırakan Abdullah Tırpan’ın cenazesinde büyük üzüntü yaşandı. Tırpan’ın en küçük kızı Refia Tırpan babasının tabutunun başından ayrılmadı.Ağır sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmeyen Abdullah Tırpan, hayatının son günlerini hastanede geçirmişti. İstanbul’daki Metris R Tipi Cezaevi’nden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Tırpan’ın sol bacağı, gelişen kangren nedeniyle dizaltından kesilmişti. Ancak enfeksiyonun ilerlemesi üzerine bacağının diz üstünden ikinci kez kesilmesi gündeme gelmişti.

TAHLİYE ÇAĞRILARINA RAĞMEN CEZAEVİNDE TUTULDU

İleri derece şeker, tansiyon ve sinir ucu iltihabı gibi sağlık sorunları bulunan, beyin damarları tıkalı olan Abdullah Tırpan’ın sağlık durumunun ağırlaşması üzerine insan hakları kuruluşları defalarca yetkililere çağrıda bulunmuştu. MAZLUMDER, 6 Nisan ve 28 Haziran 2026 tarihlerinde yaptığı idari başvurularda Tırpan’ın hayati risk altında olduğunu belirterek infazının ertelenmesini istemişti. Dernek, 6 Temmuz’da yaptığı açıklamada da aynı talebi yinelemişti.

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun

Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!

Patreon'da Destek Ol

Adli Tıp Kurumu da Tırpan’ın sağlık durumunun 5275 sayılı İnfaz Kanunu’nun 16. maddesi kapsamında yeniden değerlendirilmesinin tıbbi açıdan uygun olabileceği yönünde görüş bildirmişti. Ancak bütün bu başvurulara rağmen Tırpan’ın infazı ertelenmedi.

KIZI, BABASININ SON SAATLERİNİ ANLATMIŞTI

Abdullah Tırpan’ın kızı Esra Yakut Tırpan, babasının ölümünden önce yaptığı açıklamada, sağlık durumunun ağırlaştığını ancak aileye yeterli bilgi verilmediğini anlatmıştı.Tırpan, kardeşinin babasının yoğun bakımda olduğunu e-Nabız üzerinden öğrendiğini belirterek, “Kalbi durmuş, ilaçla çalıştırıyorlarmış. Entübe etmişler zaten. Dua edin, yapacak bir şey kalmadı.” ifadelerini kullanmıştı.

Bağımsız gazeteciliği desteklemek için bizlere Patreon ile destek olabilirsiniz
Abdullah Tırpan, Risale-i Nur okuduğu için başka cezaevine sürgün edildi: Cezaevindeki eşyalarından çıkan notSıradaki HaberAbdullah Tırpan, Risale-i Nur okuduğu için başka cezaevine sürgün edildi: Cezaevindeki eşyalarından çıkan not28 Ekim 2026