İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında aracılık yaptığı ifade edilen gazeteci Süleyman Özışık’ın sarf ettiği, “Süleyman Soylu’ya masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm; görevlerine iade edildiler” ifadesi büyük tepkiye neden oldu.
OHAL KOMİSYONUN KARARLARI TARTIŞMAYA AÇILDI
OHAL’de çıkarılan KHK ile 134 bin kişi kamu görevinden ihraç edildi. İhraç edilen bu kişilerden 125 bin 678 KHK’lı göreve dönmek için OHAL komisyonuna başvurdu. Ocak ayı itibariyle başvuru yapanlardan sadece 14 bin 72’sinin “kamudaki görevlerine dönmeleri” uygun bulundu. Özışık’ın sözünü ettiği, “görevlerine dönen binlerce kişi” düşünüldüğün OHAL Komisyonu’nun verdiği kararlar da tartışmaya açıldı.
“BORSA İTİRAFI”
AKP’nin kurucularından olan ve daha sonra görev yaptığı üniversiteden KHK ile ihraç edilen Fatma Bostan Ünsal, Özışık’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Türkiye mahkemelerine güvenilmiyor, mahkemenin beraat verdiği kişiler göreve iade edilmiyor, hiç bir resmi konumu olmayan Süleyman Özişik’e nedense güven tam, binlere insan görevine iade ediliyor, bu siyasi sisteme ne deniyordu?” dedi.
Bir başka KHK’lı Cemal Yıldırım ise Özışık’ın açıklamasını ‘borsa itirafı’ olarak değerlendirdi, “10.000 kişi iade edildi. Kaç binini sen götürdün. Borsa itirafı” ifadesini kullandı. KHK’lı Veli Saçılık ise “Komisyoncuların ‘komisyon’dan olumlu sonuç çıkması için beş yıl maaş tutarında para istediklerini duymuştum” paylaşımında bulundu.
“OLUMLU KARAR SAYISI 14072, YARISI ÖZIŞIK KARARIYMIŞ”
Akademisyen Kerem Altıparmak ise “Adam binlerce dosya götürdüm, hepsi de aklandı diyor. Zaten OHAL Komisyonundan çıkan olumlu karar sayısı 14072. Demek yarısı Özışık kararıymış. Bu durumda tüketilmesi gereken hukuk yolları: a. Süleyman Özışık-Süleyman Soylu-OHAL Komisyonu b. Süleyman Özışık-OHAL Komisyonu” dedi.
https://twitter.com/t24comtr/status/1406976032624857088
“DOSYAMIZI DİREKT SANA MI GETİRELİM YOKSA BU ADAMA MI VERELİM?”
Gazeteci İrfan Aktan ise Özışık’ın sözlerini “Bu kadar büyük bir skandalın ifşasını hasımları Sedat Peker bile yapmamıştı” ifadesiyle değerlendirdi.Çalıştığı üniversiteden KHK’yla atılan avukat Cenk Yiğiter ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Hey @suleymansoylu, Ben ve 403 meslektaşım Barış Bildirisi’ne imza attığımız için KHK ile ihraç edildik. AYM suçsuz olduğumuzu söyledi, mahkemelerden de beraat ettik. 2 yıl geçti, OHAL Komisyonu karar vermedi. Şimdi dosyamızı direkt sana mı getirelim yoksa bu adama mı verelim?” sorusunu yöneltti.
Hey @suleymansoylu,
Ben ve 403 meslektaşım Barış Bildirisi'ne imza attığımız için KHK ile ihraç edildik. AYM suçsuz olduğumuzu söyledi, mahkemelerden de beraat ettik. 2 yıl geçti, OHAL Komisyonu karar vermedi. Şimdi dosyamızı direkt sana mı getirelim yoksa bu adama mı verelim? https://t.co/NnDIb5vhjM— cenkyigiter (@cenkyigiter) June 21, 2021









