• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

İftar sofralarından dünyaya anlamlı mesaj

Haziran 15, 2017
in YAZARLAR
1
Görüntüleme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Ramazan ayının o sımsıcak, engin ve samimi atmosferi içinde iftar programları devam ediyor. Avustralya’nın dört bir yanındaki farklı kurum ve kuruluşlar tarafından verilen iftar programlarının haberleri ile seviniyoruz.

Ramazan ayı gibi rahmet ve bereket mevsimini nasıl daha verimli değerlendirebiliriz diyerek, bu zaman dilimini büyük bir fırsat bilme yolunda adımlar atan kültürlerarası diyalog kuruluşları, faaliyet gösterdikleri şehirlerin en prestijli salonlarında farklı din, kültür ve toplumdan seçkin davetlileri ağırlamaya devam ediyor.

Parlamento salonlarındaki kalabalık davetli topluluğu ile gerçekleştirilen iftar programlarında verilen barış, dostluk ve sevgi mesajları ise İslam’ın aydınlık çehresini karartmaya ve terörle yan yana gibi göstermeye çalışan gruplara karşı tokat gibi bir cevap niteliğindeydi. Verilen mesajların sayısını çoğaltmak mümkün.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Strazburg’dan dönenler ne anlattı?

Kerbela: Bir Çöl Yangını

Tamar kimin şamarı?

 Kendi seçim bölgesindeki bir derneğin iftar davetine katılan Fowler Federal Milletvekili Chris Hayes, vahşi bir terör örgütü olarak nitelediği IŞİD’in ve gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin çoğunluğunun Müslüman ve masum insanlar olduğunu söyledi. Ramazan ayının İslam Dini’ni daha derin öğrenme açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Chris Hayes ‘Sizden rica etsem Ramazan da vereceğiniz iftar davatlerine başka bir dine mensup kişileri çağırsanız ve sofranızdaki yemeklerinizi onlarla paylaşsanız. Çünkü bu şekilde sizler İslam’ın bir barış dini olduğunu bu bir araya geldiğiniz sofralarınız da daha rahat anlatabilir ve yanlış anlaşılmaları bu şekilde izale edersiniz’ demişti. Evet, Federal Milletvekilinin dediğini doğrularcasına katıldığı davetlerden izlenimlerini ifade eden Affinity Vakfı danışmanlarından Dr. Elizabeth Coombs ‘Öğrenmek, daha iyi anlamaya götürür. Korkuyu ve endişeyi ortadan kaldırır’ diyerek iftar sofralarında bir araya gelmenin önemini vurgulamıştı.

 Bu hafta ki sayımızda bir kısmını yayınladığımız iftar haberlerinde de okuyacağınız gibi, çok anlamlı ve güzel ifadelerle iftar programlarının toplumun farklı kesimlerinden bir çok insanı bir araya getirmesi, sosyalleşmeye, yeni dostluklar kurulmasına, insanların birbirlerini karşılıklı olarak daha iyi anlamalarına, kültür ve fikir alışverişi açısından meydana getirdiği katkılarından bahsedildi.

Başbakan Malcolm Turnbull’un Irak’ta 12 yaşında bir Avustralya’lı kız öğrencinin de hayatını kaybettiği terör saldırısından sonra Federal Parlamento da ‘Dünyanın en büyük dinlerinden birini yolundan çıkarmaya çalışan’ diyerek tanımladığı IŞİD ne Ramazan, ne iftar ne sahur diyor. En insafsız şekilde zaman ve zemini karartarak gerçekleştirdikleri eylemlerle ortamı cehenneme çevirdikleri günümüzde, masum insanların hayatına kastetmeye devam ediyor.

Ramazanın ilk günlerinde Irak’ta iftar sonrası başlayan terör saldırıları, daha sonra Afganistan ve Londra’da kanlı yüzünü gösterdi. Aynı örgüt adına hareket eden Somali kökenli bir genç, geçen hafta da Melbourne’de terör estirdi. Yacqub Khayre adlı eylemci, Çin kökenli bir otel çalışanını silahla öldürmüş, bir kadını rehin alarak kendisini otel odasına kapatmış, daha sonra gerçekleştirilen polis operasyonunda öldürülmüştü. Artık terör saldırıları Avustralya’nın bir numaralı gündemi haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz hafta Tazmanya’da bir araya gelen eyalet Başbakanları toplantısının ana gündeminde de terör ve bu konu ile ilgili alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Sonuçta başta Sydney ve Melbourne şehirleri olmak üzere, bir dizi önlemler alınması kararlaştırıldı. Federal Hükümet, terör bağlantılı suçlarla ilgili kişilerin kefalet ve şartlı tahliyesi ile ilgili daha güçlü yaptırımlar uygulanması kararı aldı. Başbakan Malcolm Turnbull İngiltere ve ardından Melbourne’deki saldırılardan sonra yaptığı açıklamada, İngiltere Başbakanı Terase May gibi ‘artık yeter’ diyerek radikal gruplara karşı yeteri kadar tolerans verildiğini ve bunların durdurulması gerektiğini söyledi. Terör tehdidine yönelik önlemler kapsamında, Melbourne kent merkezinin en kalabalık noktalarına geçici bariyerler yerleştirilecek. NSW’de ise sadece radikal eylemler ile suçlanan mahkumların kalacağı maksimum güvenlikli bir hapishanenin yapılması planlanıyor.

 Yazıyı Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Londra ve Manchester’da işlenen kanlı terör saldırıları üzerine kaleme aldığı ‘Müslüman gençlerin teröristlerin ağına düşmemesi için bağışıklık sistemini güçlendirmeliyiz’ başlıklı yazısından kısa bir alıntı ile bitirmek istiyorum. Yapılabilecek şeylerin önemli bir tanesi şiddeti meşru gören radikalleri fikir savaşında yenmektir’ diyen Hocaefendi, ‘Şu anda Müslümanlar olarak en kritik vazifemiz şiddet ve terör virüsüne karşı, toplumumuzun, özellikle de gençliğimizin bağışıklık sistemini güçlendirmektir ve onlara Efendimizin (s.a.v) kavmini nasıl vahşilikten İbrahimi dinlerin paylaştığı ahlaki prensipleri benimsemiş bir topluma dönüştürdüğünü öğretmemiz lazım’ diyor.   z.polat@yepyeni.zamanaustralia.com.au

PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Katar’a 4 bin Avustralya ve ABD ineği havadan taşınacak

SONRAKİ HABER

CHP’nin ‘FETÖ hipnozu’ndan uyanması için bunca rezillik ille de gerekli miydi?

BENZER HABERLER

Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
Manşet

Strazburg’dan dönenler ne anlattı?

Temmuz 1, 2026
O bir Hakas kızı
Manşet

Kerbela: Bir Çöl Yangını

Haziran 29, 2026
Bahçeli; rest mi çekiyor, blöf mü yapıyor?
Manşet

Tamar kimin şamarı?

Haziran 29, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Strazburg’ daki ‘Adalet Duvarı’!

Haziran 26, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Hakan Şükür ile Nestory Irankunda’nın ortak hikâyesi!

Haziran 16, 2026
Sınırsız kontenjan
Manşet

Hayatın en önemli mevsimi: Final

Haziran 14, 2026
  • All
  • Manşet
İstihbarat Başkanı doğruladı: Bondai şüphelilerden biri güvenlik birimlerinin bilgisi dahilindeydi
Avustralya

ASIO Başkanı: “Terör tehdidi derecelendirme sistemi gerçeği tam yansıtmıyor”

by adminzaman
Temmuz 6, 2026
0

Avustralya Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı (ASIO) Genel Direktörü Mike Burgess, ülkedeki mevcut terör tehdidi değerlendirme sisteminin, Avustralya'nın karşı karşıya olduğu...

ABS’den nüfus sayımı çağrısı: “Her cevap Avustralya’nın geleceğini şekillendiriyor”

ABS’den nüfus sayımı çağrısı: “Her cevap Avustralya’nın geleceğini şekillendiriyor”

Temmuz 6, 2026
Avustralya Millî Takım golcüsü Yengi: “Müslüman olmaya bir anda karar vermedim”

Avustralya Millî Takım golcüsü Yengi: “Müslüman olmaya bir anda karar vermedim”

Temmuz 6, 2026
Mağdurlar için çok mücadele etti:Av. Ömer Turanlı, vefatının yıl dönümünde anıldı

Mağdurlar için çok mücadele etti:Av. Ömer Turanlı, vefatının yıl dönümünde anıldı

Temmuz 6, 2026
Vali Gardner Hizmet Gönüllüleri için:Beni en çok etkileyen şey,  çalışmalarının bütün Avustralya için yapılıyor olması

Vali Gardner Hizmet Gönüllüleri için:Beni en çok etkileyen şey, çalışmalarının bütün Avustralya için yapılıyor olması

Temmuz 6, 2026
İngiltere, Meksika’yı 10 kişiyle devirdi, çeyrek finale yükseldi

İngiltere, Meksika’yı 10 kişiyle devirdi, çeyrek finale yükseldi

Temmuz 6, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

Sosyal Medya

Bluesky
Mastodon
Twitter

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM