Maraş’ta bir öğretmen ve sekiz öğrenciyi öldürdüğü okul saldırısını düzenleyen 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli’nin tutuklanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi babası Uğur Mersinli’nin ifadesinde silahlarını sakladığını söylediği tabancayı profil fotoğrafı yaptığı görüldü.
14 Nisan’da Kahramanmaraş’ta 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli, öğrencisi olduğu ortaokula silahlı saldırı düzenledi.Babası Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Uğur Mersinli’ye ait beş silah ve yedi şarjörü sırt çantasına koyarak öğle saatlerinde Ayser Çalık Ortaokulu’nda hedef gözetmeksizin öğrenci ve öğretmenlerin üzerine ateş açtı.
BABA UĞUR MERSİNLİ: 7 RUHSATLI SİLAH, 2 AV TÜFEĞİM VAR
Mersinli, matematik öğretmeni Ayla Kara ile birlikte sekiz öğrenciyi öldürdü ve çok sayıda öğrenciyi yaraladı. Babasına ait silahlarla saldırı gerçekleştiren Mersinli de kesici aletle yaralanması sonucunda öldü.Olayın ardından tutuklanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi babası Uğur Mersinli ifadesinde 7 ruhsatlı silahı, iki tane de av tüfeği olduğunu söyledi.












