• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Avustralya

‘Parlamento Dostluk İftarı’nda konuşan Başbakan Minns, Affinity’e teşekkür etti: Çatışmalı dünyanın, bu buluşmalara çok ihtiyacı var

Mart 30, 2024
in Avustralya, Manşet
NSW Eyalet Başbakanı Chris Minns de, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle örnek vererek farklı inanç, kültürler ve görüşlerden bir çok kişinin, bir masa etrafında buluşmasının öneminin altını çizdi.

NSW Eyalet Başbakanı Chris Minns de, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle örnek vererek farklı inanç, kültürler ve görüşlerden bir çok kişinin, bir masa etrafında buluşmasının öneminin altını çizdi.

73
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Hizmet Hareketi Gönüllüleri’nin, 15 yıl önce başlattığı ve her yıl devam ettirdiği ‘NSW Parlamentosu Dostluk ve Diyalog İftarı’ bu sene de renkli simaların katılımıyla Sydney’de gerçekleşti. İftara, NSW Eyalet Başbakanı Chris Minns, Ana Muhalefet Lideri Mark Speakman, Çokkültürlülük Bakanı Steve Kamper, İş Sağlığı ve Güvenlik Bakanı Sophie Cotsis, Gölge Çok Kültürlülük, Bilim ve Teknoloji Bakanı Mark Coure, milletvekilleri, 14 ülkenin diplomatı, farklı inanç grubunu temsil eden yöneticiler, medya ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 250 davetli katıldı.

Hizmet Hareketi Gönüllüleri’nin, 15 yıl önce başlattığı ve her yıl devam ettirdiği ‘NSW Parlamentosu Dostluk ve Diyalog İftarı’ bu sene de renkli simaların katılımıyla Sydney’de gerçekleşti.

Zafer Polat – SYDNEY

Avustralya Kültürlerarası Diyalog Vakfı (Affinity) ile Çokkültürlülük Bakanlığının her yıl ortaklaşa organize ettiği ve bu yılki teması, Mevlana’nın ‘Hoşgörü kulağı ile dinle, merhamet gözüyle ile bak, sevgi dili ile konuş’ olan ‘NSW Parlamentosu Dostluk ve Diyalog İftarı’ ülkenin ilk ve en eski tarihi parlamentosunda gerçekleştirildi. 15 yıl önce başlatılan ve her yıl Çok Kültürlülük Bakanlığı’yla ortaklaşa gerçekleşen Dostluk İftarları, ülkede devlet düzeyinde başlatılan ‘ilk iftar’ geleneği olma özelliğini taşıyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yaşlı nüfusu 9,5 milyonu aşan Türkiye, 194 ülke içinde 75’inci sırada

Dilek Kaya İmamoğlu isyan etti: Sizin çoluk çocuğunuz yok mu?

THY’den Ermenistan’a ilk uçuş: Uçak 170 yolcusuyla birlikte havalandı

İftar programına NSW Eyalet Başbakanı Chris Minns,  Ana Muhalefet Lideri Mark Speakman, Çokkültürlülük Bakanı Steve Kamper, İş Sağlığı ve Güvenlik Bakanı Sophie Cotsis, Gölge Çok Kültürlülük, Bilim ve Teknoloji Bakanı Mark Coure, devlet ve hükümet yetkililerinin yanı sıra, milletvekilleri, 14 ülkenin diplomatı, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, farklı inanç gruplarını temsil eden yöneticiler, medya ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 250 davetli katıldı. Ezan ile başlayan iftar yemeğinde, programa ev sahipliği yapan Kültürlerarası Diyalog Vakfı (Affinity) Koordinatörü Ahmet Orhan Polat, bu yıl Dostluk ve Diyalog İftarı’nın 15.sini karşıladıklarını söyledi. Polat, 15 yıl önce başlatılan bu iftarların, Avustralya’da bu tarz iftar programlarına model teşkil ettiğini belirtti. Ahmet Polat; “Dünyanın dört bir yanında çatışma ve kavgaların sürdüğü bir zaman diliminde, bu akşam hep beraber etrafında toplandığımız iftar sofralarının, yeni dostluklara, diyalog ve karşılıklı anlayışa vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Tasavvuf musikisi eşliğinde Bismillahir Rahmanir Raheem sözlerine, zaman zaman ritim tutup, cep telefonlarıyla semazenleri kaydeden davetliler, unutulmaz bir gece yaşadı.
‘MÜSLÜMANLARIN ÇEKTİĞİ ACI VE KAYIPLARDAN DOLAYI DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİM’

Programın bir diğer ev sahibi Eyalet Çok Kültürlülük Bakanı Stephen Kamper, konuşmasına “Es-salamu aleyküm” diyerek başladı. Bakan Kamper paylaşma, sadaka, aile ve toplum gibi değerlerin, Avustralyalılar tarafından geçmişten günümüze önemsenen değerler olduğunu söyledi. Sözkonusu ortak değerlerin, ülkede yürütülen çok kültürlü toplumun değerlerinin temelini oluşturduğuna dikkat çeken Kamper; “NSW Parlamentosu Dostluk ve Diyalog İftar’nın 15’incisine hoşgeldiniz. Buna vesile olan Affinity’i tebrik ediyorum. Maalesef bu yıl Müslümanlar, Ramazan ayını farklı eda ediyorlar. Orta Doğu’da masum insanların yaşamlarının kaybından dolayı derin bir şekilde yas tutarak bir araya geliyorlar. O acıyı ve bu savaş sırasında topluluklarının kayıplarını yaşayan diğer dinlerin acısından üzüntü duyuyorum. Ayrıca bu akşam burada olmayı tercih ettiğiniz için her birinize içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Burada olmakla, çok kültürlü ve çok inançlı toplumumuzun ne kadar önemli ve ne kadar değerli olduğunu gösteriyorsunuz. NSW’in farklı kültürel, dil ve dini geçmişlere sahip insanlarının uyum içinde, çalışmalarına sağladığınız katkı ve buna bağlılığınızı bir kez daha gösterdiğiniz için size teşekkür ederim.” dedi.

BAŞBAKAN CHRİS MİNNS, DOSTLUK İFTARINDA KUR'AN'I KERİM'DEKİ AYETLERE DİKKAT ÇEKTİ:
Hizmet Hareketi Gönüllüleri’nin, 15 yıl önce başlattığı ve her yıl devam ettirdiği ‘#ParlamentoDostlukİftarı’ bu sene de renkli simalarının katılımıyla Sydney’de gerçekleşti.
Avustralya’nın en… pic.twitter.com/QzdDKUDwex

— Zaman Avustralya (@ZamanAvustralya) March 27, 2024

DÜNYANIN, BU AKŞAM OLDUĞU GİBİ BÖYLE BULUŞMALARA ÇOK İHTİYACI VAR:

Öte yandan Parlamento Dostluk İftarında konuşan NSW Eyalet Başbakanı Chris Minns’de, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle örnek vererek yaptığı konuşmasında farklı inanç, kültür ve görüşlerden bir çok kişinin, bir masa etrafında buluşmasının öneminin altını çizdi. Affinity Vakfı’nın buna vesile olduğunun altını çizen Başbakan Minns, programa öncülük edenlere teşekkür etti. Bu akşam olduğu gibi; dünyanın  böyle buluşmalara büyük bir ihtiyaç duyduğunu kaydeden Chris Minns; ‘‘Farklı siyasi partilerin temsilcileri ve farklı inançlardan bir çok kişinin birlikte bir sofrada yemeklerini bölüştüğünü görmek çok güzel. Kuran’da da geçtiği gibi birbirinizi tanıyabilmeniz için farklı milletlere ve kabilelere bölündünüz. Bu gecenin konusu da bu. Bir araya gelmek, yemek paylaşmak, birbirimizi daha iyi anlamak ve tanımak, şu anda dünyanın en çok ihtiyacı olan değerler” diye konuştu.

SEMAZENLER, 'PARLAMENTO DOSTLUK İFTARI'NA KATILANLARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI.
Renkli simalardan oluşan davetliler, parlamento binasındaki 15.#Affinityİftarı programında okunan ezanı pür dikkatle dinlediler.
Misafirler, semazenlerin gösterisine ve tasavvuf musikisi… pic.twitter.com/cIL7XXjZYH

— Zaman Avustralya (@ZamanAvustralya) March 27, 2024

SEMAZENLER, MİSAFİRLERİ MEST ETTİ:

Renkli simalardan oluşan davetliler, Avustralya’nın ilk ve en eski Parlamentosu’nda okunan ezanı, pür dikkatle dinlediler. Tasavvuf musikisi eşliğinde ilahilere ve  Bismillahir Rahmanir Raheem sözlerine, zaman zaman ritim tutup, cep telefonlarıyla semazenleri kaydeden davetliler, unutulmaz bir gece yaşadı.

Avustralya Kültürlerarası Diyalog Vakfı (Affinity) ile Çok Kültürlülük Bakanlığı’nın her yıl ortaklaşa organize ettiği Dostluk ve Diyalog İftarı’nın ve bu yılki teması, Mevlana’nın ‘Hoşgörü kulağı ile dinle, merhamet gözüyle ile bak, sevgi dili ile konuş.’ Sözleri oldu.
PROGRAMA 14 ÜLKENİN DİPLOMATI KATILDI:

Öte yandan ABC Radyosu Program Yapımcısı ve Müzisyen James Valentine’nin sunuculuğunu yaptığı programa Arjantin, Bangladeş, Şili, El Salvador, Hindistan, Endonezya, Japonya, Malezya, Mauritius, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Tayland, Vanuatu ve Vietnam’ın Sydney’deki yabancı ülke temsilcileri, başkonsolosları ve diplomatları katıldı. ZAMAN Avustralya

Tags: AffinityAvustralyaChris MinnsÇok Kültürlülük BakanıDosluk iftarıHizmet HareketiKültürlerarası Diyalog VakfıMark CoureMark SpeakmanSteve Kampersydney
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Alice Springs’de şiddet olayları tırmandı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

SONRAKİ HABER

‘Tenkil’ belgesel serisine bir yeni halka: Ben Hücredeyken…

BENZER HABERLER

Yaşlı nüfusu 9,5 milyonu aşan Türkiye, 194 ülke içinde 75’inci sırada
AİLEM

Yaşlı nüfusu 9,5 milyonu aşan Türkiye, 194 ülke içinde 75’inci sırada

Mart 12, 2026
Ekrem İmamoğlu’nun eşi  Dilek İmamoğlu’nun kardeşi de gözaltına alındı
Manşet

Dilek Kaya İmamoğlu isyan etti: Sizin çoluk çocuğunuz yok mu?

Mart 12, 2026
THY ile görüşen Büyükelçi Brown: Umarım en kısa zamanda THY Avustralya uçuşları gerçekleşir
Dış Haberler

THY’den Ermenistan’a ilk uçuş: Uçak 170 yolcusuyla birlikte havalandı

Mart 12, 2026
Zulmette parlayan nur ve ağlayan Mescid-i Aksa!
Dış Haberler

8 ülkeden, İsrail’in ‘Mescid-i Aksa’ kısıtlamasına tepki

Mart 12, 2026
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, İsrail’in katlettiği ilkokul çocukların mezarını paylaştı
Dış Haberler

ABD-İsrail, İran’da kız ilkokulunu bombalamıştı: Ölü sayısı 206’ya yükseldi

Mart 12, 2026
Federal Parlamento’dan önemli adım: Yıllardır bekletilen çevre reformu Meclis’te
Avustralya

Avustralya’dan sert göç hamlesi: Geçici vizelilere 6 aya kadar giriş kısıtlaması adımı

Mart 12, 2026
  • All
  • Manşet
Yaşlı nüfusu 9,5 milyonu aşan Türkiye, 194 ülke içinde 75’inci sırada
AİLEM

Yaşlı nüfusu 9,5 milyonu aşan Türkiye, 194 ülke içinde 75’inci sırada

by adminzaman
Mart 12, 2026
0

TÜİK’in “İstatistiklerle Yaşlılar” araştırmasına göre Türkiye’de 65 yaş ve üzeri nüfus son 5 yılda yüzde 20,5 artarak 9 milyon 583...

Ekrem İmamoğlu’nun eşi  Dilek İmamoğlu’nun kardeşi de gözaltına alındı

Dilek Kaya İmamoğlu isyan etti: Sizin çoluk çocuğunuz yok mu?

Mart 12, 2026
THY ile görüşen Büyükelçi Brown: Umarım en kısa zamanda THY Avustralya uçuşları gerçekleşir

THY’den Ermenistan’a ilk uçuş: Uçak 170 yolcusuyla birlikte havalandı

Mart 12, 2026
Zulmette parlayan nur ve ağlayan Mescid-i Aksa!

8 ülkeden, İsrail’in ‘Mescid-i Aksa’ kısıtlamasına tepki

Mart 12, 2026
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, İsrail’in katlettiği ilkokul çocukların mezarını paylaştı

ABD-İsrail, İran’da kız ilkokulunu bombalamıştı: Ölü sayısı 206’ya yükseldi

Mart 12, 2026
Federal Parlamento’dan önemli adım: Yıllardır bekletilen çevre reformu Meclis’te

Avustralya’dan sert göç hamlesi: Geçici vizelilere 6 aya kadar giriş kısıtlaması adımı

Mart 12, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM