• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home POLİTİKA

Saray’ın AKP’li Yüksek İstişare Kurulu Üye’leri 15 bin lira maaş alacak

Temmuz 26, 2019
in POLİTİKA
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin, YİK üyelerinin tartışma konusu olan maaşlarının ne kadar olduğunu açıkladı

Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile ANAP’lı eski Başkan Yıldırım Akbulut’un görev aldığı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin 15 bin 130 lira maaş aldığı açıklandı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin Habertürk TV ekranlarında yayınlana “Kübra Par’la Açık ve Net” programına konuk oldu. Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğiyle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, “İlk toplantımızı yaptık. Beklentilerini ifade ediyorlar. Çok iyi oldu diyorlar. İşte Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte dışta ve içte Türkiye’yi sıkıntıya sokabilecek gelişmelerle ilgili şu konuların bu heyette görüşülerek şöyle bir tavır alınması daha uygun olur anlamında mektuplar alıyoruz. Bunun haricinde şahsi işlerini de buraya taşıyarak çözebilir miyiz diye, bir avukat arkadaş Samsun’dan göndermiş. Bir hukuki konu, yargının kabul edilemez bir karar vererek, bunun çözümünde yardımcı olabilir misiniz diyor. Yargıya intikal ettikten sonra bizimle ilgisi mümkün değil tabii.” dedi.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kayyım davayı kaybetti: Ahmet Özer’in ödenmeyen maaşı, faiziyle ödenecek

Dilek Kaya İmamoğlu isyan etti: Sizin çoluk çocuğunuz yok mu?

İBB davasında adaylığını ilan etti: İşte, Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının tamamı

Cumhuriyet tarihinde böyle bir yapı ilk kez kuruldu
Cumhuriyet tarihinde böyle bir yapının ilk kez kurulduğunu ifade eden Şahin sözlerine şöyle sürdürdü: “Yüksek İstişare Kurulu’nun görevi, Cumhurbaşkanımızın önemli gördüğü konularda farklı düşünceleri almak suretiyle daha isabetli karar vermeyi amaçladığını düşünüyorum. Türk milleti olarak bizim geçmişte, yönetimlerde, üst yönetimlerde bulunmuş kişiler, tecrübeli insanları bir araya getirerek böyle oluşum yapmışlar. Belki Cumhuriyet tarihinde böyle bir yapı ilk kez kuruldu. Mutlaka dikkat çekecektir, biz bundan rahatsızlık duymuyoruz.”

Cumhurbaşkanı belirledi, maaşlarımız 15 bin 130 lira
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin maaşlarını Cumhurbaşkanı tarafından belirlendiği açıklayan Şahin, “İlk toplantımızda böyle bir şey konuşmadık, gündemimiz bu değildi. Bu kurumun çalışma usul ve esasları ne olacak, hangi zaman diliminde geleceğiz ve gündemi ne olacak, bunları konuştuk. Çıkan kararnamede kurulun usul ve esasları Cumhurbaşkanı’nca belirlenecek, yapılacak ödemeleri de ayrıca Cumhurbaşkanı belirleyecek diyor. Kendi takdiridir. Bizim bir talebimiz olmamıştır. 15 bin liradır. Biraz küsuratı var ama 15 bin 130 filan olması lazım. Milletvekillerinin maaşları zaten her zaman tartışılmıştır. Şu anda biz milletvekili değiliz ama eski Meclis Başkanı olarak bize ödenecek bir meblağ da kamuoyunun gündemine gelebilir, olumlu olumsuz sözler söylenebilir. Bunları da anlayışla karşılamak lazım.” ifadelerini kullandı.

Maaşımı yüksek lisans öğrencisine gönderiyorum
Cumhurbaşkanımız böyle takdir etmiş. Ben bunu alıyorum, yurtdışında uluslararası ticaret hukuku alanında yüksek lisans yapan bir gencimize tamamını aktarıyorum. Kendime bir tek kuruş almadan oraya aktarıyorum. İlk maaşımı aldım ve aktardım. İlk toplantımızda sadece usul ve esaslarla ilgili toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanımız dediler ki, konuşacağımız toplantıları sizlere gönderirsek siz de hazırlığınızı yaparsınız dedi. İç ve dış politikalarla ilgili hususlarda görüşlerimizi almak isteyebilir.

Davutoğlu, ‘Son nefesime kadar da AK Parti içinde siyaset yapacağım’ demişti
Ahmet Davutoğlu hocayla yakın çalıştık. Ben genel başkan yardımcısıydım, siyasi ve hukuki işler başkanlığı gibi bir görevim vardı. Kendisi 5 Mayıs 2016’da AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. “Partili arkadaşlarım ve Cumhurbaşkanımızla yaptığımız istişareler neticesinde görevimi bırakacağım dedi ve son nefesime kadar sayın Erdoğan’la vefa ilişkimi sürdüreceğim, AK Parti’de siyasete devam edeceğim. Kendisiyle barışık insan en güçlü insandır” dedi. Ben sayın Davutoğlu’nun bu sözünde durmasını bekliyorum. Sonra 22 Mayıs’ta genel kongremiz yapıldı. Kendileri ‘bu kongre bir veda değil vefa kongresidir’ dedi. ‘Son nefesime kadar da AK Parti içinde siyaset yapacağım’ dedi. Benim yakından tanıdığım sevdiğim hocamın bu noktada kalmasını arzu ederim.

Sayın Babacan, sayın Gül Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini bir türlü içine sindiremediler
AK Parti kurulduğunda hangi esaslara göre hareket ediyorsa şimdi de öyledir. Ahmet Bey partiye sonradan gelmiştir, ben ilk baştan beri varım. Kuruluşta esaslar bugün de vardır. Sayın Babacan, sayın Gül Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini bir türlü içine sindiremediler. Türkiye için doğru olmayacağını düşündüler. Buna saygı duyarsınız. Ama bu millete gitti. Millete soruldu. Aslında bu Başkanlık sistemidir. Biz millete sorduk. Millet yüzde 53’e yakın oyla sistemi kabul etti. 1 yıldır da uygulanıyor. Tabii ki yeni sistemin aksayan yönleri olacaktır. Nitekim Cumhurbaşkanı yardımcımız Fuat Bey konuyla ilgili çalışma yapıyor. Sistemin en önemli özelliği işlerin çabuk yürümesidir. Nitekim Sayın Davutoğlu da açıklamayla buna karşı olduğunu söylüyor. Bu arkadaşlarımızla biz birlikte siyaset, karar ve kader birliği yaptık. Sayın Davutoğlu, Babacan ve Abdullah Gül’le. Cumhurbaşkanlığı’ndan sonra sayın Gül’ün partimizle bir organik bağı olmadı, üye de olmadı. Kendisi bir parti kuruluşunda yer alır mı, almaz mı bilmiyorum.

Arkadaşlarımızın bizim dışımızda hareket etmeleri beni üzer
Ali Babacan Bey partiden ayrıldı. Parti kuracağına dair hakkında ifadeler var. Arkadaşlarımızın bizim dışımızda hareket etmeleri, geçmişte kader birliği yapmış bir arkadaşları olarak beni üzer. AK Parti en son seçimde, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı’nda yüzde 53, milletvekili seçiminde yüzde 50’nin altında olmamakla birlikte gücünü koruyan bir oy aldı. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’yla yüzde 53’e yakın oy aldı. Dolayısıyla gücünü koruyor. Yeni partilere ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Kurabilirler mi, kurarlar. Peki ne yaparlar? Artık bir parti grup birkaç milletvekili çıkarmak iktidar olmaya yetmiyor ki. Bu arkadaşlarımızın yeni sisteme göre bir iktidar elde etmeleri mümkün değil. Kurarlarsa, seçimlere girerlerse ne olur? Belki AK Parti’den bir miktar oy kayması olabilir. Bu kimin işine yarar? Daha çok ana muhalefet partisi CHP’nin işine yarar. 2023’de seçimler yapıldığında diyelim ki bir parti kurdular, seçime girdiler. Ne olur? Belki AK Parti’nin oylarında bir miktar azalma olur, bu CHP’ye yarar. Ancak bizim tabanımız öyle şuurludur ki, böyle tablo karşısında AK Parti tabanı kendi partisine oy verir. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın pek netice almaları mümkün görünmüyor.

Tags: Sarayım İstişare Kurulu
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Hakan Atilla kahraman mı?

SONRAKİ HABER

’30 Ağustos’ta ücretsiz ulaşıma gerek yok’ diyen Belediye Başkanı, okçuluk şenliği için ücretsiz sefer koydu

BENZER HABERLER

Tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Özer’den mesaj: “Biz haklıyız, kazanacağız”
Manşet

Kayyım davayı kaybetti: Ahmet Özer’in ödenmeyen maaşı, faiziyle ödenecek

Mart 13, 2026
Ekrem İmamoğlu’nun eşi  Dilek İmamoğlu’nun kardeşi de gözaltına alındı
Manşet

Dilek Kaya İmamoğlu isyan etti: Sizin çoluk çocuğunuz yok mu?

Mart 12, 2026
TRT’den yayın teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Manşet

İBB davasında adaylığını ilan etti: İşte, Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının tamamı

Mart 11, 2026
İran’dan füze açıklaması: Bize ait değil, ortak bir ekip araştırsın
Dış Haberler

İran’dan füze açıklaması: Bize ait değil, ortak bir ekip araştırsın

Mart 10, 2026
Avustralya’dan Körfez’e savunma amaçlı askeri destek: “Amacımız bölgenin hava sahasını korumak”
Avustralya

Avustralya’dan Körfez’e savunma amaçlı askeri destek: “Amacımız bölgenin hava sahasını korumak”

Mart 10, 2026
Türkiye’nin seçimi, dünya basınında: Erdoğan ve AKP’ye gerçek bir seçim tokadı atıldı
Manşet

Özgür Özel’den Erdoğan’a İran tepkisi: ”Trump’tan değil Allah’tan kork”

Mart 8, 2026

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
İlber Ortaylı’dan zeytinlikler için çağrı: Türkiye sefil kömürün, beton otellerin olmamalı
Gündem

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

by adminzaman
Mart 13, 2026
0

Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 78 yaşında hayatını kaybetti.Sağlık sorunları sebebiyle 5 Mart’tan bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi...

Tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Özer’den mesaj: “Biz haklıyız, kazanacağız”

Kayyım davayı kaybetti: Ahmet Özer’in ödenmeyen maaşı, faiziyle ödenecek

Mart 13, 2026
ABD, Gazze’de savaş suçu kanıtlarını görmezden gelmiş

İsrail’e bomba satan Türk firma adını değiştirdi

Mart 13, 2026
Diyalog iftarına katılan Batı Avustralya Valisi Chris Dawson: Çaba ve gayretlerinize büyük bir hayranlık duyuyorum

Diyalog iftarına katılan Batı Avustralya Valisi Chris Dawson: Çaba ve gayretlerinize büyük bir hayranlık duyuyorum

Mart 13, 2026
3 kez Yargıtay’dan dönmüştü: Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a hapis cezası

3 kez Yargıtay’dan dönmüştü: Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a hapis cezası

Mart 12, 2026
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan Birleşmiş Milletler iftar yemeği

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan Birleşmiş Milletler iftar yemeği

Mart 12, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM