Gezi Parkı davası nedeniyle 25 Nisan 2022’den bu yana tutuklu bulunan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman, MS atağı sebebiyle yeniden hastaneye kaldırıldı. Kahraman’ın Silivri Cezaevi’nden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.
MERİÇ KAHRAMAN: ”ADALET İSTİYORUZ”
Tayfun Kahraman’ın durumuyla ilgili X hesabından paylaşımda bulunan eşi Meriç Kahraman şu ifadeleri kullandı:“Eşim Tayfun Kahraman, geçirdiği akut MS atağı tedavisi için bir kez daha Cerrahpaşa Hastanesi’ne sevk edildi. Bir an evvel Anayasa Mahkemesi kararının uygulanarak, özgürlüğüne, ailesine ve hak ettiği sağlıklı yaşam koşullarına dönmesini bekliyoruz.” diyen Kahraman, “Ne bir eksik, ne bir fazla; sadece ADALET istiyoruz.”
TABİP ODASI UYARMIŞTI
İstanbul Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, geçtiğimiz haftalarda Kahraman’ın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada “MS duyu kayıplarına yol açabilecek bir hastalık ve kronik seyirli, ilerleyici bir hastalık. Ataklar sırasında hastalar daha kötüleşiyorlar ama kalıcı hasarlar bırakarak iyileşiyor” ifadelerine yer vermişti.
“Tayfun Kahraman’ın şu anda zaten bir etkilenme durumu var. Nörolojik olarak etkilenmiş, bacaklarında uyuşma, güçsüzlük gibi bulgular var daha önce geçirmiş olduğu atağa bağlı olarak.” diyen Küçükosmanoğlu, “Bunlar daha ağırlaşabilir, atak kalıcı sonuçlara neden olabilir. Geldi, geçti demek mümkün değil. Tayfun’un kas güçsüzlüğü, his güçsüzlüğü var geçirmiş olduğu ataklara bağlı olarak” ifadelerini kullanmıştı.













