Galaxy (Feza) Vakfı, 20. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle, katkıda bulunanları ‘Vefa Gecesi’ programıyla bir araya getirdi. Gecede konuşmacılar; “Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, vakfın bünyesinde kurulan bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız, dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler. Katkıda bulunanlarından Allah razı olsun “dedi.
NSW Eyaletinde 1994 yılında Feza adı ile kurulan bugünkü Galaxy Vakfı, 20.yıl anısına Vefa Gecesi düzenledi. Vakfın ilk yıllarda nasıl kurulduğu ve katlanılan zorluk ve fedakârlıkların hatırlandığı gece de, emeği geçenlere plaket verildi. İlk kuruluş yıllarında büyük gayretler gösteren ve şu anda başka ülkeler de eğitim hizmetlerine devam eden şahısların da unutulmadığı gece, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Galaxy Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saral, 1994 yılında Feza ismiyle başlayan Vakfın bünyesinde birçok farklı hizmetin verildiğini belirterek; “Günümüzde ise Amity, Affinity, STCC, ISRA, ARO, Bayram Kültür Merkezi gibi bir çok yeni kurulan kuruluş, bu çatı altında, hizmetlerini arttırarak sürdürüyor.” dedi.
Geceye katılanlara teşekkür eden Galaxy Vakfı CEO’su Murat Yanık ise, geçmişten günümüze katkıda bulunan herkese, teşekkür etti. Yanık, yapılan maddi ve manevi katkıların, bugün topluma büyük bir hizmet olarak döndüğünü hatırlatarak; “Göstermiş olduğunuz teveccüh ve eğitim hizmetlerinin buralarda yücelmesi için verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımı arz ederim.” dedi.
Amity (Şule) Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan ise; 20 yıl önce bu vizyonu gösterme cesaretinde bulunan herkese müteşekkir olduğunu belirtti. Her yeni işte olduğu gibi okulumuzu kurarken de muhakkak zorlanmışlardır. Kim bilir kaç kermes yapmışlar, kaç kapı dolaşmış ve kimlerin yardımlarına müracaat etmişlerdir. Bugünleri gördükten sonra değer bilmek, takdir edilse de o ilklerin yeri hep bir başkadır. Bu yüzden bu gecenin adının da Vefa Gecesi olması da çok manidardır. Feza Vakfı’mızın 1996’da açmış olduğu ve o zaman Şule Koleji ismini taşıyan okulumuz, 32 öğrenci ile başladı. Daha sonra, Wollongong ve Auburn kampüsleriyle sayısını 3’e çıkararak, hali hazırda 1800 öğrenciyle eğitim hizmetlerini sürdürmektedir.” dedi. Vakfın kuruluşundan beri büyük bir katkı sağlayan Monash Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Salih Yücel’de yaptığı konuşmasında; “Avustralya’da faaliyet gösteren tüm toplum kuruluşlarımızın,başarılan kuruluş hikâyeleri var. Hizmet Hareketi’ni de şu üç şeyi çok seviyorum: Hocaefendi, Himmet ve Hicret. Onun için burada tüm büyüklerimizden, genç kardeşlerimize kadar herkes hakikaten işlerini büyük fedakârlıkla yapıyor. Bizim derdimiz insanlığın kurtuluşu içindir. Başka derdimiz yok. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. “dedi.
Program vakıf bünyesinde daha önce çalışan Emre Çelik, Sükan Alkın ve Dr.İbrahim Sel’in mesajlarının okunması ve Australian Universal Federation CEO’su Tevfik Aydınlıoğlu’nun, Dr. Salih Yücel’e plaket vermesiyle sona erdi.
GÖRÜŞLER…….
İsmail Aydoğan: Australian Universal Federation Yönetim Kurulu Başkanı. Vakıf kurulmadan önce Salih Yücel, Dr. İbrahim Sel ve Mustafa Yavuz Beylerle birlikte toplumumuz için radyo programları hazırlıyorduk. Daha sonra Türk gençlerinin eğitime daha fazla eğilmeleri adına vakıf kurma ve daha sonra okul açma projelerini görüşüyorduk. Önceleri Sydney şehir civarı ve üniversite çevrelerinden arazi baktık, ancak çok pahalı olduğu için dış semtlere yönelmek zorunda kaldık. Daha sonra okulumuzun merkez binasının içerisinde olduğu şimdi ki Prestons’daki araziyi bulduk. Arsanın sahibinin de katkıları ve kolaylık göstermesiyle arsayı almış olduk. Kendi aramızda yönetim kurulu oluşturup eğitim faaliyetleri için kolları sıvadık. Bende o günler siyasilerle görüşme ve tanışma görevini üstlenmiştim. Belediye encümenleri ile sık sık görüşmelerde bulunuyorduk. Çünkü encümenlerin bazıları özellikle ‘İslam Okulu’ açılacak diye izin vermek istemiyorlardı. Bizde sık sık görüşüp, eğitim projemizi onları anlattık. O dönemde Belediye Meclis Üyesi olan ve şu anda İşçi Partisi Liverpool Milletvekili Sayın Paul Lynch’in çok yardımını gördük. Eğitim projemiz NSW’de camiler hariç, toplumun en büyük projesiydi ve toplumumuz sağ olsun çok sahip çıktı. Maddi ve manevi destek oldu. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.
Mehmet Özalp: İslami Bilimler ve Araştırmalar Akademisi (ISRA) Müdürü. Bundan 20 yıl önce 7 kişilik bir gönüllü heyet olarak vakfın çalışmaları için yola çıktık. Biz Allah yolunda vermeyi, başkaları için yaşamayı Hizmet Hareketi sayesinde öğrendik. Bence bunlar da çok önemli hasletler. İnsan sadece kendisi için değil, başkası içinde yaşamayı öğrenmeli ve başkaları içinde vermeyi bilmeli. Vakfın kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmişti ve 20 öğrencinin kaldığı bir yurdumuz olmuştu. Bu vesile ile okul ve yurt yapımı ile ilgili projeler gündeme geldi. Okul yapma fikri biraz ön plana çıktı ve okul yeri için arazi araştırmaya giriştik. Bugün dönüp baktığımızda, 20 yıl sonra okul yapma fikrinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Ayrıca bununla içinde bulunduğumuz şartları ve elimizdeki imkânları değil de, daha çok gelecekte önümüze çıkacak imkân ve fırsatlarla birlikte bir de Allah’ın yardımını düşünüp büyük projeleri cesaretle başlatmayı öğrendim şahsen. Kolay değil, bu hizmetler kolay bu noktaya ulaşmadı. Katkıda bulunan herkese teşekkürler.
Beşir Karasu :Türk Dayanışma Derneği Yönetim Kurumlu Başkanı. Vakfın kuruluş yıldönümü hayırlı olsun. Ben 20 yıl öncesini çok iyi hatırlıyorum. Açmış olduğu okullarla çocuklarımızı kendi örf, adet ve geleneklerimize göre yetişmesini sağladılar. Çocuklarımızın kötü yollara gitmelerine engel oldular. İyi ki vakıf varmış. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Yapılanları iyi görmemiz gerekiyor.
Rıdvan Manav: Bayram Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı. Buralara, 2015 yılında çocukken geldiğim için ve eğitimimi burada tamamladığım için sistemi iyi biliyordum. Bu nedenle çocuklarımın burada okumasını istemiyordum. Oğlum ortaokula başladığında Türkiye’de okutmayı düşünüyordum. Ama Amity (o zamanki ismiyle Şule Koleji) hizmete başlayınca, Türkiye’ye gitmekten vazgeçtim. Çocuklarımız okullarda aldığı eğitim ve evde bizlerin verdiği kültür arasında bocalıyorlardı. Sağ olsun arkadaşlarımız 1990’lı yılların başlarında bizlere okul açma projelerinden bahsettiler. İlerde bir Türk okulunun burada olması beni çok sevindirdi ve yardımcı olabileceğimi söyledim. Şimdi bu okullarımızın vesilesi ile Türk kültürüne yabancı birçok insan ülkemizi tanıdı, kültürümüzü öğrendiler. Öğrenmeye devam ediyorlar. Canı gönülden bu faaliyetlere destek olan ve katkıda bulunan herkesi kutluyorum ve her zaman onlara dua ediyorum. Tabii bugünlere gelmek çok kolay olmadı. 20 yıldan beri gecesini, gündüzüne katarak koşturan arkadaşlarımız oldu. Onların samimi gayretleri ile bugünlere geldik, Allah hepsinden razı olsun.
Erhan Bozkurt: Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi. Vakfın kurulduğu 1994 yılından beri fiilen Mütevelli Heyet’inde hasbelkader bulunuyorum. Aradan 20 yıl geçti. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Kolay değil, bugünkü hizmet kuruluşları bu noktaya zor imkanlarla geldi. İnsanlarımızın destek ve dualarıyla bugün yine toplumumuza hizmet ediyorlar.
NSW Türk Toplum Kuruluşları Konseyi Başkanı Dursun Candemir: Vakfın 1994 yılında kuruluşu sırasında bende Dünya Gazetesi’nin sahibiydim. Dolayısı ile çalışmaları yakından takip ediyordum. İlk toplantı İbrahim Sel başkanlığında Auburn’da oldu. Bizde elimizden gelen desteği sağlamak için söz verdik. O günden bugüne kadar toplumun ihtiyaç duyduğu, başta eğitim olmak üzere birçok projeyi gerçekleştirdiler. Yapılan işlerden çok memnunuz. Bu tür toplum kuruluşlarımızı her zaman destekliyor, seviyor ve elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Kendilerine daha nice 20 yıl diliyorum.
Ender Kekilli: İşadamı. Bu akşam burada bir kez daha yapılan birçok güzel faaliyetlerin nasıl fedakârlıklarla gerçekleştiğini müşahede ettik. Başta eğitim, yardım ve sosyal konularda faaliyette bulunmak önemli özveri ister. Yetkilileri ve emek verenleri candan kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Şükrü Yavuz İşadamı: 20 sene evvel neredeydik bugün neredeyiz? Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Arkadaşlarımızdan, abilerimizden Allah razı olsun, evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler.
Mehmet Tosun : 20 yıldır Cenabı Allah’ın izniyle bu hizmete gönül verenlerden birisiyim. Vakfın kuruluşu yıllarında bu hizmetlerle tanıştım. Mütevellisi, sohbet programları ve daha birçok etkinlikleri ile toplumumuza en güzel şekilde hizmet verilmeye çalışılıyor. Değer biçilemeyecek payelerdir bunlar. İnşallah bundan sonra da vakfımız üniversiteler açarak, eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam eder.
Ahmet Tanas: Farklı duygular içindeyim. Gerek vakfın gerekse okul ve diğer kurumların, başlangıçtan günümüze kadar geçtiği yolları gözlerimde canlandırdım. Başlangıç noktasındaki imkanlarımızla, bugün geldiğimiz noktayı şahıslara mal etmemiz mümkün değil. Bu tamamen Allah’ın lütfu ve bize verdiği güçtür. Hem vakıf hem de eğitim kurumlarımız insanlarımızın maddi ve manevi desteğiyle, şimdiye kadar güzel işler yaptılar. Allah destek verenlerden razı olsun.
Ümit Pullukçu: Bu akşam vefa gecesi bana 1996’da okulun ilk açıldığı günü hatırlattı. O günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ne kadar büyük bir hizmetin gerçekleştiğini daha iyi anladım. Allah yapanlardan gerçekleşmesine vesile olanlardan razı olsun.
Erdoğan Göktepe : 1998 yılından 2009 yılına kadar Şule Koleji’nde çalıştım. Şu an çalışmıyorum ama her zaman gönlümde ayrı bir yere sahip. Bu akşam burada vefa gecesi programına katılmak ve arkadaşlarımı burada tekrar görmek beni çok memnun etti.
Galaxy (Feza) Vakfı, 20. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle, katkıda bulunanları ‘Vefa Gecesi’ programıyla bir araya getirdi. Gecede konuşmacılar; “Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, vakfın bünyesinde kurulan bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız, dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler. Katkıda bulunanlarından Allah razı olsun “dedi.
NSW Eyaletinde 1994 yılında Feza adı ile kurulan bugünkü Galaxy Vakfı, 20.yıl anısına Vefa Gecesi düzenledi. Vakfın ilk yıllarda nasıl kurulduğu ve katlanılan zorluk ve fedakârlıkların hatırlandığı gece de, emeği geçenlere plaket verildi. İlk kuruluş yıllarında büyük gayretler gösteren ve şu anda başka ülkeler de eğitim hizmetlerine devam eden şahısların da unutulmadığı gece, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Galaxy Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saral, 1994 yılında Feza ismiyle başlayan Vakfın bünyesinde birçok farklı hizmetin verildiğini belirterek; “Günümüzde ise Amity, Affinity, STCC, ISRA, ARO, Bayram Kültür Merkezi gibi bir çok yeni kurulan kuruluş, bu çatı altında, hizmetlerini arttırarak sürdürüyor.” dedi.
Geceye katılanlara teşekkür eden Galaxy Vakfı CEO’su Murat Yanık ise, geçmişten günümüze katkıda bulunan herkese, teşekkür etti. Yanık, yapılan maddi ve manevi katkıların, bugün topluma büyük bir hizmet olarak döndüğünü hatırlatarak; “Göstermiş olduğunuz teveccüh ve eğitim hizmetlerinin buralarda yücelmesi için verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımı arz ederim.” dedi.
Amity (Şule) Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan ise; 20 yıl önce bu vizyonu gösterme cesaretinde bulunan herkese müteşekkir olduğunu belirtti. Her yeni işte olduğu gibi okulumuzu kurarken de muhakkak zorlanmışlardır. Kim bilir kaç kermes yapmışlar, kaç kapı dolaşmış ve kimlerin yardımlarına müracaat etmişlerdir. Bugünleri gördükten sonra değer bilmek, takdir edilse de o ilklerin yeri hep bir başkadır. Bu yüzden bu gecenin adının da Vefa Gecesi olması da çok manidardır. Feza Vakfı’mızın 1996’da açmış olduğu ve o zaman Şule Koleji ismini taşıyan okulumuz, 32 öğrenci ile başladı. Daha sonra, Wollongong ve Auburn kampüsleriyle sayısını 3’e çıkararak, hali hazırda 1800 öğrenciyle eğitim hizmetlerini sürdürmektedir.” dedi. Vakfın kuruluşundan beri büyük bir katkı sağlayan Monash Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Salih Yücel’de yaptığı konuşmasında; “Avustralya’da faaliyet gösteren tüm toplum kuruluşlarımızın,başarılan kuruluş hikâyeleri var. Hizmet Hareketi’ni de şu üç şeyi çok seviyorum: Hocaefendi, Himmet ve Hicret. Onun için burada tüm büyüklerimizden, genç kardeşlerimize kadar herkes hakikaten işlerini büyük fedakârlıkla yapıyor. Bizim derdimiz insanlığın kurtuluşu içindir. Başka derdimiz yok. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. “dedi.
Program vakıf bünyesinde daha önce çalışan Emre Çelik, Sükan Alkın ve Dr.İbrahim Sel’in mesajlarının okunması ve Australian Universal Federation CEO’su Tevfik Aydınlıoğlu’nun, Dr. Salih Yücel’e plaket vermesiyle sona erdi.
GÖRÜŞLER…….
İsmail Aydoğan: Australian Universal Federation Yönetim Kurulu Başkanı. Vakıf kurulmadan önce Salih Yücel, Dr. İbrahim Sel ve Mustafa Yavuz Beylerle birlikte toplumumuz için radyo programları hazırlıyorduk. Daha sonra Türk gençlerinin eğitime daha fazla eğilmeleri adına vakıf kurma ve daha sonra okul açma projelerini görüşüyorduk. Önceleri Sydney şehir civarı ve üniversite çevrelerinden arazi baktık, ancak çok pahalı olduğu için dış semtlere yönelmek zorunda kaldık. Daha sonra okulumuzun merkez binasının içerisinde olduğu şimdi ki Prestons’daki araziyi bulduk. Arsanın sahibinin de katkıları ve kolaylık göstermesiyle arsayı almış olduk. Kendi aramızda yönetim kurulu oluşturup eğitim faaliyetleri için kolları sıvadık. Bende o günler siyasilerle görüşme ve tanışma görevini üstlenmiştim. Belediye encümenleri ile sık sık görüşmelerde bulunuyorduk. Çünkü encümenlerin bazıları özellikle ‘İslam Okulu’ açılacak diye izin vermek istemiyorlardı. Bizde sık sık görüşüp, eğitim projemizi onları anlattık. O dönemde Belediye Meclis Üyesi olan ve şu anda İşçi Partisi Liverpool Milletvekili Sayın Paul Lynch’in çok yardımını gördük. Eğitim projemiz NSW’de camiler hariç, toplumun en büyük projesiydi ve toplumumuz sağ olsun çok sahip çıktı. Maddi ve manevi destek oldu. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.
Mehmet Özalp: İslami Bilimler ve Araştırmalar Akademisi (ISRA) Müdürü. Bundan 20 yıl önce 7 kişilik bir gönüllü heyet olarak vakfın çalışmaları için yola çıktık. Biz Allah yolunda vermeyi, başkaları için yaşamayı Hizmet Hareketi sayesinde öğrendik. Bence bunlar da çok önemli hasletler. İnsan sadece kendisi için değil, başkası içinde yaşamayı öğrenmeli ve başkaları içinde vermeyi bilmeli. Vakfın kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmişti ve 20 öğrencinin kaldığı bir yurdumuz olmuştu. Bu vesile ile okul ve yurt yapımı ile ilgili projeler gündeme geldi. Okul yapma fikri biraz ön plana çıktı ve okul yeri için arazi araştırmaya giriştik. Bugün dönüp baktığımızda, 20 yıl sonra okul yapma fikrinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Ayrıca bununla içinde bulunduğumuz şartları ve elimizdeki imkânları değil de, daha çok gelecekte önümüze çıkacak imkân ve fırsatlarla birlikte bir de Allah’ın yardımını düşünüp büyük projeleri cesaretle başlatmayı öğrendim şahsen. Kolay değil, bu hizmetler kolay bu noktaya ulaşmadı. Katkıda bulunan herkese teşekkürler.
Beşir Karasu :Türk Dayanışma Derneği Yönetim Kurumlu Başkanı. Vakfın kuruluş yıldönümü hayırlı olsun. Ben 20 yıl öncesini çok iyi hatırlıyorum. Açmış olduğu okullarla çocuklarımızı kendi örf, adet ve geleneklerimize göre yetişmesini sağladılar. Çocuklarımızın kötü yollara gitmelerine engel oldular. İyi ki vakıf varmış. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Yapılanları iyi görmemiz gerekiyor.
Rıdvan Manav: Bayram Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı. Buralara, 2015 yılında çocukken geldiğim için ve eğitimimi burada tamamladığım için sistemi iyi biliyordum. Bu nedenle çocuklarımın burada okumasını istemiyordum. Oğlum ortaokula başladığında Türkiye’de okutmayı düşünüyordum. Ama Amity (o zamanki ismiyle Şule Koleji) hizmete başlayınca, Türkiye’ye gitmekten vazgeçtim. Çocuklarımız okullarda aldığı eğitim ve evde bizlerin verdiği kültür arasında bocalıyorlardı. Sağ olsun arkadaşlarımız 1990’lı yılların başlarında bizlere okul açma projelerinden bahsettiler. İlerde bir Türk okulunun burada olması beni çok sevindirdi ve yardımcı olabileceğimi söyledim. Şimdi bu okullarımızın vesilesi ile Türk kültürüne yabancı birçok insan ülkemizi tanıdı, kültürümüzü öğrendiler. Öğrenmeye devam ediyorlar. Canı gönülden bu faaliyetlere destek olan ve katkıda bulunan herkesi kutluyorum ve her zaman onlara dua ediyorum. Tabii bugünlere gelmek çok kolay olmadı. 20 yıldan beri gecesini, gündüzüne katarak koşturan arkadaşlarımız oldu. Onların samimi gayretleri ile bugünlere geldik, Allah hepsinden razı olsun.
Erhan Bozkurt: Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi. Vakfın kurulduğu 1994 yılından beri fiilen Mütevelli Heyet’inde hasbelkader bulunuyorum. Aradan 20 yıl geçti. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Kolay değil, bugünkü hizmet kuruluşları bu noktaya zor imkanlarla geldi. İnsanlarımızın destek ve dualarıyla bugün yine toplumumuza hizmet ediyorlar.
NSW Türk Toplum Kuruluşları Konseyi Başkanı Dursun Candemir: Vakfın 1994 yılında kuruluşu sırasında bende Dünya Gazetesi’nin sahibiydim. Dolayısı ile çalışmaları yakından takip ediyordum. İlk toplantı İbrahim Sel başkanlığında Auburn’da oldu. Bizde elimizden gelen desteği sağlamak için söz verdik. O günden bugüne kadar toplumun ihtiyaç duyduğu, başta eğitim olmak üzere birçok projeyi gerçekleştirdiler. Yapılan işlerden çok memnunuz. Bu tür toplum kuruluşlarımızı her zaman destekliyor, seviyor ve elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Kendilerine daha nice 20 yıl diliyorum.
Ender Kekilli: İşadamı. Bu akşam burada bir kez daha yapılan birçok güzel faaliyetlerin nasıl fedakârlıklarla gerçekleştiğini müşahede ettik. Başta eğitim, yardım ve sosyal konularda faaliyette bulunmak önemli özveri ister. Yetkilileri ve emek verenleri candan kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Şükrü Yavuz İşadamı: 20 sene evvel neredeydik bugün neredeyiz? Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Arkadaşlarımızdan, abilerimizden Allah razı olsun, evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler.
Mehmet Tosun : 20 yıldır Cenabı Allah’ın izniyle bu hizmete gönül verenlerden birisiyim. Vakfın kuruluşu yıllarında bu hizmetlerle tanıştım. Mütevellisi, sohbet programları ve daha birçok etkinlikleri ile toplumumuza en güzel şekilde hizmet verilmeye çalışılıyor. Değer biçilemeyecek payelerdir bunlar. İnşallah bundan sonra da vakfımız üniversiteler açarak, eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam eder.
Ahmet Tanas: Farklı duygular içindeyim. Gerek vakfın gerekse okul ve diğer kurumların, başlangıçtan günümüze kadar geçtiği yolları gözlerimde canlandırdım. Başlangıç noktasındaki imkanlarımızla, bugün geldiğimiz noktayı şahıslara mal etmemiz mümkün değil. Bu tamamen Allah’ın lütfu ve bize verdiği güçtür. Hem vakıf hem de eğitim kurumlarımız insanlarımızın maddi ve manevi desteğiyle, şimdiye kadar güzel işler yaptılar. Allah destek verenlerden razı olsun.
Ümit Pullukçu: Bu akşam vefa gecesi bana 1996’da okulun ilk açıldığı günü hatırlattı. O günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ne kadar büyük bir hizmetin gerçekleştiğini daha iyi anladım. Allah yapanlardan gerçekleşmesine vesile olanlardan razı olsun.
Erdoğan Göktepe : 1998 yılından 2009 yılına kadar Şule Koleji’nde çalıştım. Şu an çalışmıyorum ama her zaman gönlümde ayrı bir yere sahip. Bu akşam burada vefa gecesi programına katılmak ve arkadaşlarımı burada tekrar görmek beni çok memnun etti.
Galaxy (Feza) Vakfı, 20. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle, katkıda bulunanları ‘Vefa Gecesi’ programıyla bir araya getirdi. Gecede konuşmacılar; “Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, vakfın bünyesinde kurulan bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız, dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler. Katkıda bulunanlarından Allah razı olsun “dedi.
NSW Eyaletinde 1994 yılında Feza adı ile kurulan bugünkü Galaxy Vakfı, 20.yıl anısına Vefa Gecesi düzenledi. Vakfın ilk yıllarda nasıl kurulduğu ve katlanılan zorluk ve fedakârlıkların hatırlandığı gece de, emeği geçenlere plaket verildi. İlk kuruluş yıllarında büyük gayretler gösteren ve şu anda başka ülkeler de eğitim hizmetlerine devam eden şahısların da unutulmadığı gece, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Galaxy Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saral, 1994 yılında Feza ismiyle başlayan Vakfın bünyesinde birçok farklı hizmetin verildiğini belirterek; “Günümüzde ise Amity, Affinity, STCC, ISRA, ARO, Bayram Kültür Merkezi gibi bir çok yeni kurulan kuruluş, bu çatı altında, hizmetlerini arttırarak sürdürüyor.” dedi.
Geceye katılanlara teşekkür eden Galaxy Vakfı CEO’su Murat Yanık ise, geçmişten günümüze katkıda bulunan herkese, teşekkür etti. Yanık, yapılan maddi ve manevi katkıların, bugün topluma büyük bir hizmet olarak döndüğünü hatırlatarak; “Göstermiş olduğunuz teveccüh ve eğitim hizmetlerinin buralarda yücelmesi için verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımı arz ederim.” dedi.
Amity (Şule) Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan ise; 20 yıl önce bu vizyonu gösterme cesaretinde bulunan herkese müteşekkir olduğunu belirtti. Her yeni işte olduğu gibi okulumuzu kurarken de muhakkak zorlanmışlardır. Kim bilir kaç kermes yapmışlar, kaç kapı dolaşmış ve kimlerin yardımlarına müracaat etmişlerdir. Bugünleri gördükten sonra değer bilmek, takdir edilse de o ilklerin yeri hep bir başkadır. Bu yüzden bu gecenin adının da Vefa Gecesi olması da çok manidardır. Feza Vakfı’mızın 1996’da açmış olduğu ve o zaman Şule Koleji ismini taşıyan okulumuz, 32 öğrenci ile başladı. Daha sonra, Wollongong ve Auburn kampüsleriyle sayısını 3’e çıkararak, hali hazırda 1800 öğrenciyle eğitim hizmetlerini sürdürmektedir.” dedi. Vakfın kuruluşundan beri büyük bir katkı sağlayan Monash Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Salih Yücel’de yaptığı konuşmasında; “Avustralya’da faaliyet gösteren tüm toplum kuruluşlarımızın,başarılan kuruluş hikâyeleri var. Hizmet Hareketi’ni de şu üç şeyi çok seviyorum: Hocaefendi, Himmet ve Hicret. Onun için burada tüm büyüklerimizden, genç kardeşlerimize kadar herkes hakikaten işlerini büyük fedakârlıkla yapıyor. Bizim derdimiz insanlığın kurtuluşu içindir. Başka derdimiz yok. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. “dedi.
Program vakıf bünyesinde daha önce çalışan Emre Çelik, Sükan Alkın ve Dr.İbrahim Sel’in mesajlarının okunması ve Australian Universal Federation CEO’su Tevfik Aydınlıoğlu’nun, Dr. Salih Yücel’e plaket vermesiyle sona erdi.
GÖRÜŞLER…….
İsmail Aydoğan: Australian Universal Federation Yönetim Kurulu Başkanı. Vakıf kurulmadan önce Salih Yücel, Dr. İbrahim Sel ve Mustafa Yavuz Beylerle birlikte toplumumuz için radyo programları hazırlıyorduk. Daha sonra Türk gençlerinin eğitime daha fazla eğilmeleri adına vakıf kurma ve daha sonra okul açma projelerini görüşüyorduk. Önceleri Sydney şehir civarı ve üniversite çevrelerinden arazi baktık, ancak çok pahalı olduğu için dış semtlere yönelmek zorunda kaldık. Daha sonra okulumuzun merkez binasının içerisinde olduğu şimdi ki Prestons’daki araziyi bulduk. Arsanın sahibinin de katkıları ve kolaylık göstermesiyle arsayı almış olduk. Kendi aramızda yönetim kurulu oluşturup eğitim faaliyetleri için kolları sıvadık. Bende o günler siyasilerle görüşme ve tanışma görevini üstlenmiştim. Belediye encümenleri ile sık sık görüşmelerde bulunuyorduk. Çünkü encümenlerin bazıları özellikle ‘İslam Okulu’ açılacak diye izin vermek istemiyorlardı. Bizde sık sık görüşüp, eğitim projemizi onları anlattık. O dönemde Belediye Meclis Üyesi olan ve şu anda İşçi Partisi Liverpool Milletvekili Sayın Paul Lynch’in çok yardımını gördük. Eğitim projemiz NSW’de camiler hariç, toplumun en büyük projesiydi ve toplumumuz sağ olsun çok sahip çıktı. Maddi ve manevi destek oldu. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.
Mehmet Özalp: İslami Bilimler ve Araştırmalar Akademisi (ISRA) Müdürü. Bundan 20 yıl önce 7 kişilik bir gönüllü heyet olarak vakfın çalışmaları için yola çıktık. Biz Allah yolunda vermeyi, başkaları için yaşamayı Hizmet Hareketi sayesinde öğrendik. Bence bunlar da çok önemli hasletler. İnsan sadece kendisi için değil, başkası içinde yaşamayı öğrenmeli ve başkaları içinde vermeyi bilmeli. Vakfın kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmişti ve 20 öğrencinin kaldığı bir yurdumuz olmuştu. Bu vesile ile okul ve yurt yapımı ile ilgili projeler gündeme geldi. Okul yapma fikri biraz ön plana çıktı ve okul yeri için arazi araştırmaya giriştik. Bugün dönüp baktığımızda, 20 yıl sonra okul yapma fikrinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Ayrıca bununla içinde bulunduğumuz şartları ve elimizdeki imkânları değil de, daha çok gelecekte önümüze çıkacak imkân ve fırsatlarla birlikte bir de Allah’ın yardımını düşünüp büyük projeleri cesaretle başlatmayı öğrendim şahsen. Kolay değil, bu hizmetler kolay bu noktaya ulaşmadı. Katkıda bulunan herkese teşekkürler.
Beşir Karasu :Türk Dayanışma Derneği Yönetim Kurumlu Başkanı. Vakfın kuruluş yıldönümü hayırlı olsun. Ben 20 yıl öncesini çok iyi hatırlıyorum. Açmış olduğu okullarla çocuklarımızı kendi örf, adet ve geleneklerimize göre yetişmesini sağladılar. Çocuklarımızın kötü yollara gitmelerine engel oldular. İyi ki vakıf varmış. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Yapılanları iyi görmemiz gerekiyor.
Rıdvan Manav: Bayram Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı. Buralara, 2015 yılında çocukken geldiğim için ve eğitimimi burada tamamladığım için sistemi iyi biliyordum. Bu nedenle çocuklarımın burada okumasını istemiyordum. Oğlum ortaokula başladığında Türkiye’de okutmayı düşünüyordum. Ama Amity (o zamanki ismiyle Şule Koleji) hizmete başlayınca, Türkiye’ye gitmekten vazgeçtim. Çocuklarımız okullarda aldığı eğitim ve evde bizlerin verdiği kültür arasında bocalıyorlardı. Sağ olsun arkadaşlarımız 1990’lı yılların başlarında bizlere okul açma projelerinden bahsettiler. İlerde bir Türk okulunun burada olması beni çok sevindirdi ve yardımcı olabileceğimi söyledim. Şimdi bu okullarımızın vesilesi ile Türk kültürüne yabancı birçok insan ülkemizi tanıdı, kültürümüzü öğrendiler. Öğrenmeye devam ediyorlar. Canı gönülden bu faaliyetlere destek olan ve katkıda bulunan herkesi kutluyorum ve her zaman onlara dua ediyorum. Tabii bugünlere gelmek çok kolay olmadı. 20 yıldan beri gecesini, gündüzüne katarak koşturan arkadaşlarımız oldu. Onların samimi gayretleri ile bugünlere geldik, Allah hepsinden razı olsun.
Erhan Bozkurt: Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi. Vakfın kurulduğu 1994 yılından beri fiilen Mütevelli Heyet’inde hasbelkader bulunuyorum. Aradan 20 yıl geçti. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Kolay değil, bugünkü hizmet kuruluşları bu noktaya zor imkanlarla geldi. İnsanlarımızın destek ve dualarıyla bugün yine toplumumuza hizmet ediyorlar.
NSW Türk Toplum Kuruluşları Konseyi Başkanı Dursun Candemir: Vakfın 1994 yılında kuruluşu sırasında bende Dünya Gazetesi’nin sahibiydim. Dolayısı ile çalışmaları yakından takip ediyordum. İlk toplantı İbrahim Sel başkanlığında Auburn’da oldu. Bizde elimizden gelen desteği sağlamak için söz verdik. O günden bugüne kadar toplumun ihtiyaç duyduğu, başta eğitim olmak üzere birçok projeyi gerçekleştirdiler. Yapılan işlerden çok memnunuz. Bu tür toplum kuruluşlarımızı her zaman destekliyor, seviyor ve elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Kendilerine daha nice 20 yıl diliyorum.
Ender Kekilli: İşadamı. Bu akşam burada bir kez daha yapılan birçok güzel faaliyetlerin nasıl fedakârlıklarla gerçekleştiğini müşahede ettik. Başta eğitim, yardım ve sosyal konularda faaliyette bulunmak önemli özveri ister. Yetkilileri ve emek verenleri candan kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Şükrü Yavuz İşadamı: 20 sene evvel neredeydik bugün neredeyiz? Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Arkadaşlarımızdan, abilerimizden Allah razı olsun, evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler.
Mehmet Tosun : 20 yıldır Cenabı Allah’ın izniyle bu hizmete gönül verenlerden birisiyim. Vakfın kuruluşu yıllarında bu hizmetlerle tanıştım. Mütevellisi, sohbet programları ve daha birçok etkinlikleri ile toplumumuza en güzel şekilde hizmet verilmeye çalışılıyor. Değer biçilemeyecek payelerdir bunlar. İnşallah bundan sonra da vakfımız üniversiteler açarak, eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam eder.
Ahmet Tanas: Farklı duygular içindeyim. Gerek vakfın gerekse okul ve diğer kurumların, başlangıçtan günümüze kadar geçtiği yolları gözlerimde canlandırdım. Başlangıç noktasındaki imkanlarımızla, bugün geldiğimiz noktayı şahıslara mal etmemiz mümkün değil. Bu tamamen Allah’ın lütfu ve bize verdiği güçtür. Hem vakıf hem de eğitim kurumlarımız insanlarımızın maddi ve manevi desteğiyle, şimdiye kadar güzel işler yaptılar. Allah destek verenlerden razı olsun.
Ümit Pullukçu: Bu akşam vefa gecesi bana 1996’da okulun ilk açıldığı günü hatırlattı. O günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ne kadar büyük bir hizmetin gerçekleştiğini daha iyi anladım. Allah yapanlardan gerçekleşmesine vesile olanlardan razı olsun.
Erdoğan Göktepe : 1998 yılından 2009 yılına kadar Şule Koleji’nde çalıştım. Şu an çalışmıyorum ama her zaman gönlümde ayrı bir yere sahip. Bu akşam burada vefa gecesi programına katılmak ve arkadaşlarımı burada tekrar görmek beni çok memnun etti.
Galaxy (Feza) Vakfı, 20. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle, katkıda bulunanları ‘Vefa Gecesi’ programıyla bir araya getirdi. Gecede konuşmacılar; “Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, vakfın bünyesinde kurulan bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız, dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler. Katkıda bulunanlarından Allah razı olsun “dedi.
NSW Eyaletinde 1994 yılında Feza adı ile kurulan bugünkü Galaxy Vakfı, 20.yıl anısına Vefa Gecesi düzenledi. Vakfın ilk yıllarda nasıl kurulduğu ve katlanılan zorluk ve fedakârlıkların hatırlandığı gece de, emeği geçenlere plaket verildi. İlk kuruluş yıllarında büyük gayretler gösteren ve şu anda başka ülkeler de eğitim hizmetlerine devam eden şahısların da unutulmadığı gece, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Galaxy Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saral, 1994 yılında Feza ismiyle başlayan Vakfın bünyesinde birçok farklı hizmetin verildiğini belirterek; “Günümüzde ise Amity, Affinity, STCC, ISRA, ARO, Bayram Kültür Merkezi gibi bir çok yeni kurulan kuruluş, bu çatı altında, hizmetlerini arttırarak sürdürüyor.” dedi.
Geceye katılanlara teşekkür eden Galaxy Vakfı CEO’su Murat Yanık ise, geçmişten günümüze katkıda bulunan herkese, teşekkür etti. Yanık, yapılan maddi ve manevi katkıların, bugün topluma büyük bir hizmet olarak döndüğünü hatırlatarak; “Göstermiş olduğunuz teveccüh ve eğitim hizmetlerinin buralarda yücelmesi için verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımı arz ederim.” dedi.
Amity (Şule) Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan ise; 20 yıl önce bu vizyonu gösterme cesaretinde bulunan herkese müteşekkir olduğunu belirtti. Her yeni işte olduğu gibi okulumuzu kurarken de muhakkak zorlanmışlardır. Kim bilir kaç kermes yapmışlar, kaç kapı dolaşmış ve kimlerin yardımlarına müracaat etmişlerdir. Bugünleri gördükten sonra değer bilmek, takdir edilse de o ilklerin yeri hep bir başkadır. Bu yüzden bu gecenin adının da Vefa Gecesi olması da çok manidardır. Feza Vakfı’mızın 1996’da açmış olduğu ve o zaman Şule Koleji ismini taşıyan okulumuz, 32 öğrenci ile başladı. Daha sonra, Wollongong ve Auburn kampüsleriyle sayısını 3’e çıkararak, hali hazırda 1800 öğrenciyle eğitim hizmetlerini sürdürmektedir.” dedi. Vakfın kuruluşundan beri büyük bir katkı sağlayan Monash Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Salih Yücel’de yaptığı konuşmasında; “Avustralya’da faaliyet gösteren tüm toplum kuruluşlarımızın,başarılan kuruluş hikâyeleri var. Hizmet Hareketi’ni de şu üç şeyi çok seviyorum: Hocaefendi, Himmet ve Hicret. Onun için burada tüm büyüklerimizden, genç kardeşlerimize kadar herkes hakikaten işlerini büyük fedakârlıkla yapıyor. Bizim derdimiz insanlığın kurtuluşu içindir. Başka derdimiz yok. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. “dedi.
Program vakıf bünyesinde daha önce çalışan Emre Çelik, Sükan Alkın ve Dr.İbrahim Sel’in mesajlarının okunması ve Australian Universal Federation CEO’su Tevfik Aydınlıoğlu’nun, Dr. Salih Yücel’e plaket vermesiyle sona erdi.
GÖRÜŞLER…….
İsmail Aydoğan: Australian Universal Federation Yönetim Kurulu Başkanı. Vakıf kurulmadan önce Salih Yücel, Dr. İbrahim Sel ve Mustafa Yavuz Beylerle birlikte toplumumuz için radyo programları hazırlıyorduk. Daha sonra Türk gençlerinin eğitime daha fazla eğilmeleri adına vakıf kurma ve daha sonra okul açma projelerini görüşüyorduk. Önceleri Sydney şehir civarı ve üniversite çevrelerinden arazi baktık, ancak çok pahalı olduğu için dış semtlere yönelmek zorunda kaldık. Daha sonra okulumuzun merkez binasının içerisinde olduğu şimdi ki Prestons’daki araziyi bulduk. Arsanın sahibinin de katkıları ve kolaylık göstermesiyle arsayı almış olduk. Kendi aramızda yönetim kurulu oluşturup eğitim faaliyetleri için kolları sıvadık. Bende o günler siyasilerle görüşme ve tanışma görevini üstlenmiştim. Belediye encümenleri ile sık sık görüşmelerde bulunuyorduk. Çünkü encümenlerin bazıları özellikle ‘İslam Okulu’ açılacak diye izin vermek istemiyorlardı. Bizde sık sık görüşüp, eğitim projemizi onları anlattık. O dönemde Belediye Meclis Üyesi olan ve şu anda İşçi Partisi Liverpool Milletvekili Sayın Paul Lynch’in çok yardımını gördük. Eğitim projemiz NSW’de camiler hariç, toplumun en büyük projesiydi ve toplumumuz sağ olsun çok sahip çıktı. Maddi ve manevi destek oldu. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.
Mehmet Özalp: İslami Bilimler ve Araştırmalar Akademisi (ISRA) Müdürü. Bundan 20 yıl önce 7 kişilik bir gönüllü heyet olarak vakfın çalışmaları için yola çıktık. Biz Allah yolunda vermeyi, başkaları için yaşamayı Hizmet Hareketi sayesinde öğrendik. Bence bunlar da çok önemli hasletler. İnsan sadece kendisi için değil, başkası içinde yaşamayı öğrenmeli ve başkaları içinde vermeyi bilmeli. Vakfın kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmişti ve 20 öğrencinin kaldığı bir yurdumuz olmuştu. Bu vesile ile okul ve yurt yapımı ile ilgili projeler gündeme geldi. Okul yapma fikri biraz ön plana çıktı ve okul yeri için arazi araştırmaya giriştik. Bugün dönüp baktığımızda, 20 yıl sonra okul yapma fikrinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Ayrıca bununla içinde bulunduğumuz şartları ve elimizdeki imkânları değil de, daha çok gelecekte önümüze çıkacak imkân ve fırsatlarla birlikte bir de Allah’ın yardımını düşünüp büyük projeleri cesaretle başlatmayı öğrendim şahsen. Kolay değil, bu hizmetler kolay bu noktaya ulaşmadı. Katkıda bulunan herkese teşekkürler.
Beşir Karasu :Türk Dayanışma Derneği Yönetim Kurumlu Başkanı. Vakfın kuruluş yıldönümü hayırlı olsun. Ben 20 yıl öncesini çok iyi hatırlıyorum. Açmış olduğu okullarla çocuklarımızı kendi örf, adet ve geleneklerimize göre yetişmesini sağladılar. Çocuklarımızın kötü yollara gitmelerine engel oldular. İyi ki vakıf varmış. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Yapılanları iyi görmemiz gerekiyor.
Rıdvan Manav: Bayram Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı. Buralara, 2015 yılında çocukken geldiğim için ve eğitimimi burada tamamladığım için sistemi iyi biliyordum. Bu nedenle çocuklarımın burada okumasını istemiyordum. Oğlum ortaokula başladığında Türkiye’de okutmayı düşünüyordum. Ama Amity (o zamanki ismiyle Şule Koleji) hizmete başlayınca, Türkiye’ye gitmekten vazgeçtim. Çocuklarımız okullarda aldığı eğitim ve evde bizlerin verdiği kültür arasında bocalıyorlardı. Sağ olsun arkadaşlarımız 1990’lı yılların başlarında bizlere okul açma projelerinden bahsettiler. İlerde bir Türk okulunun burada olması beni çok sevindirdi ve yardımcı olabileceğimi söyledim. Şimdi bu okullarımızın vesilesi ile Türk kültürüne yabancı birçok insan ülkemizi tanıdı, kültürümüzü öğrendiler. Öğrenmeye devam ediyorlar. Canı gönülden bu faaliyetlere destek olan ve katkıda bulunan herkesi kutluyorum ve her zaman onlara dua ediyorum. Tabii bugünlere gelmek çok kolay olmadı. 20 yıldan beri gecesini, gündüzüne katarak koşturan arkadaşlarımız oldu. Onların samimi gayretleri ile bugünlere geldik, Allah hepsinden razı olsun.
Erhan Bozkurt: Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi. Vakfın kurulduğu 1994 yılından beri fiilen Mütevelli Heyet’inde hasbelkader bulunuyorum. Aradan 20 yıl geçti. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Kolay değil, bugünkü hizmet kuruluşları bu noktaya zor imkanlarla geldi. İnsanlarımızın destek ve dualarıyla bugün yine toplumumuza hizmet ediyorlar.
NSW Türk Toplum Kuruluşları Konseyi Başkanı Dursun Candemir: Vakfın 1994 yılında kuruluşu sırasında bende Dünya Gazetesi’nin sahibiydim. Dolayısı ile çalışmaları yakından takip ediyordum. İlk toplantı İbrahim Sel başkanlığında Auburn’da oldu. Bizde elimizden gelen desteği sağlamak için söz verdik. O günden bugüne kadar toplumun ihtiyaç duyduğu, başta eğitim olmak üzere birçok projeyi gerçekleştirdiler. Yapılan işlerden çok memnunuz. Bu tür toplum kuruluşlarımızı her zaman destekliyor, seviyor ve elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Kendilerine daha nice 20 yıl diliyorum.
Ender Kekilli: İşadamı. Bu akşam burada bir kez daha yapılan birçok güzel faaliyetlerin nasıl fedakârlıklarla gerçekleştiğini müşahede ettik. Başta eğitim, yardım ve sosyal konularda faaliyette bulunmak önemli özveri ister. Yetkilileri ve emek verenleri candan kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Şükrü Yavuz İşadamı: 20 sene evvel neredeydik bugün neredeyiz? Avustralya’ya geldiğimiz günden beri babalarımızın en büyük korkusu evlatlarımızın geleceği ne olacak kaygısıydı. Çok şükür ki, bu okullarımızın vesilesiyle evlatlarımız dilini, dinini, saygısını, sevgisini hiç unutmadılar. Arkadaşlarımızdan, abilerimizden Allah razı olsun, evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi bundan sonra da inşallah torunlarımızı yetiştirecekler.
Mehmet Tosun : 20 yıldır Cenabı Allah’ın izniyle bu hizmete gönül verenlerden birisiyim. Vakfın kuruluşu yıllarında bu hizmetlerle tanıştım. Mütevellisi, sohbet programları ve daha birçok etkinlikleri ile toplumumuza en güzel şekilde hizmet verilmeye çalışılıyor. Değer biçilemeyecek payelerdir bunlar. İnşallah bundan sonra da vakfımız üniversiteler açarak, eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam eder.
Ahmet Tanas: Farklı duygular içindeyim. Gerek vakfın gerekse okul ve diğer kurumların, başlangıçtan günümüze kadar geçtiği yolları gözlerimde canlandırdım. Başlangıç noktasındaki imkanlarımızla, bugün geldiğimiz noktayı şahıslara mal etmemiz mümkün değil. Bu tamamen Allah’ın lütfu ve bize verdiği güçtür. Hem vakıf hem de eğitim kurumlarımız insanlarımızın maddi ve manevi desteğiyle, şimdiye kadar güzel işler yaptılar. Allah destek verenlerden razı olsun.
Ümit Pullukçu: Bu akşam vefa gecesi bana 1996’da okulun ilk açıldığı günü hatırlattı. O günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ne kadar büyük bir hizmetin gerçekleştiğini daha iyi anladım. Allah yapanlardan gerçekleşmesine vesile olanlardan razı olsun.
Erdoğan Göktepe : 1998 yılından 2009 yılına kadar Şule Koleji’nde çalıştım. Şu an çalışmıyorum ama her zaman gönlümde ayrı bir yere sahip. Bu akşam burada vefa gecesi programına katılmak ve arkadaşlarımı burada tekrar görmek beni çok memnun etti.