AYMA Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkun, “ İlk davet edildiğimde,10 kişilik bir liste yapmamı da rica ettiler. Konsolosluk yetkililerine, hükümetin Hizmet Hareketi’ne yaklaşımını ve tavrını hatırlattığımda da bana; ‘Burası Avustralya, iç siyasetten çok uzak. Bizim kendi gündemimiz var. Biz sizlerle burada lobicilik yapıyoruz’ diyerek, ısrarcı olduklar ”dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun G20 zirvesi nedeniyle Avustralya’daki Türk işadamlarına yönelik uyguladığı akreditasyona tepkiler devam ediyor. G20 Zirvesine katılmak üzere, Brisbane şehrine gelen Ahmet Davutoğlu’ ’iş adamlarıyla görüşme’ toplantısına bazı Avustralyalı Türk işadamlarına ‘akredite’ uygulayarak, Avustralya’da bir ilk’e imza attı. Büyükelçilik tarafından davet edildiği halde, son anda bazı İşadamlarının isimleri listeden çıkarılmıştı. İsmi listeden çıkarılanlardan biri de, Sunshine Kebap ve Gıda Zinciri sahibi ve Aktif İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı(AYMA) Murat Coşkun, davet isteğinin kendilerinden geldiğini, iptal edenlerin de yine kendileri olduğunu hatırlattı. İşadamı Çoşkun, bundan yaklaşık on gün önce Türkiye’nin Canberra Büyükelçiliği’nin, Konsolosluklar vasıtasıyla, kendisinden 10 kişilik üye listesini istediklerini belirterek, programa bir gün kala Başbakanlık tarafından davet listesinden çıkarıldığının kendisine iletildiğini söyledi. AYMA Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkun, “ İlk davet edildiğimde,10 kişilik bir liste yapmamı da rica ettiler. Konsolosluk yetkililerine, hükümetin Hizmet Hareketi’ne yaklaşımını ve tavrını hatırlattığımda da bana; ‘Burası Avustralya, iç siyasetten çok uzak. Bizim kendi gündemimiz var. Biz sizlerle burada lobicilik yapıyoruz’ diyerek, ısrarcı oldular ”dedi.
Uluslararası seviyede yapılan G20 Zirvesine üye ülkelerin, dünya ekonomisinin yüzde 90’nını yönettiğini hatırlatan Coşkun açıklamasını şöyle sürdürdü;” Aynı zamanda DİTK (Dünya İş Konseyi) Eyalet Temsilcisiyim. Dünya ülkeleri ve hükümetleri, büyük işlerin ve hayallerin peşinde. İş dünyasıyla, sivil toplum kuruluşları ve devletiyle G20 zirvesinde arz-u endam ediyor. AKP Hükümeti ise; basit ve kısır çekişmelerin peşinde. Dış dünyadaki milli menfaatimizi, iş siyasetin polemiklerine ve çekişmelerine kurban ediyor. AKP, Türkiye’de insanlar arasında meydana getirdiği bölünmeyi, ülkemizden 20 bin kilometre uzakta olan Avustralya’ya da taşımaya çalışıyor. Çok yazık. Davete çağırılıp çağrılmamak, zerre kadar umurumda değil. Ama G20 gibi önemli bir zirvenin yapıldığı, dünya ülkelerinin büyük hayaller ve projeler peşinde olduğu bir programında, kendini bu hale düşüren Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP iktidarına çok üzülüyorum. Bu tür basit adımların ve kısır bakışların, özgürlükler ülkesi Avustralya’da yeri yok. Buralarda böyle uygulamalara ancak gülüp geçerler ”dedi.
HİZMET HARKETİYLE İLİŞKİ HALİNDE OLDUĞUM İÇİN DAVET EDİLMEDİM, BUNDAN DA GURUR DUYUYORUM
Aynı zamanda Malezya, Endonezya, Güney Kore ve İngiltere’de de işyerlerinin olduğunu vurgulayan Coşkun, G20 Zirvesinin yapıldığı Eyalette de Türk şirketlerinin ilk dört şirketin arasında yer aldığını söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyayı gezip duruyoruz. Dünya ülkeleri farklı noktada. Başbakanlığın davet kriteri neydi bilmiyorum. Sanırım bizi listeden çıkarmalarının temelinde Hizmet Hareketiyle ilişkili olmamızdan kaynaklandı. Hizmetle de ilişkili olduğumdan dolayı gurur duyuyorum. Davet edilen bazılarının iş potansiyeli ve vasfı orta derecinin de altında olmasına rağmen Başbakan’ın davetine katıldılar.Ama maksat iş potansiyeli değil, kendilerine yakın olan herkesi kapıyı açıp, olmayanları dışlamaktır. Hükümetlerin gelip geçici olduğuna düşünüyorum. Ülkemizin milli menfaatini hükümetlere göre değişmeyiz. Burada da lobicilik konusunda, destek isteyen konsolosluk ve büyükelçiliklerin faaliyetlerine her zaman destekçi olduk. İsterlerse vermeye devam edeceğiz. Bunu hükümetlere veya siyasi düşüncelere göre yapmadık. Dün neydiysek, bugün de aynıyız. ‘Padişahım çok yaşa’ gibi bir takım gayri samimi duruşla hiçbir zaman işimiz yok.” şeklinde sözlerine ekledi