• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
Zaman Avustralya
No Result
View All Result
Home Avustralya

Tahriple kendini güçlü göstermeye çalışanlar, diyalogun yollarını kapatıyor

Ocak 1, 2015
in Avustralya
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Programda konuşan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek, giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

Katolik Üniversitesi ACU ve Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AIS) ortak ortak organizesiyle “Çağımızda diyaloğa giden yollar” konulu konferans Melbourne’de gerçekleşti. Konferans, birbirinden ilgi çekici tebliğiler ve açıklamalarla sona erdi. Programa, Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı Peter Ryan’ın yanı sıra, 20 ülkeden akademisyen, farklı dinlerin temsilcisi ve konunun uzmanları katıldı. Avustralya Katolik Üniversitesi Kampüsünde gerçekleşen konferans, dört gün devam etti. Programın açış konuşmasını yapan Katolik Üniversitesi Teoloji ve Felsefe Bölümü Dekanı Prof. Dr. Anne Hunt, Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi ile ortak düzenledikleri programa katılımdan dolayı misafirlere teşekkür etti. Bu tür programların toplumsal barışa önemli katkılar sunduğunu belirten Prof.Dr. Hunt, bunun da farklı inanç mensuplarının birbirine saygı göstermesinden geçtiğini söyledi. Anne Hunt; “Dinler arasında barış olmadan dünyada barışın varlığından söz edilemez.” dedi.Programa katılarak bir konuşma yapan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan, konferansın önemine işaret etti. Başbakan Yardımcısı Ryan, konuşmasında, globalleşen dünyada, dinlerin bir arada yaşamaya mecbur olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

KUR’AN, İNANÇLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLERDE ANA REFERANS KAYNAĞIDIR

Konferansa Amerika’dan katılan Cleveland-Ohio’da John Carroll Üniversitesi İslami İlimler Bölümü Bediüzzaman Said Nursi Kürsüsü Başkanı Prof.Dr. Zeki Sarıtoprak, dinlerarası diyaloğun Kur’an’daki temellerine işaret etti. Kur’an-ın bütün din ve kültürlerin mensublarına gönderildiğini hatırlatan Prof.Dr Sarıtoprak, “Ayrıca Kuran’da inananlar olarak bütün peygamberlere inananlar kastedilir. Hz.Muhammed (SAV) Hz.İsa (AS) Hz.Musa (AS), Hz. İbrahim (AS) ve Hz.Nuh (AS) başta olmak üzere tüm peygamberlere inanırlar. Zira İslami perspektifte, peygamberlerin hepsi aynı zincirin halkaları gibidirler.” dedi. Diyalog çalışmalarında Kur’an-ı Kerim’in temel kaynak olduğunu hatırlatan Sarıtoprak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kur’an, Müslümanların inançlar arasındaki ilişkiler konusunda ana referans kaynağıdır. Bu tür diyalog çalışmaları insanlığın geleceği açısından büyük bir ümit kaynağıdır. Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer dinlerin mensupları bir araya gelebilir ve ortak kaygıları ve barış için işbirliği yapabilirler.” dedi.

Başpiskopos Christopher Prowse ise Avustralya’nın ilk yerlileri olan Aborjinler ile olan ilişkileri konu edindi. Prowse, “Diyalog soyut bir takım kavramlar ve fikirlerden ibaret değildir. Bu anlamda Avustralyalı Aborjinleri dinlemeli onların ümitlerini ve hayallerini paylaşmalıyız.” dedi.

Katolik Üniversitesi Gülen Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. İsmail Albayrak’da, Gülen Hareketi’nin dünyadaki diyalog faaliyetlerine dikkat çekti. Dünyanın 150 ülkesinde eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, diyalog ve hoşgörü çalışmalarını yürüten Hizmet Hareketi’nin çalışmalarına dikkat çeken Prof. Albayrak, bunun da dünya barışına önemli katkılar sağladığına inandığını kaydetti. Dört gün süren konferansta, Dinlerarası Diyalog Vatikan Eski Temsilcisi Başpiskopos Michael Fitzgerald, Başpiskopos Christopher Prowse, Dr Deborah Weissman, Robina Courtin, Prof. John Pawlowski, Michael Barnes Gerald O’Collins ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyen ve uzmanlar, çeşitli konularda birer tebliğ sundu.

GÜLEN: DİYALOG, YERYÜZÜNÜN HUZURU İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Öte yandan konferansa yazlı bir mesaj yollayan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, türlü çatışmalar ve savaşlarla sarsılmış insanlığın sevgi ve saygıya susadığını belirtti. Mesajında vicdanların bu güzel değerlerin toplumda hak ettikleri yeri almasında hasretle beklediğini hatırlatan Hocaefendi; “Beşeriyet, bunları temsil edenler karşısında bulduğu an, iştiyakla kucaklayarak, onlara sahip çıkacaktır ”dedi.

İnsanlığın büyük çoğunluğunun intisap ettiği dinlerin temsilcilerine düşen, dinleri bir çatışma unsuru olarak kullanmaya çalışanlara bedel, onları barış içinde bir anlaşma ve uzlaşma vasıtası olarak ortaya koymak olduğuna dikkat çeken Gülen; “Tarihi tecrübeler gösteriyor ki, diyalog yeryüzünün huzuru için çok kıymetli olduğu kadar ona giden yollar da zorluklarla doludur. Zira nefsani-şeytani duyguların esiri olan, zaaflarının seslerini yükseltmekle ortaya koyan ve tahriple kendilerini güçlü göstermeye çalışan bir takım kimseler ve gruplar her zaman var olmuştur; ihtimal o türlü kimseler bundan sonra da hoşgörüye pusular kuracak, diyaloğa giden yolları kapatmaya uğraşacak ve birlikte yaşama ahlakına uzanan köprüleri yıkmaya çalışacaklardır. Her şeye rağmen, bize, mevcut yolları ve köprüleri muhafaza ederken, bu konferansı düzenleyenlerin seçtikleri başlıkta da imada bulundukları gibi- çağa uygun yeni yollar bulmaya çalışmak, “dövene elsiz, sövene dilsiz” olmak, elli defa kırsalar da yine kırılmadan yerimizde kalmak, herkesi şefkatle kucaklamak ve yarınlara birbirimizi severek yürümek düşmektedir.” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜŞLER:

Md Thomas: Institute of Harmony Studies- Hindistan

Sayın Gülen’in çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz. Ben de Hindistan’da Hizmet Hareketi mensuplarının çalışmalarına yakından şahit oluyorum. Sayın Gülen’in önayak olduğu eğitim ve diyalog çalışmalarıyla Türkiye’de olduğu kadar, dünyada da bu açıdan önemli liderlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü günümüz dünyasının sorunlarına çare bulmanın tek çaresi diyalog ve bu yolla kurulan iletişimdir. Yoksa sorunlarımız sadece artacak. İnsanlığın ortak değerleri üzerinde çalışmalıyız. Bu konuda da Sayın Gülen çalışmaları ve mesajları ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli liderlerindendir. Bu yüzden kendisine karşı hayranlık duyuyorum. Hindistan’da da Hizmet Hareketi tarafından açılan okullar var. Hindistan’da Hizmet Hareketi çok aktif ve çok güzel eğitim faaliyetlerinde bulunuyorlar. Ben de kendileri ile ortak çalışmalarda bulundum. Hindistan’daki Hristiyan, Müslüman ve diğer farklı dinler arasındaki iletişime güzel katkıları oluyor. Aynı insanlık ailesinin üyeleri olarak, birbirimiz ile nasıl daha uyumlu ve güzel bir ilişkide bulunabiliriz? Bunun için çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki Ekim Ayında Haydarabat şehrinde Hizmet Hareketi ile yeni bir konferans düzenliyoruz. Sayın Fethullah Gülen’in tavsiyeleri ile gerçekleşen diyalog ve eğitim çalışmalarını Hindistan’da takdirle karşılıyoruz. Bu işbirliğine sadece ülkeler bazında değil uluslararası seviyede büyük bir ihtiyaç var.

Doç. Dr. Anita C. Ray: Katolik Üniversitesi Öğretim Üyesi

Son 50 yılda enformasyon, göç, turizm ve globalleşme nedeniyle Avustralya’daki dini tablo radikal değişiklikler geçirdi. Bizim de içinde yaşadığımız dünyanın bu uzak köşesi Victoria’da bile dini çeşitlilik konusu artık sadece akademisyenlerin konuştuğu bir konu olmaktan çıktı. Günümüz Avustralya’sında şehirde, kasabalarda ve hatta kırsal bölgelerde bile geniş bir yelpazeye yayılan farklı din ve kültürlerin mensupları ile bir arada olduğunuzu fark edersiniz. Bu durumda bu farklı kültürler ve dinlerin mensuplarının nasıl ve ne tür bir şekilde birbirleri ile diyalog kuracakları sorusu büyük bir önem taşımaktadır. Bu tür diyalog çalışmaları farklı inançta insanların birbirlerini tanımadıkları için korku ve hatta nefrete varacak düşüncelerin önünün alınabilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Katolik Üniversitesi olarak Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi AIS ile 4 günlük bir konferans düzenledik. Konferansımıza 20 ülkeden pek çok konuşmacı ve akademisyen iştirak ettiler. Aramızdaki benzerlikleri olduğu gibi, aramızdaki farklılıklar hakkında da konuştuk. Sayın Fethullah Gülen’in düşünceleri çerçevesinde oluşan Hizmet Hareketi de içinde bulunduğu aktif diyalog çalışmaları ve bunun topluma olan yansımalarıyla konferansımızın önemli konuları arasında yer aldı.

Programda konuşan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek, giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

Katolik Üniversitesi ACU ve Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AIS) ortak ortak organizesiyle “Çağımızda diyaloğa giden yollar” konulu konferans Melbourne’de gerçekleşti. Konferans, birbirinden ilgi çekici tebliğiler ve açıklamalarla sona erdi. Programa, Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı Peter Ryan’ın yanı sıra, 20 ülkeden akademisyen, farklı dinlerin temsilcisi ve konunun uzmanları katıldı. Avustralya Katolik Üniversitesi Kampüsünde gerçekleşen konferans, dört gün devam etti. Programın açış konuşmasını yapan Katolik Üniversitesi Teoloji ve Felsefe Bölümü Dekanı Prof. Dr. Anne Hunt, Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi ile ortak düzenledikleri programa katılımdan dolayı misafirlere teşekkür etti. Bu tür programların toplumsal barışa önemli katkılar sunduğunu belirten Prof.Dr. Hunt, bunun da farklı inanç mensuplarının birbirine saygı göstermesinden geçtiğini söyledi. Anne Hunt; “Dinler arasında barış olmadan dünyada barışın varlığından söz edilemez.” dedi.Programa katılarak bir konuşma yapan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan, konferansın önemine işaret etti. Başbakan Yardımcısı Ryan, konuşmasında, globalleşen dünyada, dinlerin bir arada yaşamaya mecbur olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

KUR’AN, İNANÇLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLERDE ANA REFERANS KAYNAĞIDIR

Konferansa Amerika’dan katılan Cleveland-Ohio’da John Carroll Üniversitesi İslami İlimler Bölümü Bediüzzaman Said Nursi Kürsüsü Başkanı Prof.Dr. Zeki Sarıtoprak, dinlerarası diyaloğun Kur’an’daki temellerine işaret etti. Kur’an-ın bütün din ve kültürlerin mensublarına gönderildiğini hatırlatan Prof.Dr Sarıtoprak, “Ayrıca Kuran’da inananlar olarak bütün peygamberlere inananlar kastedilir. Hz.Muhammed (SAV) Hz.İsa (AS) Hz.Musa (AS), Hz. İbrahim (AS) ve Hz.Nuh (AS) başta olmak üzere tüm peygamberlere inanırlar. Zira İslami perspektifte, peygamberlerin hepsi aynı zincirin halkaları gibidirler.” dedi. Diyalog çalışmalarında Kur’an-ı Kerim’in temel kaynak olduğunu hatırlatan Sarıtoprak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kur’an, Müslümanların inançlar arasındaki ilişkiler konusunda ana referans kaynağıdır. Bu tür diyalog çalışmaları insanlığın geleceği açısından büyük bir ümit kaynağıdır. Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer dinlerin mensupları bir araya gelebilir ve ortak kaygıları ve barış için işbirliği yapabilirler.” dedi.

Başpiskopos Christopher Prowse ise Avustralya’nın ilk yerlileri olan Aborjinler ile olan ilişkileri konu edindi. Prowse, “Diyalog soyut bir takım kavramlar ve fikirlerden ibaret değildir. Bu anlamda Avustralyalı Aborjinleri dinlemeli onların ümitlerini ve hayallerini paylaşmalıyız.” dedi.

Katolik Üniversitesi Gülen Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. İsmail Albayrak’da, Gülen Hareketi’nin dünyadaki diyalog faaliyetlerine dikkat çekti. Dünyanın 150 ülkesinde eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, diyalog ve hoşgörü çalışmalarını yürüten Hizmet Hareketi’nin çalışmalarına dikkat çeken Prof. Albayrak, bunun da dünya barışına önemli katkılar sağladığına inandığını kaydetti. Dört gün süren konferansta, Dinlerarası Diyalog Vatikan Eski Temsilcisi Başpiskopos Michael Fitzgerald, Başpiskopos Christopher Prowse, Dr Deborah Weissman, Robina Courtin, Prof. John Pawlowski, Michael Barnes Gerald O’Collins ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyen ve uzmanlar, çeşitli konularda birer tebliğ sundu.

GÜLEN: DİYALOG, YERYÜZÜNÜN HUZURU İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Öte yandan konferansa yazlı bir mesaj yollayan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, türlü çatışmalar ve savaşlarla sarsılmış insanlığın sevgi ve saygıya susadığını belirtti. Mesajında vicdanların bu güzel değerlerin toplumda hak ettikleri yeri almasında hasretle beklediğini hatırlatan Hocaefendi; “Beşeriyet, bunları temsil edenler karşısında bulduğu an, iştiyakla kucaklayarak, onlara sahip çıkacaktır ”dedi.

İnsanlığın büyük çoğunluğunun intisap ettiği dinlerin temsilcilerine düşen, dinleri bir çatışma unsuru olarak kullanmaya çalışanlara bedel, onları barış içinde bir anlaşma ve uzlaşma vasıtası olarak ortaya koymak olduğuna dikkat çeken Gülen; “Tarihi tecrübeler gösteriyor ki, diyalog yeryüzünün huzuru için çok kıymetli olduğu kadar ona giden yollar da zorluklarla doludur. Zira nefsani-şeytani duyguların esiri olan, zaaflarının seslerini yükseltmekle ortaya koyan ve tahriple kendilerini güçlü göstermeye çalışan bir takım kimseler ve gruplar her zaman var olmuştur; ihtimal o türlü kimseler bundan sonra da hoşgörüye pusular kuracak, diyaloğa giden yolları kapatmaya uğraşacak ve birlikte yaşama ahlakına uzanan köprüleri yıkmaya çalışacaklardır. Her şeye rağmen, bize, mevcut yolları ve köprüleri muhafaza ederken, bu konferansı düzenleyenlerin seçtikleri başlıkta da imada bulundukları gibi- çağa uygun yeni yollar bulmaya çalışmak, “dövene elsiz, sövene dilsiz” olmak, elli defa kırsalar da yine kırılmadan yerimizde kalmak, herkesi şefkatle kucaklamak ve yarınlara birbirimizi severek yürümek düşmektedir.” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜŞLER:

Md Thomas: Institute of Harmony Studies- Hindistan

Sayın Gülen’in çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz. Ben de Hindistan’da Hizmet Hareketi mensuplarının çalışmalarına yakından şahit oluyorum. Sayın Gülen’in önayak olduğu eğitim ve diyalog çalışmalarıyla Türkiye’de olduğu kadar, dünyada da bu açıdan önemli liderlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü günümüz dünyasının sorunlarına çare bulmanın tek çaresi diyalog ve bu yolla kurulan iletişimdir. Yoksa sorunlarımız sadece artacak. İnsanlığın ortak değerleri üzerinde çalışmalıyız. Bu konuda da Sayın Gülen çalışmaları ve mesajları ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli liderlerindendir. Bu yüzden kendisine karşı hayranlık duyuyorum. Hindistan’da da Hizmet Hareketi tarafından açılan okullar var. Hindistan’da Hizmet Hareketi çok aktif ve çok güzel eğitim faaliyetlerinde bulunuyorlar. Ben de kendileri ile ortak çalışmalarda bulundum. Hindistan’daki Hristiyan, Müslüman ve diğer farklı dinler arasındaki iletişime güzel katkıları oluyor. Aynı insanlık ailesinin üyeleri olarak, birbirimiz ile nasıl daha uyumlu ve güzel bir ilişkide bulunabiliriz? Bunun için çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki Ekim Ayında Haydarabat şehrinde Hizmet Hareketi ile yeni bir konferans düzenliyoruz. Sayın Fethullah Gülen’in tavsiyeleri ile gerçekleşen diyalog ve eğitim çalışmalarını Hindistan’da takdirle karşılıyoruz. Bu işbirliğine sadece ülkeler bazında değil uluslararası seviyede büyük bir ihtiyaç var.

Doç. Dr. Anita C. Ray: Katolik Üniversitesi Öğretim Üyesi

Son 50 yılda enformasyon, göç, turizm ve globalleşme nedeniyle Avustralya’daki dini tablo radikal değişiklikler geçirdi. Bizim de içinde yaşadığımız dünyanın bu uzak köşesi Victoria’da bile dini çeşitlilik konusu artık sadece akademisyenlerin konuştuğu bir konu olmaktan çıktı. Günümüz Avustralya’sında şehirde, kasabalarda ve hatta kırsal bölgelerde bile geniş bir yelpazeye yayılan farklı din ve kültürlerin mensupları ile bir arada olduğunuzu fark edersiniz. Bu durumda bu farklı kültürler ve dinlerin mensuplarının nasıl ve ne tür bir şekilde birbirleri ile diyalog kuracakları sorusu büyük bir önem taşımaktadır. Bu tür diyalog çalışmaları farklı inançta insanların birbirlerini tanımadıkları için korku ve hatta nefrete varacak düşüncelerin önünün alınabilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Katolik Üniversitesi olarak Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi AIS ile 4 günlük bir konferans düzenledik. Konferansımıza 20 ülkeden pek çok konuşmacı ve akademisyen iştirak ettiler. Aramızdaki benzerlikleri olduğu gibi, aramızdaki farklılıklar hakkında da konuştuk. Sayın Fethullah Gülen’in düşünceleri çerçevesinde oluşan Hizmet Hareketi de içinde bulunduğu aktif diyalog çalışmaları ve bunun topluma olan yansımalarıyla konferansımızın önemli konuları arasında yer aldı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Melbourne’de altın avcısı büyük 4.6 kilogramlık bir külçe buldu

Avustralya’da siber saldırı: 8 milyona yakın kişiye ait veriler çalındı

Güney Avustralya, Parlamentoda “Yerli Sesi” tasarsını onaylayan ilk eyalet oldu

Programda konuşan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek, giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

Katolik Üniversitesi ACU ve Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AIS) ortak ortak organizesiyle “Çağımızda diyaloğa giden yollar” konulu konferans Melbourne’de gerçekleşti. Konferans, birbirinden ilgi çekici tebliğiler ve açıklamalarla sona erdi. Programa, Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı Peter Ryan’ın yanı sıra, 20 ülkeden akademisyen, farklı dinlerin temsilcisi ve konunun uzmanları katıldı. Avustralya Katolik Üniversitesi Kampüsünde gerçekleşen konferans, dört gün devam etti. Programın açış konuşmasını yapan Katolik Üniversitesi Teoloji ve Felsefe Bölümü Dekanı Prof. Dr. Anne Hunt, Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi ile ortak düzenledikleri programa katılımdan dolayı misafirlere teşekkür etti. Bu tür programların toplumsal barışa önemli katkılar sunduğunu belirten Prof.Dr. Hunt, bunun da farklı inanç mensuplarının birbirine saygı göstermesinden geçtiğini söyledi. Anne Hunt; “Dinler arasında barış olmadan dünyada barışın varlığından söz edilemez.” dedi.Programa katılarak bir konuşma yapan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan, konferansın önemine işaret etti. Başbakan Yardımcısı Ryan, konuşmasında, globalleşen dünyada, dinlerin bir arada yaşamaya mecbur olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

KUR’AN, İNANÇLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLERDE ANA REFERANS KAYNAĞIDIR

Konferansa Amerika’dan katılan Cleveland-Ohio’da John Carroll Üniversitesi İslami İlimler Bölümü Bediüzzaman Said Nursi Kürsüsü Başkanı Prof.Dr. Zeki Sarıtoprak, dinlerarası diyaloğun Kur’an’daki temellerine işaret etti. Kur’an-ın bütün din ve kültürlerin mensublarına gönderildiğini hatırlatan Prof.Dr Sarıtoprak, “Ayrıca Kuran’da inananlar olarak bütün peygamberlere inananlar kastedilir. Hz.Muhammed (SAV) Hz.İsa (AS) Hz.Musa (AS), Hz. İbrahim (AS) ve Hz.Nuh (AS) başta olmak üzere tüm peygamberlere inanırlar. Zira İslami perspektifte, peygamberlerin hepsi aynı zincirin halkaları gibidirler.” dedi. Diyalog çalışmalarında Kur’an-ı Kerim’in temel kaynak olduğunu hatırlatan Sarıtoprak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kur’an, Müslümanların inançlar arasındaki ilişkiler konusunda ana referans kaynağıdır. Bu tür diyalog çalışmaları insanlığın geleceği açısından büyük bir ümit kaynağıdır. Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer dinlerin mensupları bir araya gelebilir ve ortak kaygıları ve barış için işbirliği yapabilirler.” dedi.

Başpiskopos Christopher Prowse ise Avustralya’nın ilk yerlileri olan Aborjinler ile olan ilişkileri konu edindi. Prowse, “Diyalog soyut bir takım kavramlar ve fikirlerden ibaret değildir. Bu anlamda Avustralyalı Aborjinleri dinlemeli onların ümitlerini ve hayallerini paylaşmalıyız.” dedi.

Katolik Üniversitesi Gülen Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. İsmail Albayrak’da, Gülen Hareketi’nin dünyadaki diyalog faaliyetlerine dikkat çekti. Dünyanın 150 ülkesinde eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, diyalog ve hoşgörü çalışmalarını yürüten Hizmet Hareketi’nin çalışmalarına dikkat çeken Prof. Albayrak, bunun da dünya barışına önemli katkılar sağladığına inandığını kaydetti. Dört gün süren konferansta, Dinlerarası Diyalog Vatikan Eski Temsilcisi Başpiskopos Michael Fitzgerald, Başpiskopos Christopher Prowse, Dr Deborah Weissman, Robina Courtin, Prof. John Pawlowski, Michael Barnes Gerald O’Collins ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyen ve uzmanlar, çeşitli konularda birer tebliğ sundu.

GÜLEN: DİYALOG, YERYÜZÜNÜN HUZURU İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Öte yandan konferansa yazlı bir mesaj yollayan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, türlü çatışmalar ve savaşlarla sarsılmış insanlığın sevgi ve saygıya susadığını belirtti. Mesajında vicdanların bu güzel değerlerin toplumda hak ettikleri yeri almasında hasretle beklediğini hatırlatan Hocaefendi; “Beşeriyet, bunları temsil edenler karşısında bulduğu an, iştiyakla kucaklayarak, onlara sahip çıkacaktır ”dedi.

İnsanlığın büyük çoğunluğunun intisap ettiği dinlerin temsilcilerine düşen, dinleri bir çatışma unsuru olarak kullanmaya çalışanlara bedel, onları barış içinde bir anlaşma ve uzlaşma vasıtası olarak ortaya koymak olduğuna dikkat çeken Gülen; “Tarihi tecrübeler gösteriyor ki, diyalog yeryüzünün huzuru için çok kıymetli olduğu kadar ona giden yollar da zorluklarla doludur. Zira nefsani-şeytani duyguların esiri olan, zaaflarının seslerini yükseltmekle ortaya koyan ve tahriple kendilerini güçlü göstermeye çalışan bir takım kimseler ve gruplar her zaman var olmuştur; ihtimal o türlü kimseler bundan sonra da hoşgörüye pusular kuracak, diyaloğa giden yolları kapatmaya uğraşacak ve birlikte yaşama ahlakına uzanan köprüleri yıkmaya çalışacaklardır. Her şeye rağmen, bize, mevcut yolları ve köprüleri muhafaza ederken, bu konferansı düzenleyenlerin seçtikleri başlıkta da imada bulundukları gibi- çağa uygun yeni yollar bulmaya çalışmak, “dövene elsiz, sövene dilsiz” olmak, elli defa kırsalar da yine kırılmadan yerimizde kalmak, herkesi şefkatle kucaklamak ve yarınlara birbirimizi severek yürümek düşmektedir.” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜŞLER:

Md Thomas: Institute of Harmony Studies- Hindistan

Sayın Gülen’in çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz. Ben de Hindistan’da Hizmet Hareketi mensuplarının çalışmalarına yakından şahit oluyorum. Sayın Gülen’in önayak olduğu eğitim ve diyalog çalışmalarıyla Türkiye’de olduğu kadar, dünyada da bu açıdan önemli liderlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü günümüz dünyasının sorunlarına çare bulmanın tek çaresi diyalog ve bu yolla kurulan iletişimdir. Yoksa sorunlarımız sadece artacak. İnsanlığın ortak değerleri üzerinde çalışmalıyız. Bu konuda da Sayın Gülen çalışmaları ve mesajları ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli liderlerindendir. Bu yüzden kendisine karşı hayranlık duyuyorum. Hindistan’da da Hizmet Hareketi tarafından açılan okullar var. Hindistan’da Hizmet Hareketi çok aktif ve çok güzel eğitim faaliyetlerinde bulunuyorlar. Ben de kendileri ile ortak çalışmalarda bulundum. Hindistan’daki Hristiyan, Müslüman ve diğer farklı dinler arasındaki iletişime güzel katkıları oluyor. Aynı insanlık ailesinin üyeleri olarak, birbirimiz ile nasıl daha uyumlu ve güzel bir ilişkide bulunabiliriz? Bunun için çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki Ekim Ayında Haydarabat şehrinde Hizmet Hareketi ile yeni bir konferans düzenliyoruz. Sayın Fethullah Gülen’in tavsiyeleri ile gerçekleşen diyalog ve eğitim çalışmalarını Hindistan’da takdirle karşılıyoruz. Bu işbirliğine sadece ülkeler bazında değil uluslararası seviyede büyük bir ihtiyaç var.

Doç. Dr. Anita C. Ray: Katolik Üniversitesi Öğretim Üyesi

Son 50 yılda enformasyon, göç, turizm ve globalleşme nedeniyle Avustralya’daki dini tablo radikal değişiklikler geçirdi. Bizim de içinde yaşadığımız dünyanın bu uzak köşesi Victoria’da bile dini çeşitlilik konusu artık sadece akademisyenlerin konuştuğu bir konu olmaktan çıktı. Günümüz Avustralya’sında şehirde, kasabalarda ve hatta kırsal bölgelerde bile geniş bir yelpazeye yayılan farklı din ve kültürlerin mensupları ile bir arada olduğunuzu fark edersiniz. Bu durumda bu farklı kültürler ve dinlerin mensuplarının nasıl ve ne tür bir şekilde birbirleri ile diyalog kuracakları sorusu büyük bir önem taşımaktadır. Bu tür diyalog çalışmaları farklı inançta insanların birbirlerini tanımadıkları için korku ve hatta nefrete varacak düşüncelerin önünün alınabilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Katolik Üniversitesi olarak Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi AIS ile 4 günlük bir konferans düzenledik. Konferansımıza 20 ülkeden pek çok konuşmacı ve akademisyen iştirak ettiler. Aramızdaki benzerlikleri olduğu gibi, aramızdaki farklılıklar hakkında da konuştuk. Sayın Fethullah Gülen’in düşünceleri çerçevesinde oluşan Hizmet Hareketi de içinde bulunduğu aktif diyalog çalışmaları ve bunun topluma olan yansımalarıyla konferansımızın önemli konuları arasında yer aldı.

Programda konuşan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek, giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

Katolik Üniversitesi ACU ve Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AIS) ortak ortak organizesiyle “Çağımızda diyaloğa giden yollar” konulu konferans Melbourne’de gerçekleşti. Konferans, birbirinden ilgi çekici tebliğiler ve açıklamalarla sona erdi. Programa, Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı Peter Ryan’ın yanı sıra, 20 ülkeden akademisyen, farklı dinlerin temsilcisi ve konunun uzmanları katıldı. Avustralya Katolik Üniversitesi Kampüsünde gerçekleşen konferans, dört gün devam etti. Programın açış konuşmasını yapan Katolik Üniversitesi Teoloji ve Felsefe Bölümü Dekanı Prof. Dr. Anne Hunt, Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi ile ortak düzenledikleri programa katılımdan dolayı misafirlere teşekkür etti. Bu tür programların toplumsal barışa önemli katkılar sunduğunu belirten Prof.Dr. Hunt, bunun da farklı inanç mensuplarının birbirine saygı göstermesinden geçtiğini söyledi. Anne Hunt; “Dinler arasında barış olmadan dünyada barışın varlığından söz edilemez.” dedi.Programa katılarak bir konuşma yapan Victoria Başbakan Yardımcısı Peter Ryan, konferansın önemine işaret etti. Başbakan Yardımcısı Ryan, konuşmasında, globalleşen dünyada, dinlerin bir arada yaşamaya mecbur olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısı Peter Ryan “Şu bir gerçek ki içinde yaşadığımız gezegen giderek küçülmektedir. Bu nedenle içinde yaşayan biz insanların birlikte, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşayabilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için de dünyadaki farklı din, dil, düşünce ve kültürlere saygı göstermek giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

KUR’AN, İNANÇLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLERDE ANA REFERANS KAYNAĞIDIR

Konferansa Amerika’dan katılan Cleveland-Ohio’da John Carroll Üniversitesi İslami İlimler Bölümü Bediüzzaman Said Nursi Kürsüsü Başkanı Prof.Dr. Zeki Sarıtoprak, dinlerarası diyaloğun Kur’an’daki temellerine işaret etti. Kur’an-ın bütün din ve kültürlerin mensublarına gönderildiğini hatırlatan Prof.Dr Sarıtoprak, “Ayrıca Kuran’da inananlar olarak bütün peygamberlere inananlar kastedilir. Hz.Muhammed (SAV) Hz.İsa (AS) Hz.Musa (AS), Hz. İbrahim (AS) ve Hz.Nuh (AS) başta olmak üzere tüm peygamberlere inanırlar. Zira İslami perspektifte, peygamberlerin hepsi aynı zincirin halkaları gibidirler.” dedi. Diyalog çalışmalarında Kur’an-ı Kerim’in temel kaynak olduğunu hatırlatan Sarıtoprak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kur’an, Müslümanların inançlar arasındaki ilişkiler konusunda ana referans kaynağıdır. Bu tür diyalog çalışmaları insanlığın geleceği açısından büyük bir ümit kaynağıdır. Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer dinlerin mensupları bir araya gelebilir ve ortak kaygıları ve barış için işbirliği yapabilirler.” dedi.

Başpiskopos Christopher Prowse ise Avustralya’nın ilk yerlileri olan Aborjinler ile olan ilişkileri konu edindi. Prowse, “Diyalog soyut bir takım kavramlar ve fikirlerden ibaret değildir. Bu anlamda Avustralyalı Aborjinleri dinlemeli onların ümitlerini ve hayallerini paylaşmalıyız.” dedi.

Katolik Üniversitesi Gülen Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. İsmail Albayrak’da, Gülen Hareketi’nin dünyadaki diyalog faaliyetlerine dikkat çekti. Dünyanın 150 ülkesinde eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, diyalog ve hoşgörü çalışmalarını yürüten Hizmet Hareketi’nin çalışmalarına dikkat çeken Prof. Albayrak, bunun da dünya barışına önemli katkılar sağladığına inandığını kaydetti. Dört gün süren konferansta, Dinlerarası Diyalog Vatikan Eski Temsilcisi Başpiskopos Michael Fitzgerald, Başpiskopos Christopher Prowse, Dr Deborah Weissman, Robina Courtin, Prof. John Pawlowski, Michael Barnes Gerald O’Collins ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyen ve uzmanlar, çeşitli konularda birer tebliğ sundu.

GÜLEN: DİYALOG, YERYÜZÜNÜN HUZURU İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Öte yandan konferansa yazlı bir mesaj yollayan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, türlü çatışmalar ve savaşlarla sarsılmış insanlığın sevgi ve saygıya susadığını belirtti. Mesajında vicdanların bu güzel değerlerin toplumda hak ettikleri yeri almasında hasretle beklediğini hatırlatan Hocaefendi; “Beşeriyet, bunları temsil edenler karşısında bulduğu an, iştiyakla kucaklayarak, onlara sahip çıkacaktır ”dedi.

İnsanlığın büyük çoğunluğunun intisap ettiği dinlerin temsilcilerine düşen, dinleri bir çatışma unsuru olarak kullanmaya çalışanlara bedel, onları barış içinde bir anlaşma ve uzlaşma vasıtası olarak ortaya koymak olduğuna dikkat çeken Gülen; “Tarihi tecrübeler gösteriyor ki, diyalog yeryüzünün huzuru için çok kıymetli olduğu kadar ona giden yollar da zorluklarla doludur. Zira nefsani-şeytani duyguların esiri olan, zaaflarının seslerini yükseltmekle ortaya koyan ve tahriple kendilerini güçlü göstermeye çalışan bir takım kimseler ve gruplar her zaman var olmuştur; ihtimal o türlü kimseler bundan sonra da hoşgörüye pusular kuracak, diyaloğa giden yolları kapatmaya uğraşacak ve birlikte yaşama ahlakına uzanan köprüleri yıkmaya çalışacaklardır. Her şeye rağmen, bize, mevcut yolları ve köprüleri muhafaza ederken, bu konferansı düzenleyenlerin seçtikleri başlıkta da imada bulundukları gibi- çağa uygun yeni yollar bulmaya çalışmak, “dövene elsiz, sövene dilsiz” olmak, elli defa kırsalar da yine kırılmadan yerimizde kalmak, herkesi şefkatle kucaklamak ve yarınlara birbirimizi severek yürümek düşmektedir.” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜŞLER:

Md Thomas: Institute of Harmony Studies- Hindistan

Sayın Gülen’in çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz. Ben de Hindistan’da Hizmet Hareketi mensuplarının çalışmalarına yakından şahit oluyorum. Sayın Gülen’in önayak olduğu eğitim ve diyalog çalışmalarıyla Türkiye’de olduğu kadar, dünyada da bu açıdan önemli liderlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü günümüz dünyasının sorunlarına çare bulmanın tek çaresi diyalog ve bu yolla kurulan iletişimdir. Yoksa sorunlarımız sadece artacak. İnsanlığın ortak değerleri üzerinde çalışmalıyız. Bu konuda da Sayın Gülen çalışmaları ve mesajları ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli liderlerindendir. Bu yüzden kendisine karşı hayranlık duyuyorum. Hindistan’da da Hizmet Hareketi tarafından açılan okullar var. Hindistan’da Hizmet Hareketi çok aktif ve çok güzel eğitim faaliyetlerinde bulunuyorlar. Ben de kendileri ile ortak çalışmalarda bulundum. Hindistan’daki Hristiyan, Müslüman ve diğer farklı dinler arasındaki iletişime güzel katkıları oluyor. Aynı insanlık ailesinin üyeleri olarak, birbirimiz ile nasıl daha uyumlu ve güzel bir ilişkide bulunabiliriz? Bunun için çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki Ekim Ayında Haydarabat şehrinde Hizmet Hareketi ile yeni bir konferans düzenliyoruz. Sayın Fethullah Gülen’in tavsiyeleri ile gerçekleşen diyalog ve eğitim çalışmalarını Hindistan’da takdirle karşılıyoruz. Bu işbirliğine sadece ülkeler bazında değil uluslararası seviyede büyük bir ihtiyaç var.

Doç. Dr. Anita C. Ray: Katolik Üniversitesi Öğretim Üyesi

Son 50 yılda enformasyon, göç, turizm ve globalleşme nedeniyle Avustralya’daki dini tablo radikal değişiklikler geçirdi. Bizim de içinde yaşadığımız dünyanın bu uzak köşesi Victoria’da bile dini çeşitlilik konusu artık sadece akademisyenlerin konuştuğu bir konu olmaktan çıktı. Günümüz Avustralya’sında şehirde, kasabalarda ve hatta kırsal bölgelerde bile geniş bir yelpazeye yayılan farklı din ve kültürlerin mensupları ile bir arada olduğunuzu fark edersiniz. Bu durumda bu farklı kültürler ve dinlerin mensuplarının nasıl ve ne tür bir şekilde birbirleri ile diyalog kuracakları sorusu büyük bir önem taşımaktadır. Bu tür diyalog çalışmaları farklı inançta insanların birbirlerini tanımadıkları için korku ve hatta nefrete varacak düşüncelerin önünün alınabilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Katolik Üniversitesi olarak Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi AIS ile 4 günlük bir konferans düzenledik. Konferansımıza 20 ülkeden pek çok konuşmacı ve akademisyen iştirak ettiler. Aramızdaki benzerlikleri olduğu gibi, aramızdaki farklılıklar hakkında da konuştuk. Sayın Fethullah Gülen’in düşünceleri çerçevesinde oluşan Hizmet Hareketi de içinde bulunduğu aktif diyalog çalışmaları ve bunun topluma olan yansımalarıyla konferansımızın önemli konuları arasında yer aldı.

PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Avustralya’dan getirilen vasiyet sikkeler Ankara’da

SONRAKİ HABER

YouTube Now Tracks Your Time Spent Watching Videos

BENZER HABERLER

Melbourne’de altın avcısı büyük 4.6 kilogramlık bir külçe buldu
Avustralya

Melbourne’de altın avcısı büyük 4.6 kilogramlık bir külçe buldu

Mart 29, 2023
Siber saldırıyla, Avusturalya’nın kan haritası çalındı!
Avustralya

Avustralya’da siber saldırı: 8 milyona yakın kişiye ait veriler çalındı

Mart 28, 2023
Güney Avustralya, Parlamentoda “Yerli Sesi”  tasarsını onaylayan ilk eyalet oldu
Avustralya

Güney Avustralya, Parlamentoda “Yerli Sesi” tasarsını onaylayan ilk eyalet oldu

Mart 27, 2023
Liberaller NSW Eyaleti’ni de kaybetti:İşçi Partisi Avustralya’da tek başına iktidar
Avustralya

Liberaller NSW Eyaleti’ni de kaybetti:
İşçi Partisi Avustralya’da tek başına iktidar

Mart 26, 2023
Uyuşturucu tacirlerine operasyon: Papua Yeni Gine’den Avustralya’ya 15 milyon dolar değerinde metamfetamin
Avustralya

Uyuşturucu tacirlerine operasyon: Papua Yeni Gine’den Avustralya’ya 15 milyon dolar değerinde metamfetamin

Mart 25, 2023
Refrandum sorusunu açıklayan Başbakan Albanese: Hangi inanç ve ırktan olursak olalım eşit söz hakkına sahibiz
Avustralya

Refrandum sorusunu açıklayan Başbakan Albanese: Hangi inanç ve ırktan olursak olalım eşit söz hakkına sahibiz

Mart 26, 2023
  • All
  • Manşet
Manşet

Perinçek: Cumhur İttifakı’na katılma talebimiz reddedildi, bizi değil HÜDA PAR’ı tercih ettiler

by zmnaus
Mart 29, 2023
0

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı’na katılma talebinde bulunduklarını ancak bu talebin reddedildiğini açıkladı. Perinçek, “Erdoğan’a Vatan Partisi’nin Cumhur...

Eksik kanunlaştı, olacak şey değil’ diyen Gergerlioğlu: Yasa, baba ve 10 yıldan fazla cezası olan anneleri kapsamıyor

Eksik kanunlaştı, olacak şey değil’ diyen Gergerlioğlu: Yasa, baba ve 10 yıldan fazla cezası olan anneleri kapsamıyor

Mart 29, 2023
HÜDA PAR’lıdan ‘IŞİD kafalı’ sözler: Kılıçdaroğlu kim, Akşener kim, onların kafasını keseceğiz

HÜDA PAR’lıdan ‘IŞİD kafalı’ sözler: Kılıçdaroğlu kim, Akşener kim, onların kafasını keseceğiz

Mart 29, 2023
Erdoğan’ın Aydın’da yapacağı miting öncesi afişleri sökülüp dereye atıldı

330 avukattan imza: Erdoğan üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamaz

Mart 29, 2023
İskoçya’nın yeni başbakanı Hamza Yusuf resmi konuttaki ilk gününde namaz kıldırdı

İskoçya’nın yeni başbakanı Hamza Yusuf resmi konuttaki ilk gününde namaz kıldırdı

Mart 29, 2023
Melbourne’de altın avcısı büyük 4.6 kilogramlık bir külçe buldu

Melbourne’de altın avcısı büyük 4.6 kilogramlık bir külçe buldu

Mart 29, 2023

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist