• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Genel Gündem

Savaşı durdurun diyenlere: Adiler, hainler, ahlaksızlar

Ocak 28, 2018
in Genel Gündem, POLİTİKA
1
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DEVA Partisi’nin KHK mağduriyeti önergesi AKP-MHP tarafından reddedildi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı

DEM Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Operasyonlar kayyım anlayışının devamı

AKP Genel Başkanı  Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik düzenlediği ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na karşı ‘Savaşı durdurun’  mektubuna imza atan gazeteci, akademisyen, sanatçıya ağır sözlerle yüklenmeye devam etti.

Aralarında eski bakan, milletvekili, akademisyen, yönetmen, yazar, senarist, gazeteci ve oyuncuların da bulunduğu 170 kişi AKP’li milletvekillerine mektup göndererek Afrin’e yönelik harekatın durdurulması istemişti.  Erdoğan Çorum AKP il kongresinde yaptığı konuşmada mektubun imzacıları için şunları söyledi: “Adının önünde profesör olan, doçent olan, sanatçı olan birileri, savaşı durdurun diyor. Barış istiyorlarmış. Bölgede çatışma istemiyorlarmış. Bölgede huzurun sağlanmasının yolu YPG ile iyi geçinmekten geçiyormuş. Utanmadan bir de bunu imzalayıp milletvekillerine göndermişler.  Ya adama sormazlar mı, ‘Şimdiye kadar aklınız neredeydi?’ diye. Terör örgütü ülkemize saldırırken siz neredeydiniz be? Kan dökülmesine karşısınız da bölücü örgüt, Suriye’de on binlerce insanı katlederken niye gıkınız çıkmadı be? Profesör olmak, doçent olmak, sanatçı olmak size artı değer mi katıyor? Hainler. Vicdansızlar. Adiler. Ahlaksızlar. Neden o zaman üç maymunu oynadınız? Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak bunu biliniz. Bunların yaptığı riyakarlıktır, fikir soytarılığıdır, teröristlere canlı kalkan olmaktır. “

AKP’li vekillere mektup: Savaşı derhal durdurun

Öte yandan Türkiye’nin ‘Zeytin Dalı’ adı ile 20 Ocak’ta Afrin’e başlattığı harekat bugün beşinci gününde sürerken, saldırılara yönelik tepkiler de gelmeye devam ediyor.Aralarında eski bakan, oyuncu, yazar, yönetmen ve gazetecinin de bulunduğu 170’i aşkın isim Afrin’e yönelik saldırıların durdurulmasını talep eden ortak bir mektubun altına imza atarak başta AKP’li milletvekilleri olmak üzere Meclis’teki tüm vekillere gönderdi.

Gazetekarınca’nın aktardığına göre, mektup şöyle:

“Sayın Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili,

Biz aşağıda imzası bulunan yurttaşlar, elinizdeki yetki ve taşıdığınız sorumluluk nedeniyle milyonlarca insanımız adına size sesleniyoruz.

Ülkemizde ve bölgemizde savaş değil sulh ve sükûn istiyoruz. Sınırlarımızı korumanın ve beka sorunu yaşamamanın en iyi yolunun karşılıklı dostluk ve iyi komşuluk bağlarını güçlendirmek olduğuna inanıyoruz. Güvenliğimizin milyarlara mâl olan silahlanmayla, gencecik insanların yaşamı pahasına ve on binlerce aileyi yersiz yurtsuz bırakacak bir savaşla değil, karşılıklı müzakere ve işbirlikleri üzerinden sağlanacağını, üstelik bunun mümkün olduğunu, tecrübe ile biliyoruz.

Türkiye’ye bir tehditte bulunmayan, Suriye toprağı olan Afrin’e silahlı müdahalenin bölgemize ve ülkemize barış ve güvenlik değil, daha büyük sorunlar, yıkım ve acı getireceğini, Kürt yurttaşlarımızı da yürekten yaralayacağını biliyoruz.

Ortadoğu’yu bir vekalet savaşları cehennemine çevirmiş olan yabancı devletlerin oradaki askerî varlıkları bile uluslararası hukukun ihlaliyken, onların arasına katılmak gibi bir niyet ve bu yönde atılacak adımlar ülkemizi sadece hüsrana uğratacak, on yıllarca telafisi mümkün olmayacak toplumsal, siyasal, ekonomik ve insanî kayıplara yol açacaktır.

Yurttaş kimliğimiz ve sorumluluğumuzla, halkımızın ve tarihin önünde siz yetki sahiplerini uyarıyor, sesimize kulak vererek sağduyulu davranmaya, savaşı derhal durdurmaya ve sorunu diyalogla çözmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla.”

Mektuba imza atan isimler şöyle:

Abdullah Demirbaş, Fatma Bostan Ünsal, Nimet Tanrıkulu, Abdülbaki Erdoğmuş, Ferhat Tunç, Nimet Yardımcı, Ahmet Aykaç, Fethiye Çetin, Nur Bekata Mardin, Ahmet Faruk Ünsal, Fidan Eroğlu, Nurcan Baysal, Ahmet İnsel, Fikret Ünlü, Nurhan Keeler, Ahmet Özdemir Aktan, Füsun Ertuğ, Nurten Ertuğrul, Ahmet Tonak, Genco Erkal, Olga Hünler, Akın Birdal, Gençay Gürsoy, Onur Hamzaoğlu, Ali Bilge, Gonca Gül Gedikoğlu, Orhan Alkaya, Ali Haydar Konca, Gönül Saray, Orhan Silier, Ali Uçansu, Gülriz Sururi, Oya Baydar, Arzu Başaran, Gülseren Onanç, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Aslıhan Karabacak Calviello, Gülten Kaya, Ömer Laçiner, Aydın Arı, Gürhan Ertür, Ömer Madra, Aydın Selcen, Hacer Ansal, Özgün E. Bulut, Aynur Özuğurlu, Halil Ergün, Özgür Müftüoğlu, Ayşe Erzan, Hasan Cemal, Pınar Kılıçer, Ayşe Hür, Hasip Kaplan, Rakel Dink, Ayşe Nur Doksat, Hıdır Işık, Rıfat Yüzbaşıoğlu, Ayşegül Devecioğlu, Hüda Kaya, Salman Kaya, Ayten Yıldırım, Hürriyet Karadeniz, Savaş Demirci, Bahattin Yücel, Hüsamettin Cindoruk, Sefa Feza Arslan, Baki Tezcan, Hüseyin Ayrılmaz, Sema Kaygusuz, Baskın Oran, Hüsnü Okçuoğlu, Semih Bilgen, Belgin Koç, İhsan Eliaçık, Semih Gümüş, Beyza Üstün, Kıvanç Ersoy, Semra Somersan, Binnaz Toprak, Kumru Toktamış, Serhat Baysan, Burhan Sönmez, Kuvvet Lordoğlu, Servet Demir, Bülent Utku, Lale Mansur, Simten Coşar, Celal Korkut Yıldırım, Lati Akyüz, Suavi, Celalettin Can, Levent Tüzel, Suna Uluçınar Aygün, Cem Mansur, Mebuse Tekay, Süleyman Çelebi, Cem Özatalay, Mehmet Rasgelener, Şahika Yüksel, Cengiz Arın, Mehmet Rauf Sandalcı, Şanar Yurdatapan, Ceren Şengül, Melehat Kutun, Şebnem Korur Fincancı, Cihangir İslam, Melek Taylan, Tahsin Yeşildere, Defne Asal, Meral Camcı, Taner Akçam, Deniz Türkali, Meryem Koray, Tarhan Erdem, Deniz Yonucu, Mete Çetik, Tarık Ziya Ekinci, Dilek Gökçin, Mine Gencel Bek, Tatyos Bebek, Ece Temelkuran, Muammer Keskin, Tebesssüm Yılmaz, Ekrem Baran, Muhammed Salar, Tilbe Saran, Elif Sandal Önal, Murat Belge, Tuna Altınel, Emine Uşaklıgil, Murat Çeyişakar, Tümay İmre, Engin Sustam, Murat Morova, Ufuk Uras, Erdal Kalkan, Mustafa Altıntop, Ümit Kıvanç, Erdoğan Aydın, Mustafa Paçal, Ümit Özgümüş, Erol Katırcıoğlu, Muzaffer Kaya, Viki Çiprut, Ersin Salman, Nadire Mater, Yakın Ertürk, Ertuğrul Günay, Nalan Erbil, Yasemin Bektaş, Ertuğrul Mavioğlu, Nazan Aksoy, Zehra Kabasakal Arat, Ertuğrul Yalçınbayır, Nazar Büyüm, Zelal Ekinci, Esra Arsan, Necmiye Alpay, Zeynep Oral, Esra Mungan, Nesrin Nas, Zeynep Tanbay, Eşref Erdem, Nesteren Davutoğlu, Zişan Kürüm, Fadıl Öztürk, Neşe Erdilek, Ziya Halis, Fadime Gök, Neşe Yaşin, Zülfü Livaneli, Fahrettin Dağlı, Nil Mutluer.

 

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

AHMET TAKAN: ABDULLAH GÜL,BUNDAN SONRA SOKAĞA ZOR ÇIKAR

SONRAKİ HABER

Ahmet Bozkuş: Bu hafta tanıdığım bir sanatçıyı anlattım,siz de tanıyın diye..

BENZER HABERLER

Adana Maratonu’nda ‘KHK Zulmüne Son’ pankartı!
Manşet

DEVA Partisi’nin KHK mağduriyeti önergesi AKP-MHP tarafından reddedildi

Temmuz 11, 2025
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı
Manşet

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı

Temmuz 8, 2025
DEM Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Operasyonlar kayyım anlayışının devamı
Manşet

DEM Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Operasyonlar kayyım anlayışının devamı

Temmuz 6, 2025
Saray rejiminden CHP’li belediyelere cadı avı: 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’na gözaltı!
Manşet

Saray rejiminden CHP’li belediyelere cadı avı: 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’na gözaltı!

Temmuz 5, 2025
CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti
Manşet

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti

Temmuz 3, 2025
Yılmaz Büyükerşen: Kılıçdaroğlu’nun hırsları aklının çok üstünde
Manşet

Yılmaz Büyükerşen: Kılıçdaroğlu’nun hırsları aklının çok üstünde

Haziran 29, 2025
    • All
    • Manşet
    15 Temmuz’un sırrı çözüldü: ‘Apolet Perdesi’ yayında
    Manşet

    15 Temmuz’un sırrı çözüldü: ‘Apolet Perdesi’ yayında

    by zmnaus
    Temmuz 11, 2025
    0

    15 Temmuz’un sırrı çözüldü!  Dönemin Yüksek Askerî Şura Üyesi Orgeneral Akın Öztürk’ün, en yakın çalışma arkadaşları, çok önemli bilgileri ‘Spoiler:...

    PKK, silah bırakma ve fesih kararını açıkladı: Işte detaylar

    PKK, 47 yıl sonra silah bırakı: Casana Mağarası’nda silah bırakma töreni

    Temmuz 11, 2025
    Adana Maratonu’nda ‘KHK Zulmüne Son’ pankartı!

    DEVA Partisi’nin KHK mağduriyeti önergesi AKP-MHP tarafından reddedildi

    Temmuz 11, 2025
    PKK Süleymaniye’de silah bırakısını izlemeye giden Sırrı Sakık:Hepimiz için hayırlı olacak

    PKK Süleymaniye’de silah bırakısını izlemeye giden Sırrı Sakık:Hepimiz için hayırlı olacak

    Temmuz 11, 2025

    Vatan (daş) ve Metan Gazı! Kime sağ olsun diyeceğiz?

    Temmuz 11, 2025
    CHP’li iki Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı: Zeydan Karalar ve Ahmet Şahin tututklandı

    CHP’li iki Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı: Zeydan Karalar ve Ahmet Şahin tututklandı

    Temmuz 10, 2025

    İLETİŞİM

    info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

    Sydney Ofisi telefonu

    +61 02 96496006

    27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

    AVUSTRALYA REHBERİ

     

      • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
      • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
      • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
      • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER
      • UZAK DOĞU
      • AVRASYA
      • AVRUPA
      • AMERİKA
      • AİLEM
      • TEKNOLOJİ
      • KONUK YORUM