• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home POLİTİKA

Zülfü Livaneli: 1 Nisan’da AKP’ye güzel bir İstanbul sürprizi yapalım

Mart 17, 2019
in POLİTİKA
11
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediyesi’nce inşaatına başlanacak olan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, kendisinin İBB başkan adayı olduğu döneme gönderme yaparak, ‘1994’te yarım bıraktığımız bir iş var. Çok az bir oy farkıyla Türkiye’nin seyri değişmişti. Ekrem İmamoğlu’nun, bizim 94’te yarım bıraktığımız bayrağı alıp yükselteceğine inanıyorum. Yaşar Kemal yaşasaydı, Ekrem İmamoğlu’na ve Ali Kılıç’a oy verirdi” dedi.

Livaneli’nin ardından sahneye çıkan İmamoğlu, usta sanatçıya, ”Sayın Zülfü Livaneli’ye desteği için çok teşekkür ediyorum. O yarım kalan işi de 1 Nisan’da bitireceğiz” dedi.CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah Bağcılar ve Avcılar’da başladığı seçim turunu, öğle saatlerinde Maltepe’ye taşıdı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saray rejiminden CHP’li belediyelere cadı avı: 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’na gözaltı!

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti

Yılmaz Büyükerşen: Kılıçdaroğlu’nun hırsları aklının çok üstünde

İmamoğlu, Maltepe’de ilk olarak ”Doğu Karadeniz Buluşması”nda STK temsilcileri, kanaat önderleri ve iş insanları ile bir araya geldi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, ”Belediyelerimizin birçoğu, başarılara imza atarken, inanın belki de eforunun, enerjisinin büyük bir kısmını da İBB’deki uyumsuzlukları da çözmek için ciddi efor sarf ediyor. Ben de belediye başkanlığı yaptım. Yaşadığım şu ki; inanılmaz bir partizanlık ve yok sayma üzerine, hizmetin ikinci sıraya, hatta üçüncü sıraya atıldığı, sadece talimatlar üzerine hareket edildiği ve seçilen belediye başkanı arkadaşlarıma da üzülüyorum diğer partiden, inanın bir hükmünün ya da bir iradesinin olmadığı, hatta, ‘İstifa et’ dediklerinde, istifa etmek zorunda kalan, yarın bir gün de ne olacağı belli olmayan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız bazen, çok insani, gerekli bir konuyu getirdiğimizde, kolaylıkla imza atacağı bir hususun altına imza atamıyor” dedi. İmamoğlu, toplantının yapıldığı otelden ayrılırken, lobide kendisini bekleyen, Selmin ve Semih çiftinin kızları Aden’in doğum günü pastasını kesti.

LİVANELİ: 1 NİSAN’DA AKP’YE GÜZEL BİR İSTANBUL SÜRPRİZİ YAPALIM

İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP yöneticileri, milletvekilleri ile sanatçı Zülfü Livaneli’nin de hazır bulunduğu Altayçeşme Mahallesi’ndeki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Vatandaşlar, yol boyunca ve evlerinin balkonlarından İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu bir kalabalığın izlediği tmel atma töreninde ilk konuşmayı Maltepe Belediye Başkanı ve başkan adayı Kılıç yaptı. Kılıç, ”Daha önce Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni açmıştık. Şimdi Türkan Saylan ile Yaşar Kemal’i Maltepe’de buluşturuyoruz” dedi. Kılıç’ın ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ise ”İstanbul, Ekrem İmamoğlu ile yeni bir başlangıca hazır” diye konuştu. Törenin üçüncü konuşmasını sanatçı Zülfü Livaneli yaptı. Livaneli, ”1994’te yarım bıraktığımız bir iş var. Çok az bir farkla Türkiye’nin seyri değişti. Ekrem İmamoğlu’nun, bizim 94’te yarım bıraktığımız bayrağı alıp yükselteceğine inanıyorum. Yaşar Kemal yaşasaydı, Ekrem İmamoğlu’na ve Ali Kılıç’a oy verirdi. 1 Nisan’da, AK Parti’ye güzel bir İstanbul sürprize yapalım” şeklinde konuştu.

”ÇOCUKLARI EŞİTLEMEYE GELİYORUM”

Son olarak sahneye İmamoğlu çıktı. Yaşar Kemal’in adının verildiği kültür merkezinin temel atma törenine katılmaktan gurur duyduğunu belirten İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi: “Şu omuzlarıma öyle sorumluluklar yüklüyorsunuz ki, inanılmaz. Ama birinci sırayı çocuklara veriyorum. Çocukların o pırıl pırıl gözleriyle gelip, hiçbir şey talep etmeden karşılıksız size kucak dolusu sarılıp sonra, ‘İnşallah seçilirsiniz’ diyor ya, bunun tarifi yok. Öyle bir sorumluluk yüklüyorlar ki, o zaman diyorsun ki, ben bu şehrin çocuklarına hizmet etmeliyim, ben bu şehirde Maltepe’deki Kadıköy’deki, Sultanbeyli’deki, Başakşehir’deki, Bağcılardaki çocukları eşitlemeye geliyorum. Aynı seviyede hizmet sunmaya geliyorum. İkinci sırayı kadınlara veriyorum. Toplumun kaygılarını yürekten sezen ve inanın öyle güzel duygularla sahiplendiniz ki, dünyanın en değerli duygularıyla beni sahiplendiniz. Herkese sevgilerimi saygılımı sunuyorum. Biz, bu şehirde kadınların hayatta eşit bir şekilde var olmalarını, bu şehri onlar için güvenli bir hale getirmeyi, çağdaşlığı her koşulda eşit bir şekilde yürütmeyi sağlamayı, bu güzel ortamı İstanbul’un her köşesiyle kadınlara uygun bir şekle sokmayı var etmeye geliyoruz. İstanbul’da çocuklar ve kadınlar mutlu değilse bu şehirler mutlu olamaz.”

“PARTİZANLIĞI BU ŞEHİRDE BİTİRECEĞİZ”

İBB’de partizanlığı bitirmeye geldiklerini kaydeden İmamoğlu, “İstanbul’un vakti çalındı. Zülfü Livaneli ağabeyime teşekkür ediyorum. Şüphe duymasın o yarım kalan işi 1 Nisan’da bitireceğiz. 1 Nisan’da o kadar güzel o kadar değerli işler üreteceğiz ki gurur duyacaksınız. Dışarda kimseyi bırakmayacağız. İnanın her yerde söylüyorum ben Cumhuriyet Halk Partili olmakla gurur duyuyorum. Ben CHP’nin evladıyım. Ancak şunu söyleyeyim, bu kardeşiniz herkese eşit davranırken, tüm partililerin oyunu isteyip, herkese hizmet ederken, ilk saygı duyması sahiplenmesi gerekende CHP’lilerdir. Yani biz partizanlığı bu şehirde bitireceğiz. Boğdular bizi partizanlığa boğdular, çok kötü yaptılar, insanları ayırdılar. Yapılacak işleri yapmadılar, yapılacak işleri yapmadılar, hata üzerine hata yaptılar. Sonra ihanet ettik dediler. Biz bu şehre artık ihanet edilmesini istemiyoruz, ne ihanet edeceğiz. Ne de edene müsaade edeceğiz” dedi. Temel atma töreninden sonra Maltepe turuna çıkan İmamoğlu, yol boyu kendisine ilgi gösteren vatandaşlara, seçim otobüsünden kısa bir konuşma yaptı.

Tags: zulfü livaneli
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Akşener Uşak’tan Avustralyalı senatöre seslendi: Beri bak efendi, senin yolun Türkiye’ye düşürse, iyilerle karşılaşırsan

SONRAKİ HABER

Aşırı sağcı Yiannopoulos’un Avustralya’ya girişi yasaklandı

BENZER HABERLER

Saray rejiminden CHP’li belediyelere cadı avı: 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’na gözaltı!
Manşet

Saray rejiminden CHP’li belediyelere cadı avı: 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’na gözaltı!

Temmuz 5, 2025
CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti
Manşet

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret etti

Temmuz 3, 2025
Yılmaz Büyükerşen: Kılıçdaroğlu’nun hırsları aklının çok üstünde
Manşet

Yılmaz Büyükerşen: Kılıçdaroğlu’nun hırsları aklının çok üstünde

Haziran 29, 2025
İmamoğlu cezaevinden Kılıçdaroğlu’na mesaj: Bu tutum tarihe utançla geçer
Manşet

İmamoğlu cezaevinden Kılıçdaroğlu’na mesaj: Bu tutum tarihe utançla geçer

Haziran 27, 2025
AKP’li Bakan Yerlikaya Soykırım operasyonlarını duyurdu: 361 kişi gözaltına alındı
Manşet

AKP’li Bakan Yerlikaya Soykırım operasyonlarını duyurdu: 361 kişi gözaltına alındı

Haziran 27, 2025
Mansur Yavaş’tan CHP Liderlerine birlik çağrısı: Torunlarımız affetmez, tek yumruk olun
Manşet

Mansur Yavaş’tan CHP Liderlerine birlik çağrısı: Torunlarımız affetmez, tek yumruk olun

Haziran 27, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    • All
    • Manşet
    Milletvekili Ahmet Şık’ın raporu: Şiban ve Turgut helikopterden atıldı, 150 asker linç etti
    Manşet

    Van’da helikopterden atıldığı belgelenmişti: Osman Şiban’a verilen ceza onandı

    by adminzaman
    Temmuz 5, 2025
    0

    Van’da askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılan Osman Şiban’a “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis...

    Son 3 yılda 8 öğrencinin kayıt yaptırdı: ğı bölüm için 3 akademisyen alınacak!

    Son 3 yılda 8 öğrencinin kayıt yaptırdı: ğı bölüm için 3 akademisyen alınacak!

    Temmuz 5, 2025
    İsrail’in Filistin soykırımı devam ediyor: Gazze’de can kaybı 51 bine yükseldi

    Hamas, Gazze’de ateşkesi kabul ettiğini duyurdu

    Temmuz 5, 2025
    Türkiye AİHM’nin kara listesinde ikinci sırada

    AİHM’den yeni Yalçınkaya karaları geliyor: 22 Temmuz’da 1.000 dosya hakkında karar açıklanacak

    Temmuz 5, 2025
    Saray rejiminden CHP’li belediyelere cadı avı: 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’na gözaltı!

    Saray rejiminden CHP’li belediyelere cadı avı: 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’na gözaltı!

    Temmuz 5, 2025
    Yargıtay kararı bozmuştu:  Afyon yerel mahkemesi Murat Efe bebeğe zulümde ısrarlı

    Yargıtay kararı bozmuştu: Afyon yerel mahkemesi Murat Efe bebeğe zulümde ısrarlı

    Temmuz 4, 2025

    İLETİŞİM

    info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

    Sydney Ofisi telefonu

    +61 02 96496006

    27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

    AVUSTRALYA REHBERİ

     

      • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
      • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
      • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
      • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER
      • UZAK DOĞU
      • AVRASYA
      • AVRUPA
      • AMERİKA
      • AİLEM
      • TEKNOLOJİ
      • KONUK YORUM