CHP: Ne zaman bir kriz yaşansa, rejimin başındaki kişi heme yok oluveriyor

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nın istifası hakkında “Ben görevimi yapamadım diyerek’ görevden istifa eden Soylu’nun yerine yeniden Süleyman Soylu getirildi.

Tek istifası engellenen İçişleri Bakanı olmadığını da biliyoruz. Bakanların tek adam onayı olmadan istifasının söz konusu olmadığını açık seçik gördük” dedi. Ne zaman bir kriz yaşansa, rejimin başındaki kişi hemen ortadan yok oluveriyor” diyen Öztrak “Bu krizde de kural değişmedi. Memlekette kargaşa çıktı, millet ekmek kuyruklarında kavgaya tutuştu, fabrikalar ne yapacaklarını şaşırdı, işçiler, şoförler ortada kaldı” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Nisan Cuma gecesi, iki saat kala ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından on binlerce kişinin marketlere hücum etmesi üzerine yaşanan izdiham görüntüleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı’ndan istifa etti. Soylu’nun istifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildi.

Kaş yapayım derken göz çıkarıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili gerçekleştirdiği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün gece saatlerinde açıkladığı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın reddettiği istifa kararını değerlendirdi.  Öztrak, “Tüm sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayreti, milletimizin evden çıkmama fedakarlığı boşa gitti.” diyerek “Kaş yapayım derken göz çıkarıldı. Bu hayati hatanın sorumlusu kim? Milletin hem sağlığıyla oynuyorlar hem de aklıyla alay ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak’ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Korona salgınıyla mücadele hem dünyada hem Türkiye’de sürüyor. Virüsün Türkiye’de teşhisinden bu yana 34 gün geçti. Vaka sayısı en hızla artan ülkeler arasındayız. Yitirdiğimiz yurttaşlarımızın sayısı ise bin 198. Tüm kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, hastalarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Alınan önlemlere mutlaka uyalım. Bunun salgınla mücadeledeki önemine, bir kez daha milletimizin dikkatini çekiyoruz. Daha önce görmediğimiz, bilmediğimiz bir virüsle karşı karşıyız.  Bir düşmanı yenmek için her şeyden önce onu tanımamız gerekiyor. Covid-19’la ilgili bazı hususlar var ki “bildiğimizi biliyoruz”. Bazı hususlar var ki “bilmediğimizi biliyoruz”. Bazı hususlar da var ki “bilmediğimizi bilmiyoruz”.  İşte en zoru da bu sonuncusu… Bilinmezin bu kadar çok olduğu bir salgınla mücadele ederken, iki stratejik silahı elden bırakamayız. “Kesintisiz ihtiyat” ve “zamanında önlem”.

BENZER HABERLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist