George Floyd’un kardeşi: Bir siyahinin hayatının değeri 20 dolar mı?

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD’de sahte 20 dolar vermeye çalıştığı ihbarı üzerine gelen polislerden birinin ensesine diziyle basıp boğarak öldürdüğü siyahi George Floyd’un kardeşi Kongre’de konuştu.

ABD’de George Floyd’un polis şiddeti ile öldürülmesinin başlattığı toplumsal isyan sürerken, Temsilciler Meclisi’nde polis reformuyla ilgili oturum düzenlendi. Oturuma tanık olarak çağrılan Floyd’un kardeşi, ağabeyinin market sahibinin sahte 20 dolar ihbarı üzerine gelen polis tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, “Bir siyah erkeğin hayatının değeri 20 dolar mı?” diye sordu.Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nin Adalet Komisyonu, kanun uygulayıcı kolluk kuvvetlerinin şeffaflık ve hesap verebilirlik reformundan geçirilmesine dönük yasa çıkarmak için oturum düzenledi.Sputnik’in haberine göre oturuma tanık olarak çağrılan George Floyd’un kardeşi Philonise Floyd, ağabeyinin “20 dolar nedeniyle ölmeyi hak etmediğini” vurgulayarak vekillere şöyle seslendi: “Bir siyah erkeğin hayatının değeri bu mudur? 20 dolar mı? 2020 yılındayız. Artık yetti.”

Sık sık sesi titreyerek duygu dolu bir konuşma yapan Floyd, “Polis şiddeti sona ermeli” çağrısında bulunarak “George dünyayı değiştirdi” dedi.

‘AĞABEYİM 9 DAKİKA BOYUNCA ‘EFENDİM’ DİYE YALVARDI’

Ağabeyinin 9 dakika boyunca yerde ensesine basılı vaziyetteyken “efendim” diyerek yalvardığı polis tarafından öldürülmesinin videosunu izlerken tarifsiz bir acı hissettiğini belirten Floyd, “Yorgunum. Acıdan yorgunum. Böyle bir şey izlediğinde hissettiğin acıdan yorgunum. Tüm yaşamın boyunca saygı duyduğun ağabeyinin anne diye yalvararak öldüğünü izlediğin zaman. Buraya bunu durdurmanızı istemek için geldim. Acıyı durdurun” dedi.ABD’deki kitlesel protestolara dikkat çekerek polisin hesap vermesini sağlayacak reform çağrısı yapan Floyd, “Geroge yardım çağrısı yaptı ve duymazdan gelindi. Lütfen şimdi benim size yaptığım çağrıyı duyun. Ailemizin ve tüm dünyanın sokaklarında çınlayan çağrıları dinleyin” diyerek şöyle devam etti:

‘ONURLANDIRIN’

“Onları onurlandırın, George’u onurlandırın ve kanun uygulayıcı kuvvetlerin sorun değil çözüm olmasını sağlayacak gerekli değişiklikleri yapın. Onlara yanlış bir şey yaptıklarında hesabını sorun, insanlara empati ve saygıyla muamelenin ne olduğunu öğretin, gerekli güç nedir öğretin. Öldürücü gücün nadiren ve sadece hayatları tehlikede olduğunda kullanmaları gerektiğini öğretin.”

“George, bak ne yaptın, ağabey, dünyayı değiştirdin. Her şey için teşekkür ederim, bu dünyada bize baktığın ve şimdi de göz kulak olduğun için teşekkür. Umarım annemi bulursun ve güçle huzur içinde dinlenirsin. Teşekkür ederim.”

 

BENZER HABERLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist