Berivan Aymaz, Alman eyalet meclisinde başkan yardımcısı oldu

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti parlamentosu Berivan Aymaz'ı başkan yardımcısı seçti. Aymaz, "Bu makamı özgürlük ve insan haklarına olan tutkumla dolduracağım" dedi.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Almanya’nın nüfus bakımından en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde 15 Mayıs’ta eyalet parlamentosu seçimleri yapıldı. Seçimleri Hristiyan Demokrat Parti (CDU) yüzde 33 oyla kazandı. Sosyal Demokrat Parti (SPD) ikinci parti olurken Yeşiller ise en çok oy alan üçüncü parti olmayı başardı. Geçtiğimiz Çarşamba yeni seçilen meclis ilk defa toplandı ve ilk toplantısında yeni eyalet parlamentosu başkanı ile başkan yardımcılarını seçti.

ADAYLAR ARASINDA TEK KADIN, TEK GÖÇMEN ASILLI

Eyalet parlamentosu başkanı CDU’dan André Kuper oldu. SPD’den Rainer Schmeltzer birinci meclis başkan yardımcısı olarak seçildi. Ama meclis başkan yardımcılığı seçiminin önemli bir adayı daha vardı. Yeşiller partisinin adayı Berivan Aymaz. Aymaz adaylar arasındaki tek kadındı, tek göçmen asıllıydı ve meclisteki 199 eyalet milletvekilinin 170’inin oyunu alarak meclis başkan yardımcısı oldu.

Kuzey Ren-Vestfalya’daki YEŞİL parlamento grubu başkanları Verena Schäffer ve Josefine Paul, Berivan Aymaz’ı meclis başkan yardımcılığına aday gösterirken “Berivan, yıllarca insan hakları, azınlık hakları ve fırsat eşitliği için yorulmadan çalıştı. Özgürlükçü demokrasiyi ve toplumdaki birlik ve beraberliği savunmasından, Başkan Yardımcılığı mevkiini özverili ve büyük bir kararlılıkla dolduracağına inanıyoruz. Onunla birlikte, Kuzey Ren-Vestfalya’nın çeşitliliğinin bir kısmı eyalet parlamentosu başkanlığında da görünür hale gelecektir.” ifadesini kullandı.

‘BÜYÜK BİR ONUR’

Gerçek’ten Ayşegül Karakülhancı’ya açıklamada bulunan Aymaz,  “Öncelikle bu çok büyük bir onur! En başta Kuzey Ren-Vestfalya eyalet parlamentosunun Başkan Yardımcısı olarak beni seçen demokratik parlamento gruplarının gösterdiği büyük güvene çok teşekkür ediyorum. Eyalet parlamentomuzu temsil etmekten inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve yeni görevlerimi dört gözle bekliyorum. Bu makamı derin inancımla, özgürlük ve insan haklarına olan tutkumla ve demokrasimizi tutarlı bir şekilde savunmaya olan bağlılığımla dolduracağım” diyor.

BENZER HABERLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist