Aksaray’da anne ve babayı bir gün arayla tutukladılar: İkizler ortada kaldı

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen ev hanımı Hatice Karaca ile 4,5 yıl hapis yatan eşi Gürsel Karaca, Aksaray’da bir gün arayla tutuklanarak cezaevine konuldu.

AİHM kararına rağmen geri itilen Hatice ve Gürsel Karaca, Edirme’de gözaltına alınmış, ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı.

Karaca ailesinin 7 yaşındaki ikizleri Zeynep Betül ve Fatma Sena ile 9 yaşındaki oğlu Ender ortada kaldı. Ailenin yakını, “Çocuklar tek başına kaldılar. Ev cenaze evi gibi.” dedi.15 Temmuz sonrası Gülen Hareketi mensuplarına yapılan baskılardan kurtulmak için çareyi Meriç nehri üzirenden yurtdışına kaçmakta bulan Karaca ailesi, Yunanistan’ın Orestiada bölgesinde maskeli çetelerin bıçaklı saldırısına  uğrayan grupta yer almıştı. AİHM kararına rağmen geri itilen Hatice ve Gürsel Karaca, Edirme’de gözaltına alınmış, ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı. Hatice ve Gürsel Karaca, serbest kaldıktan yaklaşık 2 ay sonra birer gün arayla tutaklanarak cezaevine konuldu. İkiz çocuklar Zeynep Betül ve Fatma Sena ile 9 yaşındaki Ender ortada kaldı.

Karaca ailesinin bir yakını 4,5 yıl cezaevinde kalan ve denetimli serbestlik kapsamında bırakılan Gürsel Karaca’nın bir gün önce polis tarafından ‘kaçaksın’ denilerek evden götürüldüğünü söyledi. Psikolojik tedavi gören ve elektronik kelepçe ile ev hapsinde bulunan Hatice Karaca’nın da Yargıtay’ın hakkındaki kararı onadığı belirtilerek bugün sabah cezaevine götürüldüğünü belirtti.

Bold Medya’ya konuşan Hatice Karacanın akrabası şunları söyledi: “Hatice, 7 yıldır çekiyor. İkizlerinin doğduğu gün gözaltına aldılar. Nezarette ilaçları verilmedi. Psikolojik bunalımdaydı.Mahkeme 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Çare arayıp Yunanistan’dan yurtdışına çıkmaya çalıştı. Maalesef 2 ay önce Yunanistan’dan maskeli bir grup tarafından bıçakla tehdit edilerek Türkiye’ye geri itilen gruptaydılar. Edirne’deki mahkeme, çocuklarının durumunu anlatınca ev hapsiyle serbest bırakıyor. Kurban bayramından 1 ay önce oldu. Yaklaşık 2 aydır elektronik kelepçeyle evde hapisti. Gecenin 2’sinde bile polisler uyandırıp takip ediyorlardı.

Yargıtay 6 yıl 3 aylık cezasını 3 gün önce onamış. Polisler bugün gelip cezaevine götürmüşler. Çocuklar zaten çok kötü durumdalar. İkizleri ‘anne biz sensiz yapamayız’ diye feryat etmesine rağmen Hatice’yi alıp götürüyor polisler. 3 çocukları ortada kaldı. Yaşlı babaanne bakmak zorunda kalacak. Ender 9 yaşında, ikizler Zeynep Betül ve Fatma Sena 7 yaşında.

EV CENAZE EVİ GİBİ

Babası Gürsel Karaca, 4,5 yıl cezaevinde kaldı. Denetimli serbestlikle 1 yıl önce tahliye oldu. Yunanistan’dan geri itilince Edirne’deki mahkeme 4 gün imza şartıyla bırakmış. 2 günde bir imzaya gidiyorlarmış. Savcı ‘Sen kaçaksın’ diye tutuklama talep etmiş. Akşam nezarete götürmüşler, bugün de cezaevine koymuşlar. Yaşlı babaanne bakmaya çalışacak. Çocuklar tamamen tek başına kaldılar. Ev cenaze evi gibi.”

Hatice Karaca’nın yakını, çocukların psikolojisinin kötü olduğunu şu sözlerle aktardı: “İkiz çocuklar annelerine sarılıyor. ‘Annecim biz senin ayrılığına dayanamayız’ diye. Yunanistan’da maskeli gruptan çok korkmuşlar. Geceleri annelerini kaldırıp ‘çok korkuyoruz, annecim neden bizim başımıza geliyor’ diyorlarmış. Çocuklar birisine bakarken korku içerisinde bakıyorlar.” ORHAN KAYA | BOLD

BENZER HABERLER

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist