Doç. Dr. Esra Mungan’ın Boğaziçi Üniversitesi kampüsüne girişi 5 yıl yasaklandı.CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, yasak kararını sosyal medyadan duyurdu.
Öztürkmen, kararla ilgili “Hocaya üniversitesine giriş yasağı! Eylemdeki öğrencilerine destek verdiği için Doç. Dr. Esra Mungan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi yasaklandı! Öğretim üyesinin üniversitesine sokulmadığı bir faşizmle karşı karşıyayız. Bu yazıyı çerçeveletip demokrasi müzesine asmak lazım” mesajını paylaştı.Paylaşılan karar metni ise şöyle:
GEREKÇE ‘İMAMOĞLU’ EYLEMİ
“Rektörlüğün izni olmadan 27.03.2025 tarihinde Güney Kampüs meydanında öğrencilerin izinsiz olrak gerçekleştirdiği eylem ve gösterilere katıldığı tespit edilen Esra Mungan’ın kampüs giriş kartının Boğaziçi Üniversitesi Kurum Kimlik, Mezun ve Ziyaretçi Kartı Yönergesi’nin 18’inci maddesinin 10’uncu fıkrası uyarınca 5 yıl süre ile pasif hale getirilmesine karar verilmiştir.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE 50 AKDEMİSYEN AÇIĞI
Öte yandan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sözleşmeli akademisyenler açığa alındığı idia edildi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı, çıkan açığa alınma haberlerinin ardından kararın resmiyetteki karşılığının açığa alınmak olmadığını öne sürerek “Rektörlüğün kararı. Herhangi bir açıklama yok” ifadelerini kullandı. Rektörlüğün idari birimi ise karardan “haberlerinin olmadığını” belirtti.
T24’ten Ceren Bala Teke’nin haberine göre,İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarından konuya ilişkin; “Resmiyetteki karşılığı açığa alınma değil. Rektörlüğün kararı. Herhangi bir gerekçe yok. Kadrolu hocalarımızla eğitime devam ediyoruz” açıklaması yapıldı.