• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home AVRUPA

Alman dergisi Stern Erdoğan’ı kapağına taşıdı: Kundakçı, başbelası ve provakatör

Ocak 26, 2023
in AVRUPA, Dış Haberler, Manşet
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

The Economist dergisinin ardından Almanya’nın önde gelen siyasi haber dergilerinden Stern de son sayısında kapağına AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıdı. Erdoğan için Brandstifter (Kundakçı) başlığını kullanan ve Türkiye’ye tam 10 sayfa yer ayıran dergide yayınlanan analizde “’Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye’de ve ayrıca Almanya’da” denildi.

The Economist dergisinin ardından Alman haber dergisi Stern de son sayısında kapağına AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı taşıdı ve “kundakçı” ifadesini kullandı.Sözcü’nün aktardığına göreAlmanya’nın etkili haber dergisi Stern, Erdoğan ve bu yılki seçimlere 10 sayfalık geniş yer verdi. Kapakta Brandstifter (Kundakçı) başlığını kullanan, alt başlık olarak da “Gücünü korumak için, Almanya da dahil olmak üzere tehlikeli gerilimleri kullanıyor” diyen Stern, hem baş yazısında hem de içeride Türkiye’de yaklaşan seçimler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili ayrıntılı haber ve yorumlara yer verdi.

BAŞBELASI VE PROVOKATÖR

26 Ocak 2023 tarihli derginin başyazısında, “Muhabirlerimizin de araştırdığı gibi Erdoğan, hem ulusal hem de uluslararası alanda baş belası (unruhestifter) ve provokatör olarak yerini sağlamlaştırmak istiyor” denildi.Erdoğan’ın Bursa ziyaretini ve temaslarını izleyen ekiplerinin ayrıntılarını yazdığı haberde, “Seçimlerin yaklaştığı yüzünden belli oluyordu. Birkaç hafta önce sosyal medyada, zor yürüdüğüne ilişkin videolar dolaştı. Belirsiz bir şekilde kalabalığın arasından geçti ve korumasına tutundu. Aslında hem sosyal medyayı hem de gazetecileri pek sevmiyor. Ama zayıflığı daha da fazla sevmiyor. Bursa’da, ‘Birlikte Türklerin asrını kuracağız’ derken, halen güçlü olduğu mesajını veriyor. Aslında o kadar uzun süre iktidarda kaldı ki onsuz bir Türkiye hayal etmek de zor” ifadelerine yer verildi.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHP, Müsavat Dervişoğlu’na: Sümüklü böcek, azgın horoz, kendini bilmez müfteri

İsrail Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı Golan: Ordu çocukları hobi olarak öldürüyor

NSW Eyaleti’nde seller nedeniyle binlerce kişi için tahliye emri 

BİR KUMARBAZ GİBİ, İŞİNE YARAYACAK DURUMLARI KULLANIYOR

Ayrıntılı analizde yakında hem Cumhurbaşkanlığı, hem de milletvekilliği seçimleri olacağı hatırlatılırken, “Aslında bu ikili mücadele, Erdoğan’ın tarihteki yerine ilişkin de bir mücadele. Erdoğan iktidardan düşürülebilir mi? Aslında şu anda uluslararası alanda günün adamı. Gerektiğinde ipleri geren, gerektiğinde çatışmaları çıkaran ve gerektiğinde sakinleştiren biri. Hem Putin, hem Zelenski ile görüşüyor. Batı’yı zayıf gösteriyor, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıkıyor. Bir kumarbaz gibi, işine yarayacak durumları kullanıyor.” diye kaydetti.Dergi, Erdoğan’ın fanatik yandaşlarını muhaliflerin üzerine yönlendirdiğini ve Almanya’da da benzer durumların yaşandığını öne sürdü. Erdoğan’ın Kasımpaşa’da yetiştiğini, çocukken sokaklarda kendini göstermeyi öğrendiğini belirten dergi, Erdoğan’ın bu tavırlarıyla aslında iç politikaya oynadığına yönelik çeşitli görüşlere yer verdi.

HALK SEÇMESE BİLE İKTİDARDA KALABİLİR SPEKÜLASYONLARI YAPILIYOR

Yazıda Erdoğan için ‘Putin ve Batı ile müzakere ediyor, NATO’yu küçümsüyor ve Suriye’de savaş başlatıyor’ ifadeleri kullanıldı. Erdoğan için “Evinde güç için amansızca savaşması gerekiyor” denilen analizde yaklaşan seçimle ilgili ise şu yorumlar yapıldı: “Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisi ortağı MHP askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor.”

PAŞA GİBİ YAŞIYOR, PANDEMİDE DÜNYANIN EN BÜYÜK UÇAKLARINDAN BİRİNİ ALDI

Stern, Erdoğan için ayrıca “Şimdi bir paşa gibi yaşıyor. Üç saray yaptırdı. Ankara’da 1000 odalı sarayda yaşıyor ve Ege’deki yazlığının fotoğrafları daha yeni yayınlandı. Özel plajı ve havuzu olan 62 milyon Euro’luk villa için yüzlerce ağaç kesildi. Erdoğan her şeyin büyüğünü ve gösterişlisini seviyor. Corona krizinin ortasında dünyanın en büyük uçaklarından birine sahip oldu. Sekizinci uçağını aldı ve muhalefetin eleştirisini umursamadı” diye yazdı.

EN AĞIR DARBEYİ KENDİ SEÇMENİ ALDI

Dergi, Türkiye’de enflasyonun resmi olarak yüzde 64 olduğunu belirttikten sonra şu ifadelere yer verdi: “Euro 20 TL’yi aştı. Türkiye’yi biraz dolaşan herkes Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde her yerde eşyalarını satan, şahlanmış fiyatlar yüzünden evlerini boşaltmak zorunda kalan insanları görüyor. İlk bakışta İstiklal Caddesi gibi yerler canlı görünüyor ama döviz bürolarındaki görüntüler ile önlerindeki kuyruklar farklı bir hikâye anlatıyor. Erdoğan’ın kendi seçmeni krizden en ağır darbeyi alan kesim. AKP son bir aydır özenle hediyeler, müjdeler dağıtıyor. Asgari ücret artırıldı, erken emeklilik getirildi, yüksek emlak fiyatlarına karşı binalar yapıldı. Ama bunların etkisi az oldu. İstanbul’da kiralar son bir yılda üç katına yükseldi. Türkiye’nin 2001- 2003 arasındaki ekonomik başarısı, şimdi de para politikası yüzünden bir kazaya dönüştü. Erdoğan, ucuz kredi ve güçlü ekonomik büyüme ile mayıs seçimlerinde şansı olduğuna inanıyor. Erdoğan, eski reçetelere dönüyor ve muhalefetle savaşmak için her yolu kullanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kararı da bunun göstergesi. Böylece en tehlikeli rakiplerden biri saf dışı edilmek isteniyor.”

HER ALANDA ORTAMI KIZIŞTIRIYOR

Ekonomi ve Politika Vakfı’ndan Günter Seufert’in görüşlerine de yer veren dergi, Erdoğan’ın rakiplerini kriminalize etmek için her şeyi yapacağı iddiasına değinirken, “Erdoğan, her alanda ortamı kızıştırıyor. Son olarak Yunanistan’a karşı üslubunu sertleştirdi. Bu açıklamaların Türkiye’de iyi karşılandığını biliyor ve düşmanlara ihtiyacı var. Aslında başkanlık sistemiyle kendine iyilik yapmış sayılmaz, çünkü bölünmüş muhalefeti birleştirdi“ yorumunu yaptı.

Dergi, Erdoğan’ın Suriye ile temas kurmak istediğini çünkü, ülkedeki 4 milyonu aşkın Suriyeli için bir çözüme ihtiyacı olduğunu belirtirken, ABD ile Putin ilişkilerindeki zıt konumların onun gücünü korumaya hizmet ettiğini öne sürdü. Erdoğan’ın siyasi geçmişine de geniş yer veren dergi, cumhurbaşkanının son yıllarda Türk toplumunun İslamcılaşmasını teşvik ettiğini belirtti.

Erdoğan’ın bu yılki seçimlerde her oya ihtiyacı olduğunu, bunun için sevmediği sosyal medyaya ağırlık verdiğini belirten dergi, Kılıçdaroğlu’nun ise birleştirici kişiliği ile muhalefette öne çıktığını yazdı. Dergi, Kılıçdaroğlu’nun, “Erdoğan bir otokrat haline geldi. Elinde sopayla ülkeyi yöneten biri, toplum yararına bir şey yapamaz“ sözlerine yer verdi.

ALMANYA’DA PROVAKASYON YAPAN AKP’Lİ VEKİL AÇIKGÖZ’E DE DEĞİNİLDİ

Erdoğan’ın kampanyasının sert geçeceğinin işaretlerinin Almanya’da da görüldüğünü belirten dergi, AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün, Almanya’yı kızdıran sözlerinin de bunun bir işareti olduğuna değindi.AKP’nin ve Erdoğan’ın seçim kampanyalarının eylül ayından beri Almanya’daki camilerde ve Türk Kültür Dernekleri’nde devam ettiğini belirten dergi, “Erdoğan, Almanya’daki 1,4 milyon Türk’ün oyunu almaya özellikle hevesli. Son seçimlerde kullanılan oylardan yüzde 65‘ini almıştı. Bu yüzden muhtemelen Berlin’i yeniden ziyaret etmek istiyor. Daha önce arenaları, salonları doldurarak Almanya’da ne kadar güçlü olduğunu göstermişti“ sözlerini kullandı.

The Economist, geçen hafta yayınladığı kapağında, “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde” manşetini atmıştı. ABD merkezli Bloomberg ise analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç vetosuna karşılık Türkiye’ye “baskı uygulansın” demişti.

Tags: 15 temmuzAKPAKP'li Cumhurbaşkanı ErdoğanAlmanya seçimlerierdoganHaber dergisiHİZMET HAREKETİİşkenceSternThe Economist dergisiTürkiyezulüm
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Babacan’dan Erdoğan’a: Tek bir yüzüğüm var dediniz, sonra ne oldu?

SONRAKİ HABER

Van’da askeri helikopterden atılan Osman Şiban’a şimdi de 15 yıl hapis istemi

BENZER HABERLER

MHP, Müsavat Dervişoğlu’na: Sümüklü böcek, azgın horoz, kendini bilmez müfteri
Manşet

MHP, Müsavat Dervişoğlu’na: Sümüklü böcek, azgın horoz, kendini bilmez müfteri

Mayıs 20, 2025
İsrail Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı Golan: Ordu çocukları hobi olarak öldürüyor
Dış Haberler

İsrail Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı Golan: Ordu çocukları hobi olarak öldürüyor

Mayıs 20, 2025
NSW Eyaleti’nde seller nedeniyle binlerce kişi için tahliye emri 
Avustralya

NSW Eyaleti’nde seller nedeniyle binlerce kişi için tahliye emri 

Mayıs 20, 2025
İBB’ye üçüncü dalga operasyon: 22 kişi hakkında gözaltı kararı
Gündem

İBB’ye üçüncü dalga operasyon: 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Mayıs 20, 2025
Avustralya’nın da yer aldığı 22 ülkeden İsrail’e ‘insanık’ çağrısı: Fransa, İngiltere ve Kanada “somut önlem” tehdidinde bulundu
AVRUPA

Avustralya’nın da yer aldığı 22 ülkeden İsrail’e ‘insanık’ çağrısı: Fransa, İngiltere ve Kanada “somut önlem” tehdidinde bulundu

Mayıs 20, 2025
İBB eski yönetimi Erdoğan’a yakın vakıflara ne kadar para yardımı yaptı?
Manşet

Özgür Özel, Erdoğan’a: Sen küresel bir lider değil, yerel bir diktatörsün!

Mayıs 20, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
MHP, Müsavat Dervişoğlu’na: Sümüklü böcek, azgın horoz, kendini bilmez müfteri
Manşet

MHP, Müsavat Dervişoğlu’na: Sümüklü böcek, azgın horoz, kendini bilmez müfteri

by zmnaus
Mayıs 20, 2025
0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yeni çözüm sürecini eleştiren İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na yönelik hakaret içerikli ifadelerle...

İsrail Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı Golan: Ordu çocukları hobi olarak öldürüyor

İsrail Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı Golan: Ordu çocukları hobi olarak öldürüyor

Mayıs 20, 2025
NSW Eyaleti’nde seller nedeniyle binlerce kişi için tahliye emri 

NSW Eyaleti’nde seller nedeniyle binlerce kişi için tahliye emri 

Mayıs 20, 2025
İBB’ye üçüncü dalga operasyon: 22 kişi hakkında gözaltı kararı

İBB’ye üçüncü dalga operasyon: 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Mayıs 20, 2025
Avustralya’nın da yer aldığı 22 ülkeden İsrail’e ‘insanık’ çağrısı: Fransa, İngiltere ve Kanada “somut önlem” tehdidinde bulundu

Avustralya’nın da yer aldığı 22 ülkeden İsrail’e ‘insanık’ çağrısı: Fransa, İngiltere ve Kanada “somut önlem” tehdidinde bulundu

Mayıs 20, 2025
İBB eski yönetimi Erdoğan’a yakın vakıflara ne kadar para yardımı yaptı?

Özgür Özel, Erdoğan’a: Sen küresel bir lider değil, yerel bir diktatörsün!

Mayıs 20, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM