• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home POLİTİKA

A&G Genel Müdürü: YSK kararı sonrası İmamoğlu’nun işi daha kolay, YSK ateşten kızgın demiri AKPi’nin kucağına koydu

Mayıs 27, 2019
in POLİTİKA
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

A&G Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü Adil Gür, YSK kararı sonrası yaptıkları anketlerin sonuçlarını açıkladı.

A&G Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü Adil Gür, YSK’nın iptal kararı sonrası gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili yaptıkları anketten verileri paylaştı. . Seçmenin yüzde 25’inin YSK’nın İstanbul kararını anlamadığını dile getiren Gür, “YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından sürecin Ekrem İmamoğlu lehine geliştiğini yaptığımız araştırmalarda görüyoruz. İlk günlerdeki mağduriyet etkisinin çok daha fazla olduğunu gördük. CHP ve  Ekrem İmamoğlu’nun işi daha kolay. Çünkü kullandıkları argüman şu “Neden 4 oydan 1’i geçersiz de 3’ü geçersiz değil.” Karşı aday için bunu anlatmak hakikaten çok zor. YSK ateşten kızgın demiri AKPi’nin kucağına koydu” dedi.

Habertürk’te Veyis Ateş’in sunduğu Gündem programına konuk olan A&G Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü Adil Gür, YSK’nın İstanbul seçimi sonrası yaptıkları anketlerin verilerini paylaştı. YSK kararı sonrası 3 anket yaptıklarını açıklayan Gür sözlerini şöyle sürdürdü: “Mağdur kim oldu?’ soruları ışığında yaptığımız anketlerde hiçbir aday yüzde 50’nin üzerinde oran alamadı. Yüzde 25’lik kitle YSK’nın ne dediği anlamamış. Yani bu açıklanan gerekçeli kararla seçmen bir sonuç çıkarmış değil. Yaptığımız araştırmalarda Binali Yıldırım’a oy verdim ya da vereceğim diyenler “beka” meselesini ve ekonominin gidişatı önde tutuyor. Ekrem İmamoğlu’na oy verenler ya da verecek olanlar için ise ilk sırada ekonominin gidişatı ve kutuplaşma var.”

Sandığa gitmeyen seçmen homojen

“1 milyon 700 bin seçmen sandığı gitmemiş. Bunların 1 milyonundan daha fazlası ne olursa olsun sandığa gitmiyor. Neden gitmiyor dersek siyasete ilgisiz gitmiyor, o gün bir işi var gitmiyor ve ya diyor ki “benim oyumla mı değişecek?” deyip gitmiyor. 24 Haziran ile 31 Mart seçimlerinin karşılaştırdığımızda aradaki fark 300 bin. Bu 300 bin kişi 31 Mart’ta sandığa gitmemiş. O 300 bin kişi ise inanılmaz bir şekilde homojen. Yani tüm partilerden sandığa gitmeyen seçmen var.”

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP Genel Başkanı Özel’den KHK çıkışı: “Bu ayıbı mutlaka temizlemek gerekir”

CHP’den AKP’ye geçen Özlem Çerçioğlu ihale yolsuzluğundan hakim karşısında

İmamoğlu duruşmada:2019 Ramazan’da seçimi iptal eden zihniyet, 2025 diplomamı iptal etti

“2- 2,5 milyon seçmen seçmen bayramda İstanbul’dan gidecek. Bu gidenlere “Dönüp seçimde oy kullanacak mısınız? diye sorduk yüzde 79’u “mutlaka dönüp oy kullanacağım” dedi. Yüzde 5’i “belki gelirim” dedi. Yüzde 15 ise  “hayır kesinlikle gelmeyeceğim” diyor. Söylemeye çalıştığım şey şu aslında biz 31 Mart’ta 300 bin kişi sandığa gitmedi dedik ama kuvvetle muhtemel bu 300 bin kişinin üstünde bir rakam yine sandığa gitmeyecek. 31 Mart’tan daha yüksek katılımlı bir seçim beklemiyorum.”

Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğim diyen seçmen daha motive

“Yaptığımız anketlerde “Ekrem İmamoğlu’na oy verdim” diyenlerin daha yüksek oranla tatilden döneceğini görüyoruz. Diğer bir soruda ise tüm seçmenlere sorduk “Sandığa gidecek misiniz? diye sorduk. “Mutlaka oy vereceğim” diyen seçmenler içinde “Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğim” diyenlerin daha yüksek oranda motive olduğunu görüyoruz.31 Mart’ta sandığa gitmeyen en büyük kitle yüzde 18 ile HDP seçmeni. Bu oran AKP seçmeninde yüzde 3 ile 4 arasında ama seçmen sayısı olarak neredeyse sayılar eşit. Bir de ankette tüm seçmenlere sorduğumuz  “Oy tercihinizi değiştirecek misiniz?” sorusuna seçmenlerin yüzde 90’ı, 95’i hayır yanıtını verdi.”

“İstanbul’da yüzde 12 HDP’nin seçmeni var. İstanbul seçimi için çok önemli bir oran. 23 Haziran için HDP seçmeni belirleyici.Metropollerde yaşayan Kürt seçmenin oy verme tercihindeki en önemli kriter ekonomi, ideoloji değil. Çünkü bunlar İstanbul’un gelir düzeyi daha düşük ilçelerinde yaşayan ve ilk işsiz kalan ve ilk cebine dokunulan insanlar. Zaten 31 Mart sonucuna baktığımızda da AK Parti oy kaybını buralarda yaşamış. Bir de ayrıca 31 Mart’ta muhafazakar Kürt seçmen AK Parti’ye oy vermedi deniyor ama öyle değil. AK Parti İstanbul’da yüzde 2 oy kaybetmiş görünüyor ve bu kayıp homojen.”

Saadet Partili seçmenin tercihi ne olacak?

Saadet Partisi ile ilgili soruya da cevap veren Adil Gür sözlerini şöyle sürdürdü: Şayet kendi adaylarıyla seçime katılmamış olsalardı seçmenlerin çoğu AK Parti adayını oy verirdi ya da sandığa gitmezdi. İmamoğlu’na oy verecek Saadet Partisi seçmeni sayıca az olacaktı.

YSK İstanbul kararı ile ateşten kızgın demiri AKP’nin kucağına koydu

Büyük ekonomik değişimler olmazsa İstanbul’un seçmen tercihlerinde değişim olmayacağını dile getiren Gür, güvenlik endişeleri nedeniyle seçmenlerin oy tercihlerini değiştirmeyeceğini ifade etti. Gür, “YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından sürecin Ekrem İmamoğlu lehine geliştiğini yaptığımız araştırmalarda görüyoruz. İlk günlerdeki mağduriyet etkisinin çok daha fazla olduğunu gördük. Ancak bu etki seçime kadar geçen sürede azalabiliyor tıpkı daha önceki seçimlerde olduğu gibi.  Ancak CHP ve  Ekrem İmamoğlu’nun işi daha kolay. Çünkü kullandıkları argüman şu “Neden 4 oydan 1’i geçersiz de 3’ü geçersiz değil.” Karşı aday için bunu anlatmak hakikaten çok zor. YSK ateşten kızgın demiri AK Parti’nin kucağına koydu. O 250 sayfa içinde o kadar çok şey var ki ben bile “mağdurum” desem kendime göre bir-iki cümle bulurum.Kabine değişecekse 23 Haziran’dan önce değişmeli çünkü 23 Haziran sonrası için çıkacak sonuçla Türkiye’nin önümüzdeki birkaç dönem siyaseti yeniden şekillenebilir.” dedi.

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

CAMİYE GİREN EJDERHA

SONRAKİ HABER

Duya duya… Doya doya…

BENZER HABERLER

MİT Başkanı Kalın ‘özel davet’le CHP Genel Merkez’inde brifing verdi
Manşet

CHP Genel Başkanı Özel’den KHK çıkışı: “Bu ayıbı mutlaka temizlemek gerekir”

Şubat 17, 2026
CHP’li Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu,partisinden istifa etti
Manşet

CHP’den AKP’ye geçen Özlem Çerçioğlu ihale yolsuzluğundan hakim karşısında

Şubat 17, 2026
İmamoğlu duruşmada:2019 Ramazan’da seçimi iptal eden zihniyet, 2025 diplomamı  iptal etti
Manşet

İmamoğlu duruşmada:2019 Ramazan’da seçimi iptal eden zihniyet, 2025 diplomamı iptal etti

Şubat 16, 2026
Eski Bakan Günay: AKP, devletin partisi oldu, kim ki kendini devlet zannederse, halk defterini dürer!
Manşet

Eski Bakan Ertuğrul Günay: 2011’den sonra AKP’de güç zehirlenmesi başladı

Şubat 14, 2026
Avrupa Birliği Türkiye  Raportörü’nden Ayşe Barım kararına tepki
Manşet

Avrupa Birliği Türkiye Raportörü’nden Ayşe Barım kararına tepki

Şubat 12, 2026
AKP’lilerin saldırısında burnu kırılan Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı
Manşet

AKP’lilerin saldırısında burnu kırılan Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı

Şubat 11, 2026

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Anayasa Mahkemesi’nden onay:Ali Türkşen artık tescilli işkenceci
Gündem

Anayasa Mahkemesi’nden onay:Ali Türkşen artık tescilli işkenceci

by adminzaman
Şubat 19, 2026
0

  Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz sonrası SAT birliğinde yaşanan ağır işkence iddiaları hakkında “hak ihlali” kararı verdi. Yüksek Mahkeme, emekli...

Başbakan’dan Lakemba Camii’ne mektuplu tehdide tepki: Tehdit, sadece camiye değil, NSW eyaletinedir

Başbakan’dan Lakemba Camii’ne mektuplu tehdide tepki: Tehdit, sadece camiye değil, NSW eyaletinedir

Şubat 19, 2026
Avustralya’da ilk teravih:Mabedler doldu taştı, eller mazlumlar için kalktı

Avustralya’da ilk teravih:Mabedler doldu taştı, eller mazlumlar için kalktı

Şubat 19, 2026
Prof. Nicaise, Hizmet ve mağdurlarını yazdı: Tüm acılara rağmen sergilenen olumlu direnç, ancak ‘dinin ruhuyla’ açıklayabilir

Prof. Nicaise, Hizmet ve mağdurlarını yazdı: Tüm acılara rağmen sergilenen olumlu direnç, ancak ‘dinin ruhuyla’ açıklayabilir

Şubat 19, 2026
Emlakta sıcak gelişme: Sydney’de konut fiyatları sert bir düşüş yaşıyor

SYDNEY’DE KONUT KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Şubat 19, 2026
Şara yayımladığı kararnameyle Suriye’de genel af ilanı etti

Şara yayımladığı kararnameyle Suriye’de genel af ilanı etti

Şubat 19, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM