Anayasa Mahkemesi, tutuklu eski Yargıtay üyesi Hüsamettin Uğur’un, kızlarına gönderdiği mektuplara cezaevi idaresince el konulması nedeniyle yaptığı başvuruda ‘haberleşme hürriyetinin ihlali’ kararı vererek tazminata hükmetti.
Anayasa Mahkemesi (AYM), Temmuz 2016’dan beri tutuklu olan eski yargıtay üyesi Hüsamettin Uğur’un başvurusunda hak ihlali ve tazminat kararı verdi. Uğur, kızlarına yazdığı mektuplara cezaevi idaresince el konulması üzerine dava açmış, konuyu AYM’ye taşımıştı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararı ile Uğur’un Kırıkkale Keskin Cezaevi’nden gönderdiği mektuplarına el konulmasının “haberleşme hürriyetinin ihlali” olarak değerlendirildi.
Oy birliğiyle alınan kararda “Anayasa’nın 22. maddesinde güvence altına alınan haberleşme hürriyetinin başvurucunun kızlarına göndermek istediği mektup yönünden ihlal edildiği” vurgulandı.Yüksek Mahkeme, kararın bir örneğinin haberleşme hürriyetinin ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılma yapılmasını kararlaştırdı.AYM kararında, Hüsamettin Uğur’a 4 bin lira tazminat ödenmesine de karar verildi. AYM, kararında Hüsamettin Uğur’un adli yardım talebinin de kabul edilmesine hükmetti.Eski Yargıtay üyesi Hüsamettin Uğur, 20 Temmuz 2016’da tutuklanmıştı. Uğur, bulunduğu cezaevlerinde işkenceye varan pek çok uygulamaya maruz kalmasıyla gündeme gelmişti.
Eski Yargıtay üyesinin mektuplarına Cezaevinde el konulması hak ihlali: AKP Rejimi tazminata mahkum oldu

Yazı Boyutu
Etiketler:#Manşet
Sıradaki HaberAdli Tıp Kurumundan kanser hastası İbrahim Halil Al’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu30 Eylül 2026İlgili Haberler

Zulüm Günlüğü
AİHM Başkanı duyurdu: Son bir yılda KHK ihraçlarına ilişkin 12 bin başvuru yapıldı
30 Eylül 2026
Zulüm Günlüğü
Türkiye’ye AİHM’den 947 dosyada daha mahkûmiyet: Yalçınkaya kararları dalga dalga geliyor
30 Eylül 2026
Zulüm Günlüğü
Türkiye’de gazetecilere baskılar sürüyor: Emre Soncan, Yaşar Durukan ve Fatih Ergin tutuklandı
29 Eylül 2026
Zulüm Günlüğü
Hakim karşısına çıkan Deniz Göktaş: Çıkınca yaşadığım süreci aynı dille anlatmaya devam edeceğim
28 Eylül 2026
Zulüm Günlüğü
Tutuklu Deniz Göktaş: Mahallemize 2 özel jeti olan komşu taşındı
27 Eylül 2026
Zulüm Günlüğü
Hizmet Hareketi’ne Yazıcıoğlu iftirası: Yanlış koordinatları AKP’li Ünal verdi, aramaya gidenler gözaltında
26 Eylül 2026Çok Okunanlar
- 1GündemAKP sıfırladı: Fon soygunu yapan Fatma Betül Sayan Kaya’yı her yerden siliyor
- 2DünyaAzerbaycan’da başörtüsü yasağı: Öğrenciler okullara alınmadı
- 3EkonomiFaiz oranı yüzde 4,60’a çıkarıldı: Australya’da 15 yılın en zirvesinde
- 4SporDünya Kupası’nın yıldızı Vozinha ünlü olmaktan şikayetçi: Huzurumu kaybettim
- 5PolitikaLiberal Parti’den “Çokkültürlü Avustralya’dan uzaklaşıyor” diyerek istifa etti:’da dengeler değişti

