Doktorlar “Birkaç gün yaşar” dedi, o hayallerinin peşinden gidip oyuncu oldu!
adminzaman2 Kasım 20261 dk okuma
Paylaş
Yazı Boyutu
Avustralyalı oyuncu Olivia Hargroder, doğumundan itibaren karşılaştığı sağlık sorunlarına ve kendisine yönelik düşük beklentilere rağmen oyunculuk hayalini gerçekleştirmeyi başardı.
Down sendromu ve ciddi bir kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen Olivia’nın, doktorların ilk değerlendirmelerine göre yalnızca birkaç gün yaşaması bekleniyordu. Ancak annesi Kerry Read’in desteği ve kendi kararlılığı sayesinde yaşamını sanatla buluşturdu.
KONUŞAMAZ, YÜRÜYEMEZ DENİLDİ; O DANS ETMEYİ SEÇTİ
Çocukluğunda hareket kabiliyetini etkileyen diz sorunları yaşayan Olivia, 16 yaşında geçirdiği ameliyatların ardından dans etme hayaline kavuştu.Eğitim hayatı boyunca oyuncu olmak istediğini dile getiren genç kadın, karşılaştığı olumsuz yaklaşımlara rağmen National Institute of Dramatic Art’ın (NIDA) genç oyuncular programını tamamladı.
Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun
Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!
Olivia, Boss Cat adlı sinema filminde Sonja karakterini canlandırarak başrol üstlendi. Haziran ayında Sydney Film Festivali’nde gösterilen filmin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde genel gösterime girmesi planlanıyor.
ANNESİNİN DESTEĞİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Annesi Kerry Read, kızının bağımsız bir hayat kurabileceğine inandığını belirterek engelli bireylere yönelik önyargıların aşılması gerektiğini vurguladı.Olivia ise Down sendromlu bireylere fırsat verilmesi gerektiğini belirterek toplumun onları yetenekleriyle değerlendirmesini istedi.Olivia’nın yaşam hikâyesi, ABC’nin Australian Story programında 2 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00’de (Sydney saatiyle) ekranlara gelecek.ZAMAN Avustralya