Zaman Avustralya
Zulüm Günlüğü

9 aylık hamile haliyle zindana atılan Merve Öğretmen: Sancılarım var, hapiste doğum yapmak istemiyorum

Zaman Avustralya27 Temmuz 20252 dk okuma
Paylaş
9 aylık hamile haliyle zindana atılan Merve Öğretmen: Sancılarım var, hapiste doğum yapmak istemiyorum
Yazı Boyutu

Eskişehir’de Hizmet Hareketine yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 3 ay ceza verilen ve dosyası 39 aydır Yargıtay’da bekleyen 9 aylık hamile Merve Zayım’ın 3 Temmuz’da Edirne’de tutuklandığı ortaya çıktı. Din Kültürü Öğretmeni olan Zayım’ın hen an doğum yapabileceği öğrenildi.

TR724’ten Sevinç Özarslan’ın haberine göre, 38. haftasını dolduran Merve Zayım’ın her an doğum yapabileceği öğrenildi.Merve Zayım’ın eşi Furkan Zayım, “Eşime infaz erteleme verilmesi lazım. Kanunen hakkımız var ama buna rağmen eşimi tutukladılar. Tutuksuz yargılanması için tüm şartlar mevcut.” açıklamasında bulundu.

Eşinin şu anda 25-26 kişilik koğuşta kaldığını ve Edirne L Tipi Cezaevi’nde günde sadece 2 saat su verildiğini vurgulayan Zayım, “Zaten hava sıcak. Eşim, az da olsa sancılarım oluyor. Geçen gece kötü oldum. Koğuştakiler de korktu. Burada doğum yapmak istemiyorum. Elinizden geleni yapın’ dedi. Oğlumun hapiste doğmasını istemiyoruz. Bir an önce tahliye edilmeli.” ifadelerini kullandı.

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun

Zaman Avustralya, hiçbir kurum veya kuruluşa bağlı olmadan haber üretiyor. Bu haberciliğin sürmesi için Patreon üzerinden bize destek olabilirsiniz.

Patreon'da Destek Ol

DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü Öğretmenliği bölümünden 2012’de mezun olduktan sonra Eskişehir’de kapatılan Samanyolu Gülbahar Kolejinde çalışan Merve Zayım’a bu kurumda sigortanın bulunması, ByLock iddiası ve tanık ifadelerine dayanılarak ceza verildi.

36 yaşındaki Merve Zayım’ın 8 yaşında bir oğlu olduğu daha bulunuyor.
Kendisine de Eskişehir’de kapatılan Samanyolu Ümit Koleji’nde matematik öğretmenliği yaptığı için 7 yıl 6 ay ceza verildiğini söyleyen Furkan Zayım, 69 ay hapis yattıktan sonra Ocak 2024’te tahliye edildiğini belirtti.Aile olarak kaç yıldır tutunmaya çalıştıklarını ama hiçbir şekilde yaşam hakkı tanınmadığı ifade eden Zayım, “Gitmek istiyoruz gidemiyoruz, kalmak istemiyoruz, burada nefes alamıyoruz. Adalet yok. Bizim yerimizde olsanız siz ne yapardınız” diye sordu.

“BEBEĞİ DE HAPSEDEN İKTİDAR: ZİNDANDA DOĞUM YAPACAK”


Merve Zayım, 3 Temmuz 2025’te tutuklandığında Edirne Uzunköprü Adliyesi’nde.
Merve Zayım’ın 20 gündür hapiste olmasına DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da tepki gösterdi. Zayım’ın sadece iki hafta sonra doğum yapacağını belirten Gergerlioğlu, “Din dersi öğretmeni 1 çocuk annesi Merve Zaim da bebeğiyle hapse girenlerden oldu, muhtemelen zindanda doğum yapacak! Bebeği de hapseden bir iktidarın son fiili!” diye konuştu.
Bağımsız gazeteciliği desteklemek için bizlere Patreon ile destek olabilirsiniz
Etiketler:#Manşet
AİHM’den Türkiye’ye bir günde üç ihlal kararı birden: Tutuklamalar hukuksuz, cezaevindeki dinlemeler hak ihlaliSıradaki HaberAİHM’den Türkiye’ye bir günde üç ihlal kararı birden: Tutuklamalar hukuksuz, cezaevindeki dinlemeler hak ihlali14 Ekim 2026