Zaman Avustralya
Zulüm Günlüğü

Alman Dışişleri devreye girdi: Erdoğan rejimi Maarif Vakfı’yla, Etiyopya’da Alman yatırımcılarına ait okulları gasp etti

Zaman Avustralya14 Ağustos 20211 dk okuma
Paylaş
Alman Dışişleri devreye girdi: Erdoğan rejimi Maarif Vakfı’yla, Etiyopya’da Alman yatırımcılarına ait okulları gasp etti
Yazı Boyutu

Okulların çalışanları güvenli bir şekilde yurt dışına çıkarıldı. Eğitim kurumlarının gasp edilmesi üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Erdoğan rejiminin talebi doğrultusunda Etiyopya’da Alman yatırımcıların işlettiği Intellectual Schools olarak bilinen okullara kayyum olarak Maarif Vakfı atandı. Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı’nın “Yurt Dışında Alman Okulu” statüsü için başvurduğu okullara Maarif Vakfı logosu asıldı.

Afrika Birliği’nin merkezi ve Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu’nun yanı sıra birçok diplomatik misyonun da bulunduğu Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Ocak 2017’den itibaren Alman yatırımcılar tarafından işletilen özel okula 10 Ağustos günü el konuldu. Okulların gasp edilmesi üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Die Welt gazetesi, Dışişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, Alman büyükelçiliğinin olay hakkında Etiyopya makamlarıyla görüştüğünü ve Alman özel yatırımlarını korumak için çaba gösterdiğini yazdı.

ULUSLARARASI TAHKİM SÜRECİ BAŞLATILDI

Maarif Vakfının el koymasının ardından okullarda görevli Türk öğretmen ve personel güvenli bir şekilde yurt dışına çıkarıldı. Almanya ve Etiyopya arasındaki güçlü ikili ticari anlaşmasından dolayı yatırımın devlet güvencesi altında olduğu belirtildi. Okulun sahibi Alman şirket, Maarif Vakfının eğitim kurumu gaspını Etiyopya yargısına taşırken Uluslararası Tahkim sürecini de başlattı.

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun

Zaman Avustralya, hiçbir kurum veya kuruluşa bağlı olmadan haber üretiyor. Bu haberciliğin sürmesi için Patreon üzerinden bize destek olabilirsiniz.

Patreon'da Destek Ol
ETİYOPYA HÜKUMETİNE MEKTUP

Berlin’den üç girişimci tarafından kurulan “STEM Education plc.” şirketinin, Etiyopya’da “Intellectual Schools” olarak bilinen ve halk arasında mükemmel bir üne sahip olan 5 yerde 11 eğitim kurumu bulunuyordu. Okullarda 56 ülkeden çok sayıda öğrenciye 15 yıldır eğitim veriliyordu. Genel Müdür Dr. Norbert Helmut Dinse, okulları ‘Etiyopya’daki tüm etnik köken, kültür ve dinlerden insanlar için mükemmel bir eğitim sunan proje’ olarak nitelendiriyordu. Genel Müdür Dinse, Etiyopya hükumetine bir mektup yazarak Maarif Vakfının okullara el koymasının yasa dışı olduğunu vurguladı. Dinse, okullardan sadece Oromia eyaletindeki binasının eğitim şirketine ait olduğunu, başkent Addis Ababa’daki şubeler ve kurumların kiralık olduğunu aktardı.BOLD –

Bağımsız gazeteciliği desteklemek için bizlere Patreon ile destek olabilirsiniz
Meriç’te 3 çocuğunu kaybeden babadan yürek yakan açıklama: Kaçakçı tehdit ederek bota bindirdiSıradaki HaberMeriç’te 3 çocuğunu kaybeden babadan yürek yakan açıklama: Kaçakçı tehdit ederek bota bindirdi17 Ekim 2026