Victoria eyaletinde uğradığı araçlı saldırı sonucu iki bacağını kaybeden bağımsız Federal Milletvekili Dr. Helen Haines’in seçim büroları yeniden hizmete açıldı. Ağır yaralanmasına rağmen milletvekilliği görevini sürdüren Haines’in sağlık durumunun ciddi ancak stabil olduğu bildirildi. Parlamento ise kendisine 26 Kasım’a kadar izin verdi.
Avustralya’da büyük üzüntüye neden olan saldırının ardından bağımsız Federal Milletvekili Helen Haines’in Wangaratta ve Wodonga bölgelerindeki seçim büroları 29 Ekim Perşembe günü yeniden açıldı.19 Ekim’de Wangaratta’daki seçim bürosunun önünde araçla gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan Haines’in iki bacağı da ampute edilmişti.Olayın ardından milletvekilinin ailesine ve çalışma arkadaşlarına ülke genelinden destek mesajları gönderildi.
SALDIRIDAN 10 GÜN SONRA YENİDEN HİZMETE GİRDİ
Haines’in ofislerinden yapılan açıklamada, yaşanan ağır olayın ardından seçmenlere hizmet vermeye devam edilmesi amacıyla büroların yeniden açıldığı belirtildi.Wangaratta ve Wodonga’daki büroların yıl sonuna kadar haftada üç gün hizmet vereceği, diğer günlerde ise personelin e-posta üzerinden vatandaşların taleplerini yanıtlayacağı kaydedildi.9 Kasım’dan itibaren büroların salı, çarşamba ve perşembe günleri, 09.00–15.00 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu.
SAĞLIK DURUMU CİDDİ ANCAK STABİL
Haines’in sağlık durumunun ciddi ancak stabil olduğu bildirildi. Milletvekilinin çalışma ekibi, tedavi sürecine ilişkin ayrıntılı açıklama yapılmayacağını belirterek ailesinin mahremiyetine saygı gösterilmesini istedi.Açıklamada, Haines’e, ailesine ve çalışma arkadaşlarına gösterilen dayanışma ve destek için teşekkür edildi.









