Zaman Avustralya
Zulüm Günlüğü

Pankartla ayeti hatırlattı, Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklandı

Zaman Avustralya23 Ağustos 20261 dk okuma
Paylaş
Pankartla ayeti hatırlattı, Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklandı
Yazı Boyutu

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun

Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!

Patreon'da Destek Ol

Yeditepe Üniversitesi’ndeki mezuniyetinde “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayetinin yer aldığı pankartı açan öğrenci Mustafa Malo, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklandı.

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin mezuniyet töreninde üzerinde “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayetinin yer aldığı pankartla gündeme gelen Mustafa Malo, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla tutuklandı.Malo hakkında ayrıca “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

TUTUKLAMA GEREKÇESİ KAÇMA ŞÜPHESİ!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anadolu Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Malo, 19 Ağustos’ta İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarıldı.Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, hâkimlik, Malo hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunu işlediğine yönelik kuvvetli suç şüphesi bulunduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kararda, delillerin karartılması ve kaçma şüphesi de tutuklama gerekçeleri arasında gösterildi. Malo, tutuklama kararının ardından Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

Bağımsız gazeteciliği desteklemek için bizlere Patreon ile destek olabilirsiniz
Etiketler:#Manşet
Dördüncü evre kanser hastası cezaevinde hayatını kaybetti: Ailesinden ağır ihmal suçlamasıSıradaki HaberDördüncü evre kanser hastası cezaevinde hayatını kaybetti: Ailesinden ağır ihmal suçlaması6 Kasım 2026