Pankartla ayeti hatırlattı, Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklandı

Bağımsız Gazeteciliğe Destek Olun
Özgür basının yaşaması ve zulme uğrayanların sesinin duyulması için yayın hayatını sürdüren ZAMAN Avustralya'ya PATREON'dan yapacağınız destek çok kıymetli. Siz de bu sese güç katın!
Patreon'da Destek OlYeditepe Üniversitesi’ndeki mezuniyetinde “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayetinin yer aldığı pankartı açan öğrenci Mustafa Malo, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklandı.
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin mezuniyet töreninde üzerinde “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayetinin yer aldığı pankartla gündeme gelen Mustafa Malo, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla tutuklandı.Malo hakkında ayrıca “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.
TUTUKLAMA GEREKÇESİ KAÇMA ŞÜPHESİ!
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anadolu Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Malo, 19 Ağustos’ta İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarıldı.Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, hâkimlik, Malo hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunu işlediğine yönelik kuvvetli suç şüphesi bulunduğu değerlendirmesinde bulundu.
Kararda, delillerin karartılması ve kaçma şüphesi de tutuklama gerekçeleri arasında gösterildi. Malo, tutuklama kararının ardından Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.
Sıradaki HaberDördüncü evre kanser hastası cezaevinde hayatını kaybetti: Ailesinden ağır ihmal suçlaması6 Kasım 2026İlgili Haberler

Cezaevinde kansere yaklanan KHK’lı askeri Yargıtay üyesi Albay Haluk Zeynel vefat etti
5 Kasım 2026
Yardım etme suçlamasıyla nefret operasyonu: Hizmet Hareketi gönüllüsü gerekçesiyle 32 ilde 41 tutuklama
3 Kasım 2026
İki oğlu da tutuklanan annenin Saray Rejimine feryadı: İki cihanda iki elim yakanızda olacak
2 Kasım 2026
DEM Parti Milletvekili Gergerlioğlu: Mersin’de hamile ve emzikli çocuğu olan iki kadın tutuklandı
2 Kasım 2026
Bekir Bozdağ’a çağrı yapan İzzet Özgenç: Mağdur ettiğin insanlardan özür dile
31 Ekim 2026
Bir ömrü iyiliğe, 35 yılını hicrete adayan Rahmi Dayıoğlu, Kazakistan’da Hakk’a yürüdü
31 Ekim 2026Çok Okunanlar
- 1GündemDoğu Perinçek: Erdoğan yönetimin sonuna geldik
- 2DünyaAlmanya 2 bin kişiyi geri çevirdi: Türkiye vatandaşları ilk sırada
- 3EkonomiAKP’liler fon vurgununu yapan Fatma Betül Sayan Kaya’ya: Prestij kaybettik, acımayacağız
- 4SporAvustralya’nın Formula 1 efsanesi Alan Jones hayatını kaybetti: Dünya şampiyonu 80 yaşındaydı
- 5PolitikaDiyanet Vakfı’nda ‘fon’ tartışması büyüyor: Bağış paraları nereye yatırıldı?

