• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home POLİTİKA

Kılıçdaroğlu: Birileri 15 Temmuz’u Allah’ın lütfu sayıp 20 Temmuz sivil darbesini yaptı

Şubat 18, 2019
in POLİTİKA
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak ilçesinde yaptığı ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’ açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz halkın 15 Temmuz’una ‘evet’, sarayın 15 Temmuz’una ‘hayır’ diyoruz. Birileri de 15 Temmuz’u Allah’ın lütfu sayıp 20 Temmuz sivil darbesini yaptı” ifadelerini kullandı.

İzmir belediye başkanlarının tanıtımı için düzenlenen programın ardından Pasaport Vapur İskelesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, iskele girişinde bulunan Kantar Polis Merkezi Amirliğinde görev yapan polislerle tokalaştı, görevlerinde başarı diledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra iskeleden vapura bindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile ilçe belediye başkanları da Kılıçdaroğlu’na eşlik etti.

Vapurun açık hava kısmında bir süre körfezi izleyen Kılıçdaroğlu, “İzmir’in güzelliği, İzmir’de yaşamanın ayrıcalığı” ifadelerini kullandı. Bir süre vapurun kaptan köşkünde seyahat eden Kılıçdaroğlu, Karantina Vapur İskelesi’nde inerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nın açılış törenine katıldı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AKP’li Bakan’dan Erdoğan afişi ve reklamlı iftar sofrası

CHP Diyarbakır Vekili Tanrıkulu: Anadil güvenlik sorunu değildir, hak ve eşitlik meselesidir

CHP Genel Başkanı Özel’den KHK çıkışı: “Bu ayıbı mutlaka temizlemek gerekir”

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ MEYDANI

Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, kentte yaşamanın ayrıcalıkları olduğunu, kentlerin meydanlara, kıyılara, parklara ihtiyacı bulunduğunu söyledi.Kentte yaşayanların enerjilerini meydanlarda boşalttığını dile getiren Kılıçdaroğlu, bu nedenle meydanlara ihtiyaç bulunduğunu belirtti.Kılıçdaroğlu İstanbul’daki Taksim Meydanı’nın insanlara, toplantılara yasak olduğunu ifade ederek, “Kent kültüründen yoksun olanların davranışlarıdır bu. Meydan yapıyorsanız o meydanlarda insanlar olacak, miting yapacak, gösteri yapacak insanlar. Barış ve dostluk içinde, düşüncelerini ifade edecek. Meydanların özelliği budur.” dedi.

“İki 15 Temmuz” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir halkın 15 Temmuz’u, iki sarayın 15 Temmuz’u. Biz halkın 15 Temmuz’una ‘evet’, sarayın 15 Temmuz’una ‘hayır’ diyoruz. Halkın 15 Temmuz’u bir demokrasi şölenidir. Karşılığında bedellerin ödendiği bir demokrasi şölenidir. Birileri de 15 Temmuz’u Allah’ın lütfu sayıp 20 Temmuz sivil darbesini yaptı. OHAL görüşmelerinin başladığı 20 Temmuz’da OHAL’e hayır diyen bir gelenekten, demokrasi geleneğinden, Kuvayımilliye geleneğinden geliyoruz. O nedenle 20 Temmuz darbesine hayır dedik. Biz halkın 15 Temmuz’undan yana olacağız. 20 Temmuz’da OHAL ilan edildi, parlamento devre dışı bırakıldı. Biz bunu meşru görmedik” diye konuştu.

TÜM ADAYLARINI MİT İLE KONTROL ETMİŞ

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Ocak’ta Ordu’daki konuşmasında AKP’nin bütün adaylarının MİT ve polis tarafından incelendiğini söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Devlet ayrıdır, siyasi iktidar ayrıdır. Devlet bakidir, siyasi iktidar geçici. İlk kez 20 Temmuz’da sivil darbe yapanlar devlet olmak için mücadele ediyor ve ‘devletiz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler için yardım toplanmasına karar verildiğini, 696 sayılı kararnamede bunun yer aldığını, genelge yayınladığını anlatarak, şöyle devam etti:

“Türkiye genelinde yardım yapılacak o genelgeye göre. Tarihi 27 Aralık 2017. Şimdi 2019. Toplanan paralar ne oldu? 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan milyonlarca para ne oldu? Ben soruyorum, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri adına soruyorum. Ama onlar her türlü istismarı yapıyorlar. Soruyorum, tık yok. Milyonlarca para nerede, kime verdiniz? Şimdi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda bir kez daha soruyorum. Soracağınız kişilerden birisi de burada kiracı olarak bulunup belediye başkanı adayı olan kişi. Beyefendi Denizli’den kalktı geldi. İzmir kiracı kabul etmez. Bir de sözde ekonomi bakanıymış. Ekonomiyi hangi hale getirdi? Şimdi tanzim satış mağazaları açıyorlar. Vatandaş geçinemiyorum deyince de kalkacak beyefendi vatandaşı suçlayacak, ‘Sen merminin fiyatını biliyor musun?’ Sen Hasan Tahsin’in kurşununu biliyor musun? Geçenlerde çok acı bir olay yaşandı. Kartal’da bir bina çöktü, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Cenazeye katılmış, konuşma yapıyor, ‘Oraya ondan başka kimse gelmedi’ diyor. Orada belediye başkanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, il başkanımız, Ekrem İmamoğlu da var. Niye görmüyorsun?”

’35 BİN AİLEYE ÜCRETSİZ PATATES VE KURU SOĞAN’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da meydana 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraki ilk belediye meclis toplantısında oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’ adını verdiklerini kaydetti. Kocaoğlu tanzim satışlara bir model olarak kooperatifleri önerdiklerini dile getirerek, İzmir’de 35 bin ailenin desteğe muhtaç olduğunu, bu nedenle “35 bin aileye ücretsiz kuru soğan ve patates desteği” vermeye başlayacaklarını söyledi. 71 bin 500 metrekarelik ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’, çocuk oyun alanı, sahne olarak kullanılabilecek gösteri alanı, su oyun alanı, dinlenme alanları, bisiklet ve yaya yolları, özel tasarlanmış kentsel donatılar, etkinlik alanları ve çeşitli heykellerden oluşuyor. Kılıçdaroğlu, açılışın ardından yine vapura binerek, Üçkuyular’a kadar seyahat etti.

Tags: kılıçdaroğlu ve 15 temmuz
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

HDP’nin Bağcılar Belediye Başkan adayı Hüda Kaya

SONRAKİ HABER

Erdoğan, 1974’te kurulan üniversiteyi ‘biz kurduk’ demeye devam ediyor

BENZER HABERLER

AKP’li Bakan’dan Erdoğan afişi ve reklamlı iftar sofrası
Manşet

AKP’li Bakan’dan Erdoğan afişi ve reklamlı iftar sofrası

Şubat 22, 2026
Silivri’deki gençleri ziyaret eden Tanrıkulu: İşkence ve çıplak aramaya maruz kalmışlar, kadınlar taciz edilmiş
Manşet

CHP Diyarbakır Vekili Tanrıkulu: Anadil güvenlik sorunu değildir, hak ve eşitlik meselesidir

Şubat 21, 2026
MİT Başkanı Kalın ‘özel davet’le CHP Genel Merkez’inde brifing verdi
Manşet

CHP Genel Başkanı Özel’den KHK çıkışı: “Bu ayıbı mutlaka temizlemek gerekir”

Şubat 17, 2026
CHP’li Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu,partisinden istifa etti
Manşet

CHP’den AKP’ye geçen Özlem Çerçioğlu ihale yolsuzluğundan hakim karşısında

Şubat 17, 2026
İmamoğlu duruşmada:2019 Ramazan’da seçimi iptal eden zihniyet, 2025 diplomamı  iptal etti
Manşet

İmamoğlu duruşmada:2019 Ramazan’da seçimi iptal eden zihniyet, 2025 diplomamı iptal etti

Şubat 16, 2026
Eski Bakan Günay: AKP, devletin partisi oldu, kim ki kendini devlet zannederse, halk defterini dürer!
Manşet

Eski Bakan Ertuğrul Günay: 2011’den sonra AKP’de güç zehirlenmesi başladı

Şubat 14, 2026

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Harbiyeli ailelere Ankara Ulus’ta destek  veren Gergerlioğlu:Demokrasiyi ayaklar altına
Manşet

Harbiyeli ailelere Ankara Ulus’ta destek veren Gergerlioğlu:Demokrasiyi ayaklar altına

by adminzaman
Şubat 22, 2026
0

15 Temmuz Kurgu darbesiyle, haklarında işlem yapılan ve hayatları altüst edilen harbiyeli öğrencilerin aileleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara...

60 ülkenin 5 bin ton altını Londra’nın altında saklanıyor

60 ülkenin 5 bin ton altını Londra’nın altında saklanıyor

Şubat 22, 2026
‘Barış Akademisyeni’ Gül Köksal görevine iade edildi

‘Barış Akademisyeni’ Gül Köksal görevine iade edildi

Şubat 22, 2026
AKP’li Ali Yerlikaya’dan soykırım bilançosu: 46 ilde her meslekten 82 kişiyi daha tutukladık!

Kayseri’de 70 gözaltı: KHK’lı baba ve oğlu dahil 54 kişi tutuklandı

Şubat 22, 2026
AKP’li Bakan’dan Erdoğan afişi ve reklamlı iftar sofrası

AKP’li Bakan’dan Erdoğan afişi ve reklamlı iftar sofrası

Şubat 22, 2026
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!

İnanç krizi mi, travma çığlığı mı?

Şubat 22, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM