• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

Mazlum İmam, Mağrur Zalim

Kasım 11, 2018
in YAZARLAR
0
Görüntüleme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Malum Ashab-ı Kiram Efendilerimizin çekmediği kalmadı. Dünyevilik açısından da Ashab-ı Suffa çok fakirdi. Efendimiz (sav) kendisine gelen hediyeleri önce onlara ikram ederdi. Hatta onları ailesine dahi tercih ederdi. O mübarekler ise “fakirliğimiz bizim için iftiharımızdır” derlerdi.

İşte hak yolcusunun yolu ve hali. Fakat her şeyi gören, bilen duyan ve sonsuz kudretin sahibi olan Allah, kendileri istememelerine rağmen onları dünyada da yüceltti. Kimisi vali, kimisi ordu komutanı, kimisi kadı veya âlim oldu. Hem, her şeyden öte onlar kıyamete kadar inananların gönlünde sultan oldular. Onlara ve onların yolunda olanlara canlar feda olsun.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hakan Şükür ile Nestory Irankunda’nın ortak hikâyesi!

Hayatın en önemli mevsimi: Final

Ölüm daha güzeldi

Kur’an’ın katletme ile eşit saydığı zulüm ile yurtlarından yuvalarından ve çoluk çocuğundan ayrılmak zorunda kalan mazlumu ve muhaciri zülcenaheynler ise âdeta Ashab-ı Suffa gibi “mazlumiyet ve mağduriyet fahrimizdir” deyip sabrediyolar.

Herkesin sorduğu bir soru. Peki neden? Cevabını Üstad versin.

Çünkü o ve talebeleri bugün hizmet erlerinin yaşadıklarının aynısını mikro planda yaşadılar. O, zulümleri, sürgünleri, Medrese-i Yusûfiyeleri hayra yorumlamıştır. Mazlum, mağdur, kimisi çok fakir olan hapishanedeki talebeleri hakkında “istikbaldeki ehli imana kahramanâne bir numune-i imtisal, belki imamları olmak gibi çok cihetle ayn-ı rahmettir” der. Ve nitekim öyle oldu. O az sayıdaki mazlum ve mağdurlar ve onların talebeleri Türkiye’de küfrün belini kırdı.

Tarihte hep böyle olmuştur. Her türlü iftira ve zulüm ile karşılaşmış, mezarında dahi rahat bırakılmamış Muhittin ibn-i Arabi nur tohumları ekmiş ve onun müridi sayılan Şeyh Edebâli, Osmanlının mânevi mimarı olmuştur. Şimdi onun çektiği değdi mi değmedi mi?

Peki ya ona zulmeden zalimler, ona fetvaları ile iftira atanlar ise ebter olup gitti. Ne adlarını bilen ne de arkasından rahmet okuyanlar var.

Yakın tarihe bakın. 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta zulmedenler hemen hemen ebter oldular. Çünkü kuvvet hakta ve ihlastadır, gücte degil. Zulmü ile ile iftihar edenler ise dünyada daha çok çeker. Ömrü olan mazlumların ahının etkisini görecektir inşallah. Belki de görüyoruz da farkında değiliz.

Haşhaşîlikle suçlayan, haşhaşilikle yargılanıyor

Hadiste meâlen “bir mü’min kardeşini bir şey ile suçlarsa, o da o suçla suçlanmadan ölmez” buyurulur. Avusturalya’da zerre kadar haşhaşilikle alâkaları olmadığı halde Hizmet erlerini haşhaşilik ile suçlayanlar şimdi uyuşturucudan müebbet hapis ile yargılanıyorlar. Hatta meşhur bir Türk doktoru “Hizmet okulları sayesinde Türk gençlerinde uyuşturucu kullanma oranı çok azaldı” demişti. Yapılan bir ankette, Avusturalya’da liselerde alkol kullanma oranı yüzde 80, uyuşturucu ise bunun dörtte biri. Hizmet okulunda uyuşturucu yokken sadece alkol kullanan yüzde bir civarında çıkmıştı.

Olmaz demeyin

Çok nüktedan bir mazlumu zülcenaheyn anlatıyor. Zindandaki mazlumlara nükteleri ile hep moral verirmiş. Tahliye edileceği gün koğuştakiler çok ağlamışlar. Hatta birisi onu o kadar çok sevmiş ki bazen içinden “keşke bu arkadaş tahliye olmasa” dermiş. Evet mazlumlar her zaman baştacı. Bu gün olmasa da yarın böyle olacak inşallah. Ehl-i dünya için bile oluyor ki ehli ahiret olmasın. Gelecekte istikametini koruyan bütün mazlumlar gönüllerin imamı olacaklar.

Herkes Müslüman olur

90’lı yıllarda hizmet erlerinden biri Sidney Teknoloji Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan fakat din ile hiç alâkası olmayan birini imamlık yaptığım Redfern Camiine getirmişti. O, dine karşı olan bir çevrede yetişmişti. Oturup sohbet dinledi, sonra Hizmet erini göstererek “dünyadaki Müslümanlar bunun gibi olsa, bütün dünya Müslüman olur” dedi. Sonra o kişi siyasal bir İslamcı ile SBS radyosu Türkçe bölümünde bir tartışma programına katıldı. Adı Fatih olan öğretim üyesine siyasal İslamcı “Sen ne biçim Müslümansın, adını da Fatih Sultan Mehmet’ten almışsın. İsminden utan…” diye ağır sözler söyleyince, o dine biraz ısınmışken bundan sonra dine karşı çok soğudu ve hayatında ilk defa geldiği camiye bir daha gelmedi.

Yıllarca önce Boston’da şahit olmuştum. İslam dinini iyi bilen bir gayri müslime bir Müslüman, toplantı esnasında kaba, gururlu ve hoş olmayan bir ses tonu ile “neden Müslüman olmuyorsun” diye sorunca, gayr-i müslim “önce sen bir müslüman ol” demişti.

Evet ahval ve tavırlarımız Kur’an ve sünneti yansıtırsa Cenab-ı Allah çok gönüllere tesir ettirir. Fakat heyhat Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerde tam tersi.

Bir öğrencim İstanbul’a gezmeye gitti. Kalabalık bir yerde otururken, birisi geliyor 6 yaşındaki çocuğun elinden telefonu alıp gidiyor. Kimseden ses yok. Güçlüler 80 milyonun vergisini çalınca, hırsız da bir telefon çalmış, çok mu?

Birincilik!

Türkiye OECD ülkeleri arasında sonda birinci olmuş. Akademik çalışmalarda Güney Amerika’nın hatta Suudi Arabistan’ın gerisine düşmüş. Basın hürriyetinde 157., yabancı dilde 88 ülke arasında 73., vatandaşlarının Afrika ülkelerine dahi sığınmacı olarak gittiği dünyada tek ülke olmuş. Kısacası her konuda sonda birinciliğe doğru marş marş gidiyoruz.

 

 

PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, 5 maç sonra güldü

SONRAKİ HABER

Afgan Türk Erkek lisesine polis baskını: Baskının arkasında AKP rejimi var

BENZER HABERLER

3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Hakan Şükür ile Nestory Irankunda’nın ortak hikâyesi!

Haziran 16, 2026
Sınırsız kontenjan
Manşet

Hayatın en önemli mevsimi: Final

Haziran 14, 2026
O bir Hakas kızı
Manşet

Ölüm daha güzeldi

Haziran 14, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Kahır ve kahkaha rejimi!

Haziran 11, 2026
O bir Hakas kızı
Manşet

Dünya onların olsun!

Haziran 8, 2026
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
Manşet

Asıl hac eve dönünce başlar!

Haziran 2, 2026
  • All
  • Manşet
Medya editörlerini Parlamento’da ağırlayan Muhalefet Lideri:Victoria’yı başarılı kılan güç, Çokkültürlülüktür
Avustralya

Medya editörlerini Parlamento’da ağırlayan Muhalefet Lideri:Victoria’yı başarılı kılan güç, Çokkültürlülüktür

by adminzaman
Haziran 19, 2026
0

   Victoria Eyalet Parlamentosu’nda düzenlenen Çok Kültürlü Medya Yuvarlak Masa Toplantısı’nda muhalefet liderleri, etnik medya kuruluşlarının toplumdaki kritik rolüne dikkat...

Cemil Tugay CHP’den istifa etti: İzmir Büyükşehir Belediyesi bağımsız yönetilecek

Cemil Tugay CHP’den istifa etti: İzmir Büyükşehir Belediyesi bağımsız yönetilecek

Haziran 19, 2026
Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Engel: Trump’ın Erdoğan gibi biriyle rahat hissetmesi mide bulandırıcı

ABD ve İran mutabakatı imzaladı: Petrol fiyatlarında sert düşüş

Haziran 18, 2026
Dışişleri Bakanı Wong, Waters ve Minns’ten Hanson’a ortak tepki: “Avustralya’nın gücü çeşitliliğidir”

Dışişleri Bakanı Wong, Waters ve Minns’ten Hanson’a ortak tepki: “Avustralya’nın gücü çeşitliliğidir”

Haziran 18, 2026
İslamofobi Özel Temsilcisi’nden Hanson’a sert tepki:“Bu, Avustralya için distopik bir vizyon”

İslamofobi Özel Temsilcisi’nden Hanson’a sert tepki:“Bu, Avustralya için distopik bir vizyon”

Haziran 18, 2026
İngiltere, gol düellosunda Hırvatistan’ı mağlup etti

İngiltere, gol düellosunda Hırvatistan’ı mağlup etti

Haziran 18, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

Sosyal Medya

Bluesky
Mastodon
Twitter

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM