Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca Furkan Vakfı’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul Hoca ile eşi Semra Kuytul tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 56 kişiden 3’ü savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 51 kişinin işlemleri sürüyor.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca Furkan Vakfı’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul tutuklandı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda yakalandıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 56 şüpheliden 3’ü, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul Hoca ile eşi Semra Kuytul’un da aralarında olduğu 44 kişi tutuklama, 9 kişi ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.Hakimlik, Kuytul çiftinin tutuklanmasına karar verdi. 51 kişinin ise işlemleri sürüyor.
OPERASYONU AKP’li GÜRLEK DUYURMUŞTU
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 19 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda kamuoyunda “Kuytulcular” olarak bilinen yapılanmaya yönelik Adana merkezli 6 ilde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, “suç örgütü kurma ve yönetme”, “örgüt üyeliği”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama”, “nitelikli dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik” ve “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlarından 32 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını bildirmişti.
Soruşturma kapsamında örgüt lehine faaliyet yürüttüğü tespit edilen 349 sosyal medya hesabı hakkında “erişimin engellenmesi” kararı verildiğini bildiren Gürlek, 5 şirkete de yönetim kayyumu atandığını açıklamıştı.
***
NE OLMUŞTU?
Adana merkezli 6 ilde Furkan Vakfı’na yönelik iki dalga operasyon düzenlenmişti. Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi 56 kişi gözaltına alınmıştı.
Soruşturma kapsamında 5 şirkete yönetim kayyumu atanmış ve 349 sosyal medya hesabı hakkında erişimin engellenmesi kararı verilmişti.Polis ekiplerinin Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi’ndeki vakfın binasında ilk gün yaptığı aramada bazı bilgisayar kasaları ile hard disklerin adreslerden kaçırıldığı tespit edilmişti. Bazı bilgisayar kasalarının içlerinin tamamen boşaltıldığı, örgütsel dokümanların olabileceği hard disklerin kasalarda bulunamadığı aktarılmıştı.











