• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home AMERİKA

Parmağıyla Erdoğan’ı işaret eden Trump : Hileli seçimleri herkesten daha iyi bilir

Eylül 26, 2025
in AMERİKA, Manşet
13
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Erdoğan ile Trump’ın Beyaz Saray’daki toplantısı 2 saat 20 dakika sürdü. Toplantıda ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarının kaldırılması ile Türkiye’ye ait F-35’lerin teslim edilmesi ve Gazze konusu gündemdeydi. Trump toplantı öncesi Erdoğan’ı işaret ederek, “Hileli seçimleri herkesten daha iyi bilir.” demesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın davetiyle Beyaz Saray’da ağırlandı. Erdoğan’ın Beyaz Saray’a ulaşmasının ardından iki lider Oval Ofis’te toplantı öncesi basına açıklamalarda bulundu. Donald Trump, verdiği demeçte F-35’lerin, Gazze’nin ve çeşitli konuların konuşulacağını vurguladı.

Yaklaşık 2 saat 20 dakika süren görüşme sonrasında Trump, Erdoğan’ı kapıya kadar gelerek uğurladı. ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Beyaz Saray’da yaptığı görüşme için, “Harika bir görüşmeydi.” dedi.

ERDOĞAN, HİLELİ SEÇİMLERİ HERKESTEN DAHA İYİ BİLİR

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galatasaray maçına atanan hakem İspanyolları korkuttu

Sırrı Sakık: Suriye’de esir alınan Kürt kadınlarının başları kesilmiş

AİHM’den 29 kişi için ihlal kararı daha: Ziyaret ve telefon kısıtlamaları aile hayatlarını olumsuz etkiledi

ABD Başkanı Trump, Erdoğan ile ilişkisi hakkında konuşurken, “Haksız bir şekilde ki hileli seçim sonucu sürgünde olduğum dönemde bile dostluğumuz devam etti” Bu sırada işaret parmağıyla Erdoğan’ı göstererek şöyle devam etti: “Hileli seçimleri herkesten daha iyi bilir. Erdoğan dünyada çok saygı duyulan bir insan. Muazzam bir askeri güç inşa etti. Ekipmanlarımızı sıklıkla kullanılıyor.

Kendisini konuk etmek büyük bir mutluluk. Öğlen yemeği yiyeceğiz. F-16 almak istiyorlar, F-35 almak istiyorlar, başka şeyler almak istiyorlar. Bu adama çok büyük saygım var. Çok iyi bir ilişkimiz var.Rahip Brunson’ı serbest bıraktı ve 35 yıllığına hapse atılmıştı, bunu durdurması gerekiyordu; onu aradım ve kendisini serbest bıraktı. Bunu asla unutmam. 35 yıllık hapis cezasından kurtardı kendisini. Kendisini burada konuk etmek gerçekten büyük mutluluk” dedi.

TRUMP: RUSYA’DAN PETROL ALIMINI DURDUR

Türkiye’ye ye uygulanan CAATSA yaptırımlarının kaldırılıp kaldırılmayacağı sorulan Donald Trump, “İyi bir toplantı gerçekleştirirsek hemen kaldırabiliriz” dedi. Trump ayrıca “Gümrük vergileri konusunda da görüşeceğiz” dedi.

ABD Başkanı, Türkiye’ye F-35 satışı konusunda “Türkiye’ye savaş uçaklarından bahsediyoruz, evet. Bu konuda konuşuyoruz.” dedi. Trump, Erdoğan’la Gazze konusunda aynı düşünüp düşünmediğine ilişkin soruya “Onu şu anda bilmiyorum.” ifadelerini kullandı ancak Gazze savaşıyla ilgili olarak bugün önemli gelişmeler olabileceğinin altını çizdi.

“Bütün NATO ülkeleri Rus petrolü almayı bırakmasa bile burada neler olacak” sorusuna Trump, “Görüşeceğiz. NATO’nun tamamının Rusya’dan vazgeçmemesi hayal kırıklığı. Bunu göreceğiz. NATO ülkeleri beni hayal kırıklığına uğrattı bu açıdan ancak başka açılardan iyi iş çıkardıklarını da söyleyebilirim” dedi.

Rusya konusunda Erdoğan’dan beklentisi sorulan Trump, “Erdoğan tarafsız olmayı seviyor, ben de severim ancak o bu mevzuya dahil olduğu zaman çok farklı sonuçlar alabilecek biri. Dolayısıyla şu anda yapabileceği tek şey Rusya’dan petrol almamak” dedi.

TRUMP: SURİYE KONUSUNDA ERDOĞAN SORUMLU

Muhabirin “Suriye’nin geleceğinin Erdoğan’ın elinde olduğuna” yönelik sözlerini hatırlatması üzerine Trump, “Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda sorumlu kişi. Suriye’nin başarılı savaşı konusunda sorumlu kişi Erdoğan. Eski liderinden kurtaran da oydu. Sorumluluğun çok büyük kısmı onun. 2000 yıldır yapılmaya çalışılan şeyi yaptı. Gerçekten burada hakkının verilmesi lazım. Evet, hakkını ara diyorum. 2000 yıldır Suriye işgal edilmeye çalışılıyor ve o Suriye’yi kurtardı” dedi.

GAZZE SAVAŞINI BİTİRMEK İSTİYORUZ

Trump, Erdoğan’la Gazze konusunda aynı düşünüp düşünmediğine ilişkin soruya “Onu şu anda bilmiyorum. Gazze’deki savaşı bitirmek istiyoruz. O bölgenin liderleriyle de görüştük, harika bir görüşme gerçekleştirdik. Bu noktada bir çeşit bir çözüm ortaya koymaya çalışıyoruz ama rehineleri de geri getirmeye çalışıyoruz. Ama görünüyor ki 20 canlı ve 38 ölü rehine var. Gerçekten üzücü. Ailelerinin de tek istediği çocukların cansız bedenlerini almak. Orta Doğu’daki en güçlü liderleriyle anlaşmaya yakın olduğumuzu düşünüyorum” yanıtını verdi.

ERDOĞAN: TÜRKİYE-AMERİKA İLİŞKİLERİNDE FARKLI BİR DÖNEMDEYİZ

Erdoğan da “Bu ziyaretimizi BM Genel Kurulu ile iç içe olunan bir dönemde gerçekleştirdiğimizden dolayı çok mutluyuz. Gerek Sayın Trump’ın birinci döneminde gerekse ikinci dönemde Türkiye-Amerika ilişkilerinde farklı bir dönemi yaşıyoruz.

Gerek F-35 konusu gerek F-16 konusu gerekse de Halkbank konusundaki aramızdaki ilişkileri etraflıca konuşma fırsatı bulacağız. Heybeliada okuluyla ilgili üzerimize ne düşerse zaten yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.Ardından liderler baş başa görüşmek için Oval Ofis’e geçti.

Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyaretine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal da eşlik etti.

ABD heyetinde de Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Savaş Bakanı Pete Hegseth ve Hazine Bakanı Scott Bessent vardı. Oval Ofis’te ayrıca ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack da yer aldı.

2 SAAT 20 DAKİKALIK ZİRVE

Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te yaklaşık 2 saat 20 dakika süren Erdoğan – Trump zirvesi sona erdi. ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıya kadar uğurladı.Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Beyaz Saray’da yaptığı görüşme için, “Harika bir görüşmeydi.” dedi.

NÜKLEER ANLAŞMA İMZALANDI

Toplantı sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile ABD arasında Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandığını duyurdu.Bakan Bayraktar, açıklamasında şöyle dedi:

“Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki köklü ve çok boyutlu ortaklığı nükleer enerji alanında daha da derinleştirecek yeni bir süreci başlattık.Görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanı Sayın Marco Rubio ile birlikte liderlerin huzurunda, Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı’nı imza altına aldık.Anlaşma kapsamında yürütülecek çalışmaların önümüzdeki dönemde her iki ülke için de karşılıklı fayda üretmesini diliyorum.”

Bu arada Erdoğan, “Trump ile görüşmek için yalvarıyorlar” açıklamasıyla Türkiye’de tartışma yaratan ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile birlikte bu anlaşma nedeniyle çekilen fotoğraf karesinde yer aldı. Rubio’ya şu ana kadar resmi herhangi bir tepki verilmemesi tartışmalara sebep oldu.

 
Tags: ABDAKPCezaevierdoganErdoğan rejimiGazzeHileHileli seçimlerHİZMET HAREKETİİşkenceİsrailseçimTurmpzulüm
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Yazar ve Sanatçı Zülfü Livaneli: İşkenceden kurtulabilmek için ölümü göze aldım

SONRAKİ HABER

400’den fazla sanatçıdan İsrail’e müzik boykotu çağrısı

BENZER HABERLER

Galatasaray maçına atanan hakem İspanyolları korkuttu
Manşet

Galatasaray maçına atanan hakem İspanyolları korkuttu

Ocak 20, 2026
DEM Partili Sırrı Sakık’tan, CHP’li Burcu Köksal’a ilk tepki:Kapımız herkese açık ırkçılar hariç
Manşet

Sırrı Sakık: Suriye’de esir alınan Kürt kadınlarının başları kesilmiş

Ocak 20, 2026
AİHM’e doğru başvuru nasıl yapılır?
AVRUPA

AİHM’den 29 kişi için ihlal kararı daha: Ziyaret ve telefon kısıtlamaları aile hayatlarını olumsuz etkiledi

Ocak 20, 2026
Manşet

MHP’den, Saray’a mesaj: Emeklilerimizin yanındayız

Ocak 20, 2026
DEM Parti grup toplantısını sınırda yapıyor: DEM Partili vekiller ve halk yürüyüş Nusaybin’de başladı
Manşet

DEM Parti grup toplantısını sınırda yapıyor: DEM Partili vekiller ve halk yürüyüş Nusaybin’de başladı

Ocak 20, 2026
Bahçeli; rest mi çekiyor, blöf mü yapıyor?
Manşet

“Anne, babam şehit mi terörist mi!”

Ocak 20, 2026
  • All
  • Manşet
NSW Eyaleti  ilk  kadın Valisi Marie Bashir hayatını kaybetti
Avustralya

NSW Eyaleti ilk kadın Valisi Marie Bashir hayatını kaybetti

by zmnaus
Ocak 20, 2026
0

Yeni Güney Galler Eyaleti  ilk kadın valisi olan ve 14 yıl boyunca görev yapan Dame Marie Bashir, 91 yaşında yaşamını...

Galatasaray maçına atanan hakem İspanyolları korkuttu

Galatasaray maçına atanan hakem İspanyolları korkuttu

Ocak 20, 2026
DEM Partili Sırrı Sakık’tan, CHP’li Burcu Köksal’a ilk tepki:Kapımız herkese açık ırkçılar hariç

Sırrı Sakık: Suriye’de esir alınan Kürt kadınlarının başları kesilmiş

Ocak 20, 2026
AİHM’e doğru başvuru nasıl yapılır?

AİHM’den 29 kişi için ihlal kararı daha: Ziyaret ve telefon kısıtlamaları aile hayatlarını olumsuz etkiledi

Ocak 20, 2026

MHP’den, Saray’a mesaj: Emeklilerimizin yanındayız

Ocak 20, 2026
DEM Parti grup toplantısını sınırda yapıyor: DEM Partili vekiller ve halk yürüyüş Nusaybin’de başladı

DEM Parti grup toplantısını sınırda yapıyor: DEM Partili vekiller ve halk yürüyüş Nusaybin’de başladı

Ocak 20, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM