Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gözaltına alınan 4 gencin, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldükleri sırada polisler tarafından ağır şekilde darp edildiği iddia edildi.
Gençlerin gözaltına alınma gerekçesi açıklanmazken, soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunduğu ve avukat görüşmelerine kısıtlama getirildiği öne sürüldü.
4 GENÇ GÖZALTINA ALINDI
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre olay, Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii çevresinde dün akşam saatlerinde meydana geldi.
Y.E., Z.O., B.Ç. ve Y.E. isimli 4 genç, henüz öğrenilemeyen bir gerekçeyle gözaltına alındı. Gençlerin hangi suçlama kapsamında işlem gördüğüne ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
HASTANEYE GÖTÜRÜLÜRKEN DARP İDDİASI
Gözaltında bulunan 4 genç, bu sabah sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.İddiaya göre gençler, sağlık kontrolü için sevk sırasında polis müdahalesine maruz kaldı. Olayla ilgili detayların soruşturma sürecinde ortaya çıkması bekleniyor.
DOSYADA GİZLİLİK KARARI
Soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunduğu ve avukat görüşmelerine de kısıtlama getirildiği bilgisi paylaşıldı.Gözaltı sürecine ilişkin gelişmeler ve iddialarla ilgili hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.













