• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home KONUK YORUM

‘Hayır’ diyorsun, çünkü evlat ateşi ocağına düştü

Mart 14, 2017
in KONUK YORUM, ZULÜM GÜNLÜĞÜ
0
Görüntüleme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş



[CEM MORA]

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Italya’da çarpıcı rapor: KHK’lılar 10 yıldır ‘medeni ölüme’ mahkum edildi

AİHM’den Gazeteci Çetinkaya için ihlal kararı ve tazminat: Cezaevinde işkence görmüştü

Esad rejimi için işkence yapmakla suçlanan Suriyeli, Hollanda’da 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Evet, hep evet dediğin Cumhurbaşkanına şimdi ‘hayır’ diyorsun. Canın yandı, ateş ocağına düştü. ‘Oğluma F..Ö’cü dediler, 8 aydır zindanda tutuyorlar..’ Ya başkalarının çocuklarına benzer iftiralar atıyorlarsa diye hiç düşündün mü?

“15 senedir AK Partiliydim, başka hiç kimseye oy vermedim” diye söze başlıyor gözü yaşlı kadın. Uzun boylu, kambur, kirli sakallı eşine tutunarak konuşabiliyor. İkisi de yorgun, ikisi de bitkin. “Bir zamanlar Refah’a oy veriyordum. Refah’tan sonra Tayyip Bey bu tarafa dönünce, biz de onunla döndük bu tarafa. Ama Tayyip Bey bizleri hiç görmedi. Benim çocuğum askeri öğrenciydi, Hava Harp Okulu’nda okuyordu” diye yakınıyor mikrofona.

Senin evladın gibi yüz binlerce genç bir gece yarısı KHK’sı ile sorgusuz sualsiz kapı önüne konuldu, hiç dert ettin mi? Her sabah yapılan uğursuz operasyonlarla komşun, mahallelin göz altına alınıyor. 500 bebek hapishanelerde büyüyor. Doğum yapan kadınların hastane kapılarında polis jandarma bekliyor, kulak veriyor musun?

Kadın hasta. Malulen emeklilik için başvurmuş. 5 yerde fıtığı var. 4 bin iş günü çalışmışlığı olsa da, emekli yapmıyorlar. Çok da umurunda değil zaten. Ama oğlu, ya oğlu! “Zorluklarla okutuyordum. Elimden aldılar, Silivri’ye attılar.” diyor hıçkıra hıçkıra…

İzmir’den gelmişler, 8 aydır Silivri’de yatan evlatlarını görecekler. Toz konduramıyorlar oğullarına: Komutanları kandırmış, almışlar götürmüşler. Belli yerlere bırakmışlar, diyorlar.

“Dedim ki cumhurbaşkanım beni duyarsa asla koymaz buralarda” ama nafile. Küstüm, dedikleri Cumhurbaşkanına seslerini duyurmaya çalışıyorlar: “Maddiyat istemiyorduk. Kapısına gittik, bizi reddetti. Biz F..Ö’cü değiliz. Benim çocuğum F..Ö’cü değil.”

Senin oğlun ‘F…Ö’cü değil de, kim ‘F…Ö’ anne. ‘F..Ö’ kim? Hiç sordun mu, sorguladın mı? Bırakın bağımsız mahkemeleri, iktidar etkisindeki yargının verdiği kesinleşmiş herhangi bir karar var mı? Adil yargılamanın yapıldığı, mahkemelerin verdiği kararın daha üst mahkemelerce onanmış bir neticesini biliyormusun?

Hasım iftirasıyla, komşu jurnallemesiyle hapishane köşelerinde çürüyen pırıl pırıl insanların anneleri, babaları kolay mı büyüttü çocuklarını. Bebek yaşta evladından ayırmaya zorlanan anneler sütünü koğuş lavabosuna sağıyor gizli gizli, işittin mi? Menfur bir darbe girişmine ‘Allah’ın bir lütfu’ diyen politikacılar hiç mi zihnini bulandırmadı.

Bunların hiç biri umurunda olmadı ve olmayacak. Haklı olarak ‘yavrum’, ‘kuzum’ diyeceksin… Ama senin evladın gibi yüz binlerce genç bir gece yarısı KHK’sı ile sorgusuz sualsiz kapı önüne konuldu, hiç dert ettin mi? Her sabah yapılan uğursuz operasyonlarla komşun, mahallelin göz altına alınıyor. 500 bebek hapishanelerde büyüyor. Doğum yapan kadınların hastane kapılarında polis jandarma bekliyor, kulak veriyor musun?

‘Gözümden sakındığım oğluma F…Ö’cü dediler, 8 aydır zindanda tutuyorlar’ da, ya başkalarının çocuklarına benzer iftiralar atıyorlarsa diye hiç düşündün mü?Evet, hep evet dediğin Cumhurbaşkanına şimdi ‘hayır’ diyorsun. Canın yandı, ateş ocağına düştü: “Cumhurbaşkanıma ‘hayır’ diyorum. Ben onu çok seviyordum ama sevmiyorum artık, duysun. Ben onu ölümüne seviyordum. Benim yüzüme kimse ‘onu sevmiyorum’ diyemezdi. Sevmiyorum şimdi. Benim çocuğum çok kıymetli. Çok zor büyüttüm ben çocuğumu.”

Hasım iftirasıyla, komşu jurnallemesiyle hapishane köşelerinde çürüyen pırıl pırıl insanların anneleri, babaları kolay mı büyüttü çocuklarını. Bebek yaşta evladından ayırmaya zorlanan anneler sütünü koğuş lavabosuna sağıyor gizli gizli, işittin mi? Menfur bir darbe girişmine ‘Allah’ın bir lütfu’ diyen politikacılar hiç mi zihnini bulandırmadı.

Oğlun mezun olup Harp Okulunu bitirebilseydi göndereceğin Doğu’da 7 şehir yerle bir edildi. Taş taş üstünde kalmadı. Kadınlar, gelinler, genç kızlar elleri başlarında birer şaki gibi ışıksız sokaklarda megafonlarla sorgulandı. Taybet Ana da mübarek bir anneydi. Cesedi günlerce sokak ortasında kaldı. Mahallenin kedileri, aç köpekleri musallat oldu naaşına. Kulağına çalındı mı?

Bak, derdini dinleyecek, sesini duyuracak gazeteciler birer birer toplandı. Kimi içerde, kimi dışarda… Hapis ya da sürgün… Sustular, susturuldular. Bir an olsun tedirgin olmadınız mı? ‘İmdat’ dediğinde sesine kulak verecek gazetelere, televizyonlara ihtiyacınız olacağı hiç mi aklınızın köşesinden geçmedi. Bakın sizin sesinizi, isyanınızı, dizi dizi dizilerin yayınlandığı, evlendirme programlarının, yarışmaların olduğu ana akım medyadan, televizyon kanallarından duymadı bütün Türkiye. İstanbul Times adında bir youtube kanalından duydu. Sosyal medyadan yayıldı.Oğlun mezun olup Harp Okulunu bitirebilseydi göndereceğin Doğu’da 7 şehir yerle bir edildi. Taş taş üstünde kalmadı. Kadınlar, gelinler, genç kızlar elleri başlarında birer şaki gibi ışıksız sokaklarda megafonlarla sorgulandı. Taybet Ana da mübarek bir anneydi. Cesedi günlerce sokak ortasında kaldı. Mahallenin kedileri, aç köpekleri musallat oldu naaşına. Kulağına çalındı mı?

İşte senin evladına ‘terörist’ diyen idareciler muhasara altına aldıkları bütün mahalleye, şehre ‘terörist’ dedi. Seçtiği vekilleri şehirlerine giremedi. Yetmedi, bütün seçilenleri teker teker tutukladılar. Yerlerine hasımlarını kayyım atadılar. Yüzde 80’lerle mecliste üçüncü büyük partinin genel başkanı zindanda hikaye yazmak zorunda kalıyor.

Ya kapı eşiğinde vurulan 10 yaşındaki Cemile’sini defnedemediği için günlerce evindeki buzdolabında saklayan Cemile Çağıra’nın annesinin feryatları hiç mi yüreğinizi sızlatmadı?

İşte senin evladına ‘terörist’ diyen idareciler muhasara altına aldıkları bütün mahalleye, şehre ‘terörist’ dedi. Seçtiği vekilleri şehirlerine giremedi. Yetmedi, bütün seçilenleri teker teker tutukladılar. Yerlerine hasımlarını kayyım atadılar. Yüzde 80’lerle mecliste üçüncü büyük partinin genel başkanı zindanda hikaye yazmak zorunda kalıyor.Kürt anaları dağ başlarında, mahalle aralarında, bodrumlarda ölü çocuklarının cesedini aradı. Bir parçasını bulabilir de toprağı kazıp başına bir mezar taşı dikebilir miyim, diye didindi durdu. Kürtçe ağıt yaktıkları için mi, anlamadınız?

Kürt anaları dağ başlarında, mahalle aralarında, bodrumlarda ölü çocuklarının cesedini aradı. Bir parçasını bulabilir de toprağı kazıp başına bir mezar taşı dikebilir miyim, diye didindi durdu. Kürtçe ağıt yaktıkları için mi, anlamadınız?

Bugüne kadar hiç düşünmediniz, sormadınız, sorgulamadınız. Biricik evlatlarınız tatillerde, bayramlarda sıla-i rahim yaptıklarında bir şeyler anlatmaya çalışsa da dinlemediniz. Altını temizlediğiniz, kundaklarda büyüttüğünüz, her anına şahit olduğunuz çocuklarınızı değil de, siyaset tüccarlarını dinlediniz. Onlar bayrak dedikçe coştunuz, duvara asıp günlerce kapağınızı açmadığınız Kur’an’ı miting meydanlarında sallayınca kendinizden geçtiniz. Neymiş, alnı secdeye gidiyormuş. Alnı secdeye gidiyor ama çocukları kumarhanelerden çıkmıyor, diye bir kerecik bile sormadınız. Biz ailece çalışıyoruz, bir evladımızı devlet yardımıyla zor okutuyoruz, onlar bizden kat be kat zengin ama zengin tüccarlardan burs alıyorlar diye sorgulamadınız. Helal lokma uğruna saçınız sakalınız ağardı ama hiç çalışmadan filolar kuran, siteler alanların ticari sırları üzerine mahalle dedikodusu bile yapmadınız. Yapmaya yeltenenlere söz hakkı vermediniz.Gerçeklerin farkına varmak için evladınızla mı imtihan olmanız gerekiyordu? Ateşin ocağınıza mı düşmesi gerekiyordu?


PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Tesla’dan Avustralya’ya çağrı: Elektrik sorununuzu 100 günde çözebiliriz!

SONRAKİ HABER

Türkiye teknolojide de sınıfta kaldı:İnternet hızında dünya 71’incisi

BENZER HABERLER

Anayasa Mahkemesi’nden KHK’lı polis hakkında hak ihlali ve tazminat kararı
Manşet

Italya’da çarpıcı rapor: KHK’lılar 10 yıldır ‘medeni ölüme’ mahkum edildi

Haziran 17, 2026
Manşet

AİHM’den Gazeteci Çetinkaya için ihlal kararı ve tazminat: Cezaevinde işkence görmüştü

Haziran 16, 2026
Manşet

Esad rejimi için işkence yapmakla suçlanan Suriyeli, Hollanda’da 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Haziran 16, 2026
Ekmen, AP’li Özlem Zengin’in inkar ettği Uşak’ı hatırlattı: Çıplak arama ilk kez yapılmıyor
Manşet

Ekmen, AP’li Özlem Zengin’in inkar ettği Uşak’ı hatırlattı: Çıplak arama ilk kez yapılmıyor

Haziran 15, 2026
Abdestli olduğunu söyleyen rejim polisi KHK’lı öğretmene:Konuşmazsan üzerinden geçerim”
Manşet

Abdestli olduğunu söyleyen rejim polisi KHK’lı öğretmene:Konuşmazsan üzerinden geçerim”

Haziran 15, 2026
İzmir’de gözaltına alınan 80 kişiden 41’i tutuklandı
Manşet

İzmir’de gözaltına alınan 80 kişiden 41’i tutuklandı

Haziran 13, 2026
  • All
  • Manşet
Anayasa Mahkemesi’nden KHK’lı polis hakkında hak ihlali ve tazminat kararı
Manşet

Italya’da çarpıcı rapor: KHK’lılar 10 yıldır ‘medeni ölüme’ mahkum edildi

by adminzaman
Haziran 17, 2026
0

İtalyan İnsan Hakları Federasyonu (FIDU) tarafından yayımlanan kapsamlı bir rapor, 15 Temmuz sözde darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK)...

Son finalist Fransa, 4 gollü maçta Senegal’i mağlup etti

Son finalist Fransa, 4 gollü maçta Senegal’i mağlup etti

Haziran 17, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!

Hakan Şükür ile Nestory Irankunda’nın ortak hikâyesi!

Haziran 16, 2026

AİHM’den Gazeteci Çetinkaya için ihlal kararı ve tazminat: Cezaevinde işkence görmüştü

Haziran 16, 2026
Avustralyalı hakemin hareketi nedeniyle FIFA’ya tepkiler dinmiyor

Avustralyalı hakemin hareketi nedeniyle FIFA’ya tepkiler dinmiyor

Haziran 16, 2026
Demirtaş’tan Erdoğan’a: Sorun sensin, düş artık bu halkın yakasından

Selahattin Demirtaş: “İnşallah bana güvenen herkesin başını dik tutacak hizmetler yapma fırsatı bulurum”

Haziran 16, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

Sosyal Medya

Bluesky
Mastodon
Twitter

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM