Alpaslan Kuytul Hoca’nın kelepçelenerek gözaltına alınmasının ardından skandal gündeme geldi. Kuytul, hakkında gözaltı kararı henüz verilmeden önce kelepçelenerek emniyete götürüldü.
Furkan Hareketi lideri Alparslan Kuytul Hoca’nğn Adana’daki evine düzenlenen şafak operasyonunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kuytul ve eşi Semra Kuytul’un yanı sıra, Kuytul’un avukatı ile çok sayıda Furkan Vakfı üyesinin de emniyete götürüldüğü bildirildi.
Operasyon sırasında evde arama yapılırken, savcının aramanın sonucuna göre gözaltı kararı vereceğinin polisler tarafından ifade edildiği aktarıldı. Buna rağmen Kuytul ve eşinin aramanın ardından kelepçelenerek emniyete götürülmesi tartışma konusu oldu.
KUYTUL POLİSLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Evden çıkarıldığı sırada polislerle konuşan Alparslan Kuytul, hakkında uygulanan işlemin “yakalama” olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.
Kuytul, “Ben kaçmadım. Yakalama dersen imza atmam. Yaptığınız şey gözaltı, onu da kanunsuz yapıyorsunuz! Kendi evimdeyim, evinde olan insana yakalama denmez” ifadelerini kullandı.Kuytul cephesi, işlem sırasında gözaltı kararı bulunmadığını ve yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğunu savundu.
ÇOCUKLARININ AĞLADIĞI ANLAR KAMERADA
Öte yandan Alparslan Kuytul Hoca ve eşi Semra Kuytul’un emniyete götürülmeden önce aileleriyle vedalaştıkları anlar da görüntülendi. Görüntülerde çocuklarının yaşananlar sırasında ağladığı görüldü.Kuytul ise evden çıkarılırken çevresindekilere “Allah’ın dediği olur” ifadelerini kullandı.












