CHP Grup Başkanı seçilen Özgür Özel, mahkemenin Genel Başkan olarak atadığı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında uzlaşı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında ‘ahlaki değerler’ vurgusu yapmasına tepki gösteren Özel, “CHP’ye ahlaksızlık yapılıyor” dedi.
Özgür Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:”Cumhuriyet Halk Partisi grubunda bir ayrışmanın olmadığının görülmesi çok önemli. Ben hem partinin seçilmiş Genel Başkanı’yım hem bir kez daha seçilmiş Grup Başkanı’yım. Grup Başkanı partinin Genel Başkanı ile birlikte toplantılar yapar ancak bugün durum öyle değil.
ARAMIZDA UZLAŞI YOK
Ben mutlak butlan olarak atanmış sayın Kılıçdaroğlu’nun Meclis grubuna katılıp benden söz isteyeceğini zaten zannetmiyorum.‘Uzlaştılar, biri Genel Başkan bir Grup Başkanı olacak’ diyorlar. Böyle bir uzlaşı yok. Ancak herkesin beklentisi en kısa sürede kurultayın yapılmasıdır.(Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ahlaksızlık’ sözlerine yanıt) CHP’ye ahlaksızlık yapılıyor doğru. Ama CHP’ye yöneltilen suçlamaları gerçekmiş gibi değerlendiren görüşleri dikkate almam.
40 GÜN İÇİNDE KURULTAY YAPILMALI
Şöyle bir uzlaşı olacak herkesin beklediği bir tek şey var o da kurultayın tüzüğümüzde öngörülen en kısa sürede 40 günlük bir süre içerisinde toplanmasıdır. Ya da bayramdan sonraki 40 gün içinde partiyi kurultaya götürürüz artık bu kabus biter devamında iktidar yürüyüşümüz başlar. Bir an önce kurultay kararının alınması gerekiyor. En uygun zaman en kısa zamandır.Kılıçdaroğlu en uygun zamanda kurultay yapılacağını söyledi. Kurultay Kemal Bey’in lehine. Kurultay kararı alınmazsa adımımızı atarız. Kurultay kararı alınırsa burada memnuniyetle karşılanır.”
Kemal Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşme mümkün olacak mı? şeklindeki bir soruya Özgür Özel, “Görüşürüm ama gazetede 40 ün içinde kurultay kararının ilanını okuduktan sonra.” cevabını verdi.Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Gürsel Tekin ise, “Seçimli kurultay 7-8 aydan önce olmaz.” demişti.
KILIÇDAROĞLU: CHP’Yİ KODLARINA YENİDEN KAVUŞTURACAĞIZ
Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez kameralar karşısına geçerek “CHP köklü bir partidir, devlet kuran bir partidir, devlete yön veren bir partidir. CHP, ahlaki değerlerini ve ahlaki üstünlüğünü korumak zorundadır. Ben hepinizin huzurunda bütün vatandaşlarıma özellikle de partililere söz veriyorum; CHP’yi kuruluşundaki kodlarına yeniden kavuşturacağız, ahlaki değerleri olacak” ” açıklamasını yapmıştı.













