• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Genel Gündem

HAPİSTEKİ DEMİRTAŞ CUMHURBAŞKANLIĞINA İKİNCİ KEZ ADAY: 24 HAZİRAN’IN SÜRPRİZİ OLACAĞIZ

Mayıs 5, 2018
in Genel Gündem, POLİTİKA
0
Görüntüleme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tutuklu Selahattin Demirtaş’ın partinin seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.Buldan ve Ahmet Türk Diyarbakır Demir Otel’de düzenlenen basın açıklamasıyla Demirtaş’ın adaylığını duyurdu.

Buldan, “HDP’nin adayı Edirne F tipi cezaevinde rehin olarak tutulan İstanbul milletvekili Sayın Selahattin Demirtaş. En önemli ittifak Kürt halkının ittifakıdır. Kürt halkı yıllardır bu coğrafyada çok büyük acılar yaşadı, bedeller ödedi. Kürt halkını görmezden gelip muhatap almayanlar, tasviyesini isteyenler şunu bilmeli: Kürt halkı yanlız değil, birlik beraberliğini sağlamıştır. Bu onun resmidir” dedi.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakırhan,‘çerçeve yasaya’ açıklık getirdi: “Demirtaş ve Yüksekdağ siyasi hayata katılacak”

Çekmeköy’de AKP’ye geçen Başkanı tepki yürüyüşü:”Helal oy verenlerin oyunu harama çevirdin”

Temel: ‘Demirtaş ve Yüksekdağ dahil binlerce kişi tahliye olacak’

Öte yandan 24 Haziran seçiminde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden ilk mesajını göndererek,  kampanyasını resmen başlattı.Demirtaş, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden gönderdiği mesajında, “Bu kısa seçim kampanyasında herkes ama herkes aktif bir seçim çalışması içinde olmalıdır. Ben de buradan, küçük imkanlarla size destek olmaya çalışacağım. Göreceksiniz, 24 Haziran seçimlerinin en güzel sürprizi biz olacağız” ifadelerini kullandı.

14 AĞUSTOS’TA PARTİSİNİN OYUNU İKİYE KATLAMIŞTI

Demirtaş, cumhurbaşkanının halk oyuyla seçilmesi kararından sonra ikinci kez cumhurbaşkanı adayı olmuş oldu. 14 Ağustos 2014 seçimlerinde Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ile birlikte cumhurbaşkanlığına yarışına giren Demirtaş, 3 milyon 707 bin 557 oy alarak partisinin oylarını ikiye katlamıştı. Renkli bir seçim kampanyası yürüten Demirtaş, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dediği için Erdoğan’ın en büyük siyasi hedeflerinden biri haline geldi. 15 Temmuz sonrasında ise Gülen Hareketi ve muhalif herkesimi kapsayan güdümlü yargı operasyonlarıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. Dokunulmazlıkların kaldırılması nedeniyle milletvekili ve genel başkan olmasına rağmen Demirtaş hakkında aylardır haksız tutuklama kararı uygulanıyor.

‘OYUNUZU EN YAKIŞIKLI OLANA VERİN’

Partisi, Demirtaş cezaevinde olmasına rağmen aktif bir seçim kampanyası yürütüyor. ‘Yurttaş, yoldaş, arkadaş, Demirtaş’, ‘Seninle değişir’,  ‘İsim vermiyoruz, 24 Haziran’da oyunuzu en yakışıklı olana verin’ sloganlarıyla sosyal medyada yapılan paylaşımlar, cezaevi fotoğrafları ve Demirtaş videoları büyük ilgi görüyor.

 

Demirtaş’ın cezaevinden adaylığı ile ilgili gönderdiği mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Çok değerli dostlarım, sevgili arkadaşlarım;Hepinizi yürekten selamlıyorum. Sanırım bu mesajım sizlere okunduğunda, yeni yaşamın, yeni umudun ve yepyeni bir geleceğin sözcülüğünü yapmak üzere beni Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmiş olacaksınız.Her şeyden önce bu şerefli göreve beni layık görmüş olmanızdan büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Siyasi rehine olarak F tipi bir hücrede tutuluyor olmama rağmen, bu zorlu misyonu yerine getirebileceğime inanmış olmanız, omuzlarımdaki yükü daha da arttırmıştır.

Özgürlük, demokrasi, eşitlik, adalet ve barış değerlerini sizler adına burada da temsil etmeye çalıştım. Neredeyse her gün, aralıksız bir şekilde aleyhime yürütülen karalama, iftira, hakaret kampanyalarına rağmen sevginizin ve güveninizin artarak devam etmesi, sorumluluğumu arttırmıştır. Bana düşen şey de, bedeli ne olursa olsun sizlerin bu duruşuna layık olmaktır.

Zorlu ve adaletsiz bir seçim kampanyası olacağına kuşku yok. Zorbaların yaptıkları, yapacaklarının da teminatıdır. Ama yılmak yok. Gece gündüz demeden ev ev, sokak sokak, köy köy dolaşmalısınız. Beni değil, yeni yaşamın güzelliğini herkese anlatmalısınız. Bir arada, barış içerisinde, kardeşçe ve eşitçe yaşamanın ne kadar güzel olacağını anlatmalısınız.Şiddet gören kadınların, talan edilmiş doğanın, işten atılan mağdurların, cezaevine tıkılan masumların yaralarını ancak bizim sarabileceğimizi herkese göstermelisiniz.Yok sayılan, her gün hakaret edilen, yurttaş yerine konulmayan Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Sünnilerin, Çerkeslerin, Arapların, Pomakların, Romanların ve daha nicelerinin kırılan onurlarını, gasp edilen haklarını ancak bizimle birlikte telafi edebileceklerine onları ikna etmelisiniz. Bu hırsızlık, talan, yolsuzluk, rant ve rüşvet çarkına ancak bizim çomak sokup bu çarkı durdurabileceğimizi, herkes sizden bir kez daha duymalı.Kampanya boyunca, bütün partilerden yurttaşlarımızla kucaklaşmayı ihmal etmeyin. CHP, AKP, MHP, İYİ Parti’den Saadet Partisi’ne, HÜDAPAR’a kadar bütün partilerin seçmenleri kardeşlerimizdir. Provokasyonlara asla müsaade etmeyin.

Bizimle yan yana durmaktan imtina eden, biz yokmuşuz gibi davranan, bizi baraj altında bırakıp ezmeye çalışan bütün diğer siyasi parti yönetimleri bu tutumlarından dolayı utanacak, mahcup olacaklardır. Çünkü dışlayıp yok etmeye çalıştığınız HDP, en büyük ittifakını ezilen halklarla yapmıştır zaten. İki tuhaf ittifaka karşı artık tek bir hakiki alternatif vardır, o da HDP’dir. Yolun açık olsun HDP! Sen halka emanetsin, halkımız da Allah’a emanet olsun.

Son olarak, beni bu onurlu göreve layık gören bütün halkımıza, çalışma arkadaşlarıma, destek açıklaması yapan parti ve hareketlere, sivil toplum örgütlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi herkesi, canla başla seçim çalışmasına, sandığı örgütlemeye ve sandıktan en büyük umudu, zaferi çıkarmaya davet ediyorum. Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Buna inanın ve yapalım. Cezaevlerindeki bütün siyasetçi arkadaşlarım adına sizlere en derin sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Em ê bi serkevin. Bawer bikin em ê çêbikin.

Silav û rêz

 Selahattin Demirtaş

Edirne Cezaevi / 4 Mayıs 2018”

HDP

✔@HDPgenelmerkezi

#Demirtaş‘tan bizlere, seçmen kayıtlarımızı kontrol etme çağrısı!

15:30 – 3 May 2018
  • 1.689

  • 600 kişi bunun hakkında konuşuyor

Twitter Reklamları’na ilişkin bilgiler ve gizlilik

‘YASAKLARI VE ENGELLERİ AŞARIZ’

Öte yandan Selahattin Demirtaş, Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Hayri Demir’in sorularını cevapladı.

Demirtaş şunları söyledi:Adaylar arasında en dezavantajlı yerdesiniz. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Koşullarınızı avantaja çevirebilir misiniz?

Ben dışarıdayken de hiçbir şekilde iktidar karşısında avantaj veya avantaja sahip değildik. Girdiğimiz her seçimi, devlet olanaklarını sınırsız ve fütursuzca aleyhimize kullanan AKP’ye rağmen başarıyla tamamladık. Bunun tek sırrı ise halkın öz gücüdür. Bu seçimi de öz gücümüzle çalışarak, başarıyla atlatacak ve kesinlikle kazançlı çıkacağız.Cezaevlerinde imkan adına hiçbir şey yok, ama en küçük fırsatı bile halkın mücadelesine katmak için elimden geleni yapacağım. Hücre arkadaşım Abdullah Zeydan ile birlikte, gece gündüz kafa yorup dışarıya destek olmaya gayret edeceğiz. Ama her zaman olduğu gibi, bu seçim de gençlere ve kadınlara emanettir. Harikalar yaratacaklarından zerre kadar kuşkum yok.

Bir ilk yaşanıyor. Cezaevinden Cumhurbaşkanı adayı oldunuz. Cezaevinden kampanyanızı nasıl yürütmeyi düşünüyorsunuz?

Kampanya merkezi ve sorumluluğu HDP Genel Merkezi’ndedir. Onların yapacağı planlamaya, ben imkanlar ölçüsünde katkı sunmaya çalışacağım. Mesajlarım ve mektuplarımla dışarıya ulaşmak dahil, en küçük imkanı kullanacağım. Ama dediğim gibi imkanlar sınırlı. Hücrede miting yapsam en fazla 1 kişi katılabiliyor.

Tutuklanmanızın her zaman siyasi operasyon olduğunu, iktidarın sizin ve arkadaşlarınızın siyaset yapmasını engellemek istediğini söylediniz. Şimdi cezaevinden siyaset yapıp kampanya yürüteceksiniz. İktidarın sizin kampanyanızı engellemek için bir takım girişimlerde bulunmasını bekliyor musunuz?

Yapmaya çalışacaklar. Fakat içeride, dışarıda direnerek bütün engelleri aşarız. OHAL’in kendisi bile başlı başına bir engeldir. Yani dışarısı da özgür bir ortam değil ki. Yine de hem yasaklara hem engellere karşı kararlı bir tutum sergilenirse hepsi aşılacaktır.

İlk turdaki sonuçlara dair öngörünüz neler? İkinci tura kalacağınızı düşünüyor musunuz?

İkinci tura biz kalacağız. Buna yürekten inanıyorum. HDP’nin 5’inci Kuruluş Gecesi’ne gönderdiğim mesajda, “HDP iktidara gelebilir” dediğimde bunu ütopik bir temenni zannedenler, bugün bu ihtimalin ne kadar güçlü olduğunu eminim daha iyi görüyorlardır. Seçimi biz kazanacağız; herkes hesabını ve planını buna göre yaparak, kendi coşkusuyla çalışmalara katılmalıdır.

 

PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Famous footballer Hakan Şükür describes his new life in California to the NYT

SONRAKİ HABER

Afrika’da ‘Maden Yolsuzluğu’ndan aranan MÜSİAD başkanını da cemaate bağladılar

BENZER HABERLER

İmamoğlu: Demirtaş ve demokrasinin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz
Manşet

Bakırhan,‘çerçeve yasaya’ açıklık getirdi: “Demirtaş ve Yüksekdağ siyasi hayata katılacak”

Ağustos 21, 2026
Çekmeköy’de AKP’ye geçen Başkanı tepki yürüyüşü:”Helal oy verenlerin oyunu harama çevirdin”
Manşet

Çekmeköy’de AKP’ye geçen Başkanı tepki yürüyüşü:”Helal oy verenlerin oyunu harama çevirdin”

Ağustos 20, 2026
Temel: ‘Demirtaş ve Yüksekdağ dahil binlerce kişi tahliye olacak’
Manşet

Temel: ‘Demirtaş ve Yüksekdağ dahil binlerce kişi tahliye olacak’

Ağustos 19, 2026
AKP, Menderes’i de ele geçirdi; ilk kutlayan butlan CHP oldu
Manşet

AKP, Menderes’i de ele geçirdi; ilk kutlayan butlan CHP oldu

Ağustos 18, 2026
Saray rejimi sandıkta alamadığını transferle topladı: Aday çıkarmadığı ve 153 oy aldığı ilçeler AKP’ye geçti
Manşet

Saray rejimi sandıkta alamadığını transferle topladı: Aday çıkarmadığı ve 153 oy aldığı ilçeler AKP’ye geçti

Ağustos 17, 2026
Demirtaş ve Mızraklı’dan çerçeve yasa mesajı:Sürece herkesin katkısı önemli
Manşet

Demirtaş ve Mızraklı’dan çerçeve yasa mesajı:Sürece herkesin katkısı önemli

Ağustos 16, 2026
  • All
  • Manşet
Kuytul’un avukatları alındı, kızı isyan etti: Elinizden geleni ardınıza koymayın
Manşet

Kuytul’un avukatları alındı, kızı isyan etti: Elinizden geleni ardınıza koymayın

by adminzaman
Ağustos 21, 2026
0

Meryem Kuytul, avukatlara yönelik işlemlerin savunma hakkını zayıflattığını ileri sürdü. Kuytul, “Bizi savunacak avukat bırakmak istemiyorsunuz” dedi. Furkan Hareketi’ne yönelik...

25 Ekim’de hizmete girecek: Genel Vali Mostyn’dan Sydney’in yeni havalimanına ziyaret

25 Ekim’de hizmete girecek: Genel Vali Mostyn’dan Sydney’in yeni havalimanına ziyaret

Ağustos 21, 2026
Saray rejiminden kesintisiz sansür: Ajans ve gazetecilerin hesabına erişim engeli

Saray rejiminden kesintisiz sansür: Ajans ve gazetecilerin hesabına erişim engeli

Ağustos 21, 2026
Avustralya’dan Pasifik’teki hastalıklarla mücadele için 7,7 milyon dolar  insanı  yârdım

Avustralya’nın federal borcu tarihinde ilkkez 1 trilyon doları aştı

Ağustos 21, 2026
İsrail ile Frankcom gerilimi büyüyor: Avustralya ile İsrail arasındaki diplomatik gerilim

İsrail ile Frankcom gerilimi büyüyor: Avustralya ile İsrail arasındaki diplomatik gerilim

Ağustos 21, 2026
İmamoğlu: Demirtaş ve demokrasinin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz

Bakırhan,‘çerçeve yasaya’ açıklık getirdi: “Demirtaş ve Yüksekdağ siyasi hayata katılacak”

Ağustos 21, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

Sosyal Medya

Bluesky
Mastodon
Twitter

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM