• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home KONUK YORUM

Ne hukuk kaldı, ne insaf: Furkan Vakfı’nın öğrencileri yine sokağa atıldı

Mayıs 22, 2020
in KONUK YORUM
0
Görüntüleme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

 

 İLKER DOĞAN-TR724.COM

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saray Rejimi, yargı dosyalarını ‘çeşitlendiriyor’: Sıra yol arkadaşlarında…

Tehciri gördü, tenkili yaşadı: Gazeteci Haşim Söylemez’le “ötekiler”in izinde…

İsviçre’de vefat: Toprağın bağrına düşen bir tohum daha…

AKP rejiminin kendisine ‘biat’ etmeyen muhaliflere yönelik baskı ve hukuksuzlukları sürüyor. Adana’da, Furkan Vakfı’na mensup oldukları iddiasıyla üniversite öğrencilerinin kaldığı evler, iki resmi rapora ve mahkemenin aksi yöndeki kararına rağmen ‘vakfın kaçak yurdu olduğu’ iddiasıyla kapatıldı.

Korona salgınının hızla yayıldığı dönemde, Ramazan ayında onlarca öğrenci sokağa atıldı. İddiaya göre en son 4 Nisan’da yapılan ve evlerin ‘mesken’ olarak kayıtlara geçtiği üçüncü rapor ise ortadan kaldırdı!

Daha önce Furkan Vakfı’na kesilen astronomik cezalar, mahkeme tarafından ‘haksız’ bulanarak iptal edilmişti. Adana Valiliği bu konuda da yeni bir uygulamaya gitti ve artık cezaları evlerin sahiplerine kesmeye başladı! Edinilen bilgilere göre kapatılan evlerin sahiplerine  58’er bin lira da ceza kesildi.

Cemaatin lideri Alpaslan Kuytul, yaşananlara tepkiliydi: “Kapattıkları evlerin talebe evi olduğuna, yurt olmadığına dair iki resmi rapor ve bir mahkeme kararı var. Ancak buna rağmen hiç bir suçu ve günahı olmayan çocukları Ramazan günü sokağa atıyorlar. Ev mi yok? Başka yerde ev kiralar otururlar. Ama siz bu yaptığınızla ‘zulüm dönemi’ olarak tarihe geçeceksiniz.”

Furkan Vakfı gönüllüsü öğrenciler iki yıl önce yine bir Ramazan ayında evlerinden atılarak sokakta yaşamak zorunda bırakılmıştı.AKP iktidarı ve ortaklarının cemaatlere yönelik operasyonları bitmek bilmiyor. Merkezi Adana’da bulunan Furkan Vakfı’na mensup olduğu iddiasıyla onlarca öğrencinin kaldığı ‘mesken’ statüsündeki evler Valilik kararıyla mühürlendi.

Furkan Vakfı’na yönelik baskılar yaklaşık iki yıl öncesine dayanıyor. Edinilen bilgilere göre, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin kaldığı evlerin ‘yurt’ olduğu şikayetleri üzerine vakfa ait olduğu ileri sürülen evlerde incelemelerde bulunuyor. Ancak tutulan raporda iddiaların asılsız olduğu, evlerin ‘mesken’ olduğu ve öğrencilerin kaldığı belirtiliyor. Söz konusu raporlar Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Adana Valiliği’ne gönderiliyor.

ARDI ARDINA TEFTİŞLER

Ancak aynı evler bir kaç ay sonra yeniden ‘teftiş’ ediliyor. Ve bu raporda da söz konusu evlerin ‘yurt’ değil, mesken olduğu kayda geçiriliyor. İkinci rapordan bir kaç ay sonra Cemaat’in lideri Alpaslan Kuytul’un tutuklanması üzerine söz konusu evler de Furkan Vakfı’nın yurdu  oldukları gerekçesiyle mühürleniyor. Ayrıca vakfa da 240 bin lira ceza kesiliyor.

KAYYIMLAR: EVLER VAKFA AİT DEĞİL!

Operasyon sonrası vakfa kayyım atanıyor. Üç kişilik kayyım heyeti 240 bin liralık cezaya, ’söz konusu evlerin vakfa ait olmadığı, vakfın böyle bir yurdu olmadığı’ gerekçesiyle itiraz ediyor. Yargılama sonunda mahkeme 240 bin liralık cezayı iptal ediyor. Mahkeme kararında da söz konusu evlerin ‘yurt’ değil, mesken olduğu belirtiliyor. Mahkeme kararı üzerine evler yeniden açılıyor.

MAHKEME KARARI YOK SAYILIYOR

İlçe Milli Eğitim’in iki raporu ve mahkemenin kararına rağmen 4 Nisan’da söz konusu evler yeniden teftiş ediliyor. Yaklaşık 10 ev tek tek geziliyor. Ve nihayet üçüncü raporda da  söz konusu evlerin ‘mesken’ olduğu belirtiliyor. Ancak geçtiğimiz hafta Adana Valiliği’nden gönderilen evlerin boşaltılmasına dair yazıda, ‘evlerin yurt’ olduğu kaydediliyor.

ALPASLAN KUYTUL: RAPORU DEĞİŞTİRDİLER

Alpaslan Kuytul, valiliğin kapatma kararına gerekçe yaptığı raporun değiştirildiğini söylüyor: “Şahitleri var, raporun fotoğrafları var. ‘Mesken’ diyor. Ancak gelen son yazıda buraların ‘yurt olduğu’ yazıyor. Yalan söylüyorlar. Raporu değiştirdiler. Biz AVM’ler açılıyorsa camiler de açılsın, cuma kılınsın demeye başlayınca meskenler, yurt oldu. Avukat arkadaşımız, 4 Nisan tarihli raporu görmek istediğini söylüyor. Öyle bir rapor yok diyorlar. Bizde fotoğrafları var raporun.” diyor.

CEZALAR EV SAHİPLERİNE KESİLİYOR

Adana Valiliği’nin daha önce vakfa kestiği 240 bin TL’lik ceza mahkeme tarafından ‘haksız’ bulunarak iptal edilmişti. Valilik yeni cezaları ise mesken sahiplerine kesmeye başladı. Edinilen bilgilere göre kapatılan 10’a yakın evin sahibine 58’er bin lira ceza kesildi. Alpaslan Kuytul, “Bayan talebelerin evleri de kapatıldı. Evlerin üçünde ise çocuklu aileler kalıyordu. Valilik kararıyla evler boşaltılıyor. Bunu kim yaptırıyor? Şu Ramazan gününde bu talebeleri dışarıya atmak AKP’ye fayda mı sağlar zarar mı getirir? Talebeler yine sokaklarda kalacaklar. Bunlar nereden ev bulacak? Nereden yemek bulacak? Eşyayı nereden alacak? Hangi yetkiyle sen bunu yapıyorsun?” ifadelerini kullanıyor.


Öğrenciler: Allah’tan reva mıdır bu?

Sokakta kalan öğrenciler mağduriyetlerini çektikleri videolarla duyurmaya çalışıyor. Sokağa atılan bayan öğrencilerden biri şunları söylüyor: “Ben burda birkaç arkadaşımla kalan bir öğrenciyim. Hazırlandığım bazı sınavlar var, tıpkı arkadaşlarımın hazırlandığı gibi. Ama bizleri sokağa attılar. Gücünüz birkaç talebeye mi yetti, birkaç öğrenciye mi yetti yani? Adana’nın bu sıcağında biz sokakta ne yapacağız, nereye gideceğiz? Allah’tan reva mıydı bu yaptığınız? Siz bize bunu yaşattınız, ben dilerim ki Rabbimden siz de aynısını yaşayasınız” şeklinde konuştu.Kapatılan evlerden birinde kalan üniversite öğrencisi Yasin Demir ise kaldığı evin görüntüsünü paylaştığı videoda, “Bu evin neresİ yurt? Bayrama iki gün kala bizi evden atıyorlar. Biz nasıl ve nereden ev bulacağız?” diyor.

PAYLAŞTweetPAYLAŞ
ÖNCEKİ HABER

Kemal Gülen’le ‘Yeniden Bayram’ heyecanı: Bu Pazar canlı yayın ve renkli programıyla

SONRAKİ HABER

Sydney’de kıyafet satan mağazaya giren araç 11 kişiyi yaraladı

BENZER HABERLER

Saray Rejimi, yargı dosyalarını ‘çeşitlendiriyor’: Sıra yol arkadaşlarında…
KONUK YORUM

Saray Rejimi, yargı dosyalarını ‘çeşitlendiriyor’: Sıra yol arkadaşlarında…

Eylül 6, 2026
15 Temmuz’da cezaevi sürecini yaşadı: Gazeteci Haşin Söylemez vefat etti
KONUK YORUM

Tehciri gördü, tenkili yaşadı: Gazeteci Haşim Söylemez’le “ötekiler”in izinde…

Ağustos 23, 2026
İsviçre’de vefat: Toprağın bağrına düşen bir tohum daha…
KONUK YORUM

İsviçre’de vefat: Toprağın bağrına düşen bir tohum daha…

Ağustos 13, 2026
AİHM’in tarihi kararındaki isim Şaban Yasak: “55 ay hapis yattım, umudumu ve mücadeleyi bırakmadım, vazgeçmeyin
KONUK YORUM

AİHM’in Şaban Yasak kararına uyulursa ne olur?

Mayıs 10, 2026
Dr. Selami Er yazdı/ Ahmet Turan Alkan: Bir kalemin vedası, bir yargı travmasının hikâyesi
KONUK YORUM

Dr. Selami Er yazdı/ Ahmet Turan Alkan: Bir kalemin vedası, bir yargı travmasının hikâyesi

Şubat 3, 2026
Kılıçdaroğlu’na haber verin: Hidayet Karaca, Mustafa Ünal neden içerideyse Osman Kavala da o nedenle tutuklu!
KONUK YORUM

Utanç davası: Hidayet Karaca, Silivri’de 12. yıla giriyor!

Aralık 14, 2025
  • All
  • Manşet
Antalya Emniyeti’nde rüşvet soruşturması: Eski ve yeni Narkotik Şube müdürleri gözaltında
Gündem

Antalya Emniyeti’nde rüşvet soruşturması: Eski ve yeni Narkotik Şube müdürleri gözaltında

by adminzaman
Eylül 13, 2026
0

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, uyuşturucu şüphelilerine ait dosyalardaki delillerin lehlerine sonuçlandırılması amacıyla bazı avukatların emniyette görevli polislerle irtibat...

Gülistan Doku cinayeti emniyete sıçradı:17’si polis 18 kişi gözaltına alındı

Gülistan Doku soruşturmasında yeni dalga: 11 kişiye gözaltı

Eylül 13, 2026
Zülfü Livaneli Yeni Partiden rica etti: ‘Yiğidim Aslanım’ı çalmayın

Zülfü Livaneli Yeni Partiden rica etti: ‘Yiğidim Aslanım’ı çalmayın

Eylül 13, 2026
Vize uygulamasında neler değişti:Vatandaşlığa giden yol, parlamentodan geçecek!

Avustralya İçişleri Bakanlığı: Ülkede 2,9 milyon geçici vize sahibi var

Eylül 12, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!

“Cihan”ın sırtından attığı Üsküdar’daki yağmacı!

Eylül 12, 2026
Sydney Hava limanında personel açığı: Her üç günde bir uçuş iptal edildi

Sydney Hava limanında personel açığı: Her üç günde bir uçuş iptal edildi

Eylül 11, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

Sosyal Medya

Bluesky
Mastodon
Twitter

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM